Blogolj!

Vona lelke „szennyvízzel” van tele

Vona Gábor nem nyugszik nyugdíjas ügyben (se). Emlékezhetünk, az Orbán Viktor tusványosi beszédét hallgató idősekkel kapcsolatban azt írta – felidézve a Jobbik dunaújvárosi naggyűlésének fogadtatását, amelyen Vona is jelen volt – hogy „a szemükben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig a szennyvíz folyt”. Ez a méltánytalanság már önmagában elég lenne ahhoz, hogy valaki önként lemondjon pártelnöki tisztségéről, visszaadja párttagkönyvét és kivonuljon a közéletből. Vonának azonban ez természetesen eszébe sem jutott, sőt! Még ordenárébb lépésre szánta el magát.

A Ripost keddi online híradásában arról számolt be, a Jobbik elnöke megkerestette Pataki Istvánt, közismert becenevén Tupó bácsit, Orbán Viktor nagy tisztelőjét, aki Vona szerint feleségével együtt keményen kritizálta őt a dunaújvárosi gyűlésen. Rájuk küldte a Jobbik televízióját, amelynek munkatársai – a lap szerint – nem mutatkoztak be, tévedésben tartva Pataki Istvánt és feleségét, nem mondták el, hogy voltaképpen milyen céllal és kinek az érdekében készül a beszélgetés. Így Pataki bácsi annál is jobban szidta Vonát, ahogy hétköznapi körülmények között szokta. (Nem baj!) Ha ez a meggyőződése, ez a véleménye, miért ne tenné? A nyilvánosság alávaló képviselői által állított csapdahelyzetet nem ő hozta létre, ő csak gyanútlanul beletapicskolt Vona „szennyvízzel” telt lelkébe. (A Jobbiké is ilyen lehet, mert Vona épp egy éve elmondta, hogy a párt lelkét is ő adta.)

A sötét dolgok további részlete, hogy a Ripost információi szerint a házaspár nevét, lakáscímét törvénytelen módon szerezték meg a jobbikosok. Pataki bácsinak nemcsak az volt a „bűne”, hogy éles kritikát fogalmazott meg Vona politikájáról, hanem az is, hogy közös fényképei voltak Orbán Viktorral. Ezek akkor készültek, avatott a részletekbe minden érdeklődőt Tupó bácsi a felvételen, amikor rendezvényeken a miniszterelnök odament hozzá.

Nem részletezem tovább. Egyszerűen gyomorforgató, hogy mit merészel megtenni Vona Gábor az idős emberekkel. Mintha neki nem volnának felmenői. Szülei, nagyszülei.

A fagyi persze visszanyal. Az idős emberek ezek után nyilván soha nem fogják elfelejteni, hogy minősítette őket Vona Gábor. Jól mondta Sneider Tamás, Jobbik alelnök, hogy aranyos gyereknek kell ahhoz lenned, hogy az időseket megszólítsd. De hogy mennyit is romlott valójában a Vona-féle pártvezetés erkölcsi színvonala, arra jó példa, ahogy Sneider az iménti gondolatait folytatta. Az „aranyos gyerek” magatartásra szerinte ugyanis csak a kommunikációban kell figyelni, egyébként semmi nem változik a nyugdíjasokkal kapcsolatos pártelképzelésekben.

Mostantól pedig már a kommunikációban sem figyelnek rájuk, mert Vonának fontosabb az őt ért sérelem miatti kicsinyes bosszú, mint a jóízlés.

Sokan persze ezt egyáltalán nem bánják. Talán a lelke mélyén Tupó bácsi se. Jobb ugyanis, ha most válik el az ocsú a búzától, Vona „szennyvizes” szófordulata stílusával élve a sz@r a májtól, mint választás után.

Gyanítom, hogy a Jobbik által már egy hete folyamatosan sértegetett nyugdíjasok egy életre megtanulják, milyen ember Vona Gábor, mire számíthatnak akkor, ha 2018-ban netán a Jobbik kerülne hatalomra.

Most már sok-sok ezer nyugdíjas is ügyel arra, hogy ez még véletlenül se forduljon elő.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/41057/pics/lead_800x600.jpg
nyugdíjasok,szennyvíz,Vona
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?