Vágó megint provokál

Vágó István, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja ismét provokál. Ezúttal a virginiai Charlottesville-ben egy 32 éves nő halálával és mintegy harminc ember sérülésével végződő tragikus terrortámadást használja föl arra, hogy kötözködjön, megpróbálva e drámai esemény hatását is felhasználni arra, hogy a magyar kormány migránsellenes politikáját nevetségessé tegye.

Charlottesville-ben egy szélsőjobboldali csoport – köztük a fehérek felsőbbrendűségét hirdető fajvédők – Robert Lee tábornok lovasszobrának eltávolítása ellen tüntetett. Robert Lee az amerikai polgárháborúban (1861-1865) a rabszolgatartó déliek seregeinek a főparancsnoka volt. A tüntetéshez ellentüntetők is csatlakoztak. A két csoport közötti összecsapást a rendőrség fékezte meg, könnygázgránátokat is bevetettek. Mintegy két órával az erőszakos összecsapást követően történt az igazi tragédia. Egy kocsi nagy sebességgel hajtott a tüntetők közé. Ekkor halt meg a szerencsétlen nő. Az elfogott gázoló húsz éves, fehér bőrű, ohiói férfi.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke Facebook bejegyzésben reagált a történtekre. Ezt írta: ”Idevezet a liberálfasizmus! A csendes, nyugodt és normális többség kárára hol együttműködnek, hol összecsapnak a szélsőbalos, szélsőliberális és szélsőjobboldali megszállottak! Rendkívüli állapot a virginiai Charlottesville-ben! Ebben az esetben is rendkívül pontos az amerikai elnök értékelése, ezzel csak egyet lehet érteni. "Össze kell fognunk és el kell ítélnünk ezt a gyűlöletet. Az Egyesült Államokban nincs helye az ilyesfajta erőszaknak. Gyerünk, fogjunk össze!" – írta mikroblog-bejegyzésében Donald Trump.”

Erre reagálva írta Vágó István provokáló bejegyzését. Íme: „Kedvenc Szilárdom megfejtette a Charlottesville-i tragédia okát: "Idevezet (sic!) a liberálfasizmus!"

Na, akkor most én is mondok egy megfejtést: MEGINT A MIGRÁNSOK ÖLTEK! Az elkövető bevándorlói háttere nem is lehet vitás! (az USÁ-ban az indiánokon kívül mindenki bevándorló). Hogy tetszik, kedves Szilárd?”

A liberális provokáció nyilvánvaló. A gyűlölködésnek ugyanis semmi köze a migrációhoz. A gyűlölködés önmagában erőszakhoz vezethet, ahogy vezetett is most sajnálatosan Charlottesville-ben. Nem kell tehát hozzá migráció, az legfeljebb csak tetézi azokat a belső társadalmi konfliktusokat, amelyek a legtöbb nemzet életében megvannak. S amelyek ellen, ahogy Trump mondta, nagyon is össze kell fogni.

S talán Németh Szilárd sem véletlenül beszélt a liberálfasizmusról. Charlottesville ugyanis híresen liberális város a nagytöbbségében konzervatív Virginia államban. A város vezetése az elmúlt időszakban több lépést is tett annak érdekében, hogy eltüntesse a rabszolgatartó múltra emlékeztető utcaneveket, táblákat, szobrokat. Új nevet kapott a Lee park is, ahol a tábornok eltávolítandó szobra áll. S egy másik konföderációs tábornokról, Thomas Jacksonról elnevezett parkot is átkereszteltek az Igazság Parkja névre.

Tetszik vagy sem, a helyben élők akaratával nem lehet szembe menni. A gyűlölködést úgy nem lehet megszüntetni, ha másoknak közben komoly sérelmeket okozunk. Abból nem lesz béke és nyugalom soha.

A liberálfasiszta megoldások megbuknak sorra a világban, a liberális diktatúrából nem kérnek az emberek. Se Amerikában, se Európában, se itthon, Magyarországon.

Vágó István liberális viccelődése ezért különösen tragikus. Mert a DK-s politikus nem a köznyugalom érdekében való összefogást, békességet, rendet akarja, hanem a liberális akaratnak a többségi közakarattal szembeni érvényre jutásáért küzd. A liberálfasizmus mindenütt ezt akarja. A lelepleződés elől menekülő liberális Vágó azért beszél a migránsokról, hogy elterelje a figyelmet a demokratikus ellenzék által is nagyon vágyott liberális diktatúra újbóli bevezetéséről Magyarországon.

A migránsok felemlegetése nála nem más, mint halovány bizonyítási kísérlet arra, hogy erőszak a migránsok nélkül is bekövetkezhet. Ki mondta, hogy nem? És kimondatlanul is a tehetetlen düh kifejeződése azért, mert a magyar kormány nem engedi be az illegális bevándorlókat Magyarország területére, bármennyire is óhajtják ezt a Soros irányította honi liberálisok, s bármennyire is erőszakoskodik ennek érdekében a szintén Soros irányította Európai Unió.

Nem kéne egyszer a DK-nak is a magyar érdekek szolgálatán komolyan elgondolkodni?

De ön mintha reszketni méltóztatna ettől, nem, kedves István!?

4
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/41273/pics/lead_800x600.jpg
Charlottesville,Németh Szilárd,provokáció,Vágó István
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
zozo válasza: Ernest bejegyzésére 2019-12-03 18:04:19
Ne feledjem, amúgy meg, szép ember.
Válaszolok
zozo válasza: Ernest bejegyzésére 2019-12-03 18:02:56
ripacs? ugyanmár….! :( rosszallom ezt a rosszallást.
Válaszolok
zozo 2019-12-03 17:59:55
Vagó istvánra nagy szükség lesz ha bejönnek a migránsok, kapkodni fognak utána az önkormányzatokban, sok nyelvet tud, a felsorolásban nem találtam a hébert fényes jövő vár rá, majd meglátjátok, milliomos játékos.
Válaszolok
Ernest 2017-08-18 08:16:23
Mekk Elek, az csak mekkelek! Egy szánalmas és idióta ripacs!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?