Kádár János: „Halálra ítélni és kivégezni!”

Döbbenetes dolgot mondott Lengyel László, Botka László miniszterelnök-jelölt tanácsadója, aki tévényilatkozatában folytatta Kádár János bűneinek relativizálását. Úgy beszélt róla az ATV-ben, mintha Kádár nem egy közönséges és elvetemült gyilkos lett volna, hanem a társadalom jótevője. Az adásban – a vigyori Simon András műsorvezető e gyalázathoz is mosolyogni képes, egyetértő közreműködésével – ő is hozzátett egy jó adagot ahhoz a történelemhamisításhoz, ami a rendszerváltoztatás óta sunyin zajlik Magyarországon. Ennek az eléggé el nem ítélhető balliberális történelemhamisításnak szörnyűséges következménye, hogy a kilencvenes évek óta a három legnépszerűbb és legelismertebb történelmi személyiség között a mai napig ott találjuk Kádár Jánost. Egyebek közt azért, mert az elvetemült közvéleményformálók – lásd a botkás Lengyel – még ma sem hajlandók a közgondolkodás alakításában a magyarok érdeke szerint cselekedni.

Mit mondott hát Lengyel László? Íme: „Kádár János a maga részéről – és ezt most pozitívan mondom – személyesen is hihetetlenül puritán ember volt, soha nem lopott. Ez a rendszer a vezetőjétől kezdve nyílt és durva korrupcióra épül. Láttam akkor is a félelemnek az eluralkodását. Félt az ország egy része. De kétségtelenül ma a félelemcsinálásban sokkal erőteljesebb ez a rezsim, sokkal brutálisabban lép föl, jóval kevésbé hagy eszközöket a szabad gondolkodásnak.”

Nem elég, hogy Lengyel aljas módon elhallgatja a lényeget, s nem utal a véreskezű gyilkos történelmi bűneire, hanem önkényesen kiragadja egyik tulajdonságát, s ez alapján meri összehasonlítani Kádárt és rendszerét a mai világunkkal. Botka tanácsadója lelkiismeret-furdalás nélkül ki meri mondani, hogy jobb az a világ, amikor az ország első embere egy közönséges gyilkos, aki alapvetően félelemben tartva az országot kormányzott, mint aki kevésbé hagy eszközöket a szabad gondolkodásnak.

Lázár János miniszter erről korábban így nyilatkozott: „26 évvel a rendszerváltozás után, 27 évvel Nagy Imre újratemetése után aggasztónak tartom, hogy ma azok erős kisebbségben vannak, akik Kádár Jánost egy köztörvényes gyilkosnak tartják. A kormánynak ilyen erős felhatalmazás mellett különösen van felelősége, hogy figyelmeztesse a társadalmat arra, milyen történelemhamisítás zajlott az elmúlt harminc évben is. Mint ahogy a náci bűnök hetven év után nem évülnek el soha, nem évülhet el Kádár János bűne sem soha. Ezt nagyon fontos minden egyes '56 utáni megtorlás esetében.”

S csakhogy a még esetleges kételkedőknek se legyenek kétségei Kádár elvetemültségéről, álljon itt tőle is egy idézet az MSZMP Ideiglenes Központi Bizottsága 1957. április 2-ikai üléséről. „Az országban aktivizálódnak, fellépnek, hatalmat ragadtak kezükbe horthysta katonatisztek, csendőrök s a többi. Ezeknek ügyét is komolyan kézbe kell venni, tárgyalni nem is kell. Meg kell csinálni a népbíróságot, s ahol csak olyan, volt horthystákkal találkozunk, akik vették maguknak a bátorságot és disznóságot csináltak, körmenetben kell bíróság elé állítani, halálra ítélni és kivégezni. Ezeket az ítéleteket nem kell az újságban lehozni."

Egy hóhért normális ember nem menteget.

Legfeljebb Botka miniszterelnök-jelölt tanácsadója.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/41212/pics/lead_800x600.jpg
dezinformáció,gyilkos,hóhér,Kádár János,Lengyel László
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Zoltán 2017-08-13 10:05:29
Sajnálom szerencsétlen közgazdászt. Hőbörgött már 1988-ban is az ellen a párt ellen amely kenyéradója volt. Belecsinált tányérjukba és most is abból eszik. Eddig tartott optimizmusa? (Bővebben az 1988-ban készült film és a kiadott KIZÁRT A PÁRT c. könyvben.) Belelapozhatott volna a könyv első hatvan oldalába!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?