Telitalálat volt a hatos lottón
Nyerőszámok: 2, 16, 22, 33, 43, 44 Nyeremények: 6 találatos szelvény egy volt, nyereménye 328 371 365 forint. az 5 találatos szelvényekre 375 270; a 4 találatos szelvényekre 7555; a 3 találatos szelvényekre 2070 forintot fizetnek.
Blogolj!

Gyurcsány a magyarokkal mossa fel a padlót

Gyurcsány Ferenc helyett szerdán börtönbe vonult Tátrai Miklós, az MNV Zrt. egykori vezérigazgatója a sukorói telekcsere miatt hűtlen kezelés kísérletéért két és fél év letöltendő szabadságvesztésre ítélt „elkövető”. Társa, Császy Zsolt, az MNV Zrt. volt értékesítési igazgatója szeptember 19-én kezdi meg hároméves büntetésének letöltését.

Gyurcsány Facebook oldalán maga mondta, hogy Tátrai helyette vonult börtönbe. Szerinte csak annyi volt a bűne, hogy nem volt hajlandó hamisan tanúskodni ellene.

Talán még annyi se volt, tesszük hozzá. Egyszerűen végrehajtotta főnöke, Gyurcsány miniszterelnök utasítását. A börtönbevonulás napján a volt kormányfő az ügyben eljáró ügyészeket és bírákat egyszerűen megfenyegetve kijelentette: „el fog jönni az igazság pillanata és az elítéltekből vádlók, a vádlókból és bírókból vádlottak lesznek."

Amikor az ítéletet június elején meghozták, Gyurcsány akkor is mélységesen alávaló nyilatkozatot tett. „Ők ártatlanok. Tudom, mert ismerem az ügyet és az eljárást.” – hullatta álságosan a krokodilkönnyeket. Majd megint az igazságszolgáltatás embereire támadt: „A nyomozó ügyészek, az elmarasztaló ítéletet hozó bírák a bűnösök.”

Miért gusztustalan Gyurcsány látszólag Tátraiék mellett való harsány kiállása? Azért, mert ő pontosan tudja, hogy Tátraiék valóban és ténylegesen helyette vonulnak börtönbe. Íme Tátrai Miklós kétségbeesett e-mail üzenete 2009. június 9-ről. „…csak úgy barátilag: legalább Ti ne velünk töröljétek fel a padlót. Az ügyről mindent tudnak a ma is a meh-ben dolgozó urak (meh: Miniszterelnöki Hivatal – a szerk.). Átküldjem azt az emlékeztetőt is, amiben a miniszterelnök rendeli el a csereügyletet? Csak mert abban nevezi ki Bajnai urat a projekt kormányzati koordinátorának. Szóval azért, kellő tisztelettel a mindenkori főnök iránt, mindennek van határa. M. (azaz Miklós)”

A végső döntést meghozó Kúria tanácsa pedig az indoklásban a következőképpen fogalmazott: „2008 májusában a sukorói telekcserével kapcsolatos King’s City beruházásról a parlament épületében tartott egyeztetés nem protokolláris volt. Azon a kormányt Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök, továbbá Bajnai Gordon gazdasági miniszter és a pénzügyminisztériumi szakállamtitkára képviselte.

Gyurcsány és a kormány más képviselői támogatták a beruházást, a miniszterelnök határidővel feladatokat szabott, így ez aligha nevezhető pusztán protokolláris eseménynek.”

Ekkor kellett volna Gyurcsánynak kiállnia és azt mondania, igen, ez így volt. Minden érintett tisztában van vele, hogy így történt, de hallgat. Legjobban azonban maga Gyurcsány Ferenc tudja az igazságot. Mégsem kardoskodott annak érvényre juttatásáért, nem tett beismerő vallomást. Az ügy pikantériája, hogy éppen a bizonyítottság hiánya miatt szüntették meg vele szemben a nyomozást.

Pedig volt bizonyíték, csak éppen Gyurcsány nem vezette elő. Mentette az írháját. Pedig akkor kellett volna bizonyítékként a beismerő vallomást megtennie és kész. Álságos krokodilkönny-hullatás helyett azonnal vonulhatott volna a börtönbe.

Persze, kényelmesebb az otthon melegéből arról beszélni, hogy Tátraiék ártatlanok s helyette vonulnak börtönbe. Gyomorforgató megnyilvánulás. Még hányingerkeltőbb, hogy Gyurcsány samesza, Vágó István, a DK elnökségi tagja a HírTv Egyenesen című műsora talpnyaló nyilatkozatában odaállt főnöke mellé. Nyilván Gyurcsánnyal egyeztetve. Nagyon bátor ember. A két börtönbe zárt egykori beosztottról azt mondta, hogy Császy Zsolt és Tátrai Miklós „két tiszta, becsületes, derék ember”.

S nem azt, amit ő is jól tud, hogy az igazi bűnös szabadlábon van. Itt van köztünk és az igazság bajnokaként politikai babérokra tör.

A nap minden percében röhög a markába és –Tátrai Miklós szavaival szólva – a magyar néppel „mossa fel a padlót”.

Egy ember, aki a törvények fölött áll. Egy ember, akinek mindent szabad.

Meddig még, tessék mondani?

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/41365/pics/lead_800x600.jpg
börtön,Császi Zsolt,felmossa a padlót,Gyurcsány Ferenc,Tátrai Miklós
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Sebestyén 2017-08-25 21:57:40
Elég gusztustalan hogy egy lakájfirkász a meg nem valósult kár miatti börtönbüntetésen ujjong , a 3, 1 milliárdba kerülő ugrótorony ügyén meg átlép .
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?