Blogolj!

Mesterházyék diliháza

Kis túlzással lehülyézte Mesterházy Attila, az MSZP 2014-es miniszterelnök-jelöltje Simicska Lajos oligarhát az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Olyan embernek állította be, mint aki szinte cselekvésképtelen, tehát ügyei vitelére önállóan alkalmatlan. Ennek következtében képtelen volna saját akaratából cselekedni akkor, ha valami terhelő adatot akarna nyilvánosságra hozni 2015 óta legnagyobb ellenségével, Orbán Viktorral kapcsolatban.

Ha mégse sikerülne ez Simicskának, azaz képtelen volna saját tévéjén (HírTv), rádióján (Lánchíd Rádió), nyomtatott és online felületein (Magyar Nemzet, Index) nyilvánosságra hozni az Orbánt ellehetetleníteni képes adatokat, akkor az MSZP jön és segít. Mint az úttörő anno, aki ugye, ahol tud segít.

Jó Mesterházy Attila pedig ott ül az első padban, rövid nadrágban, fehér ingben, piros úttörő nyakkendőben, stréberstartra készen s félszegen bár, de azonnal jelentkezésre emeli két ujjacskáját. Rónai Egon „tanár bácsi” pedig rákérdez, állnak-e rendelkezésére Simicska Lajosnak és a hozzá köthetőknek, ha netán valamilyen adattal tudnak szolgálni a Fidesz bűneiről. Az eminens kis úttörő pedig máris vágja a helyes választ, ahogy az ATV-ben hallhattuk: „mi is szívesen segítünk abban, hogy az általa tudott titkokat hozza napvilágra”.

Vajon technikailag ez hogyan képzelhető el? Esetleg úgy, hogy Simicska Lajos terhelő papírokkal tömött zsebekkel bekopog az MSZP-hez, hogy jóindulatukért kalapozva megkérje őket, segítsenek neki, hogy ezeknek a papíroknak az Orbánra nézve sötét tartalmát nyilvánosságra hozzák. Mert ő ezt önállóan nem tudja megvalósítani.

Ez maga a diliház. Ekkora hülyeséget csak egy virtigli MSZP-s politikus mondhat.

Hacsak? Hacsak Simicska papírjain egyáltalán nincsenek terhelő adatok Orbán Viktorra nézve, ami nagyon valószínű, mi több, szinte biztos. De valahogy úgy kellene csinálni, mintha mégis volnának. Valahogy úgy, ahogy a szánalmas Gyurcsány próbálkozik Orbán Viktor virtuális svájci bankszámlájával, ami nyilvánvalóan csak a DK-vezér képzeletében létezik, de a mentelmi jog birtokában jól elszórakoztatja aljas történetével a nyilvánosságot egy ideje.

Lehetséges, hogy a Mesterházy-féle MSZP-s segítség nagy okossága is az lenne, hogy Simicska valótlanságait kellene a mentelmi jog védelme mellett ­ szétteríteni társadalom szerte. Csak azért, hogy hadd hülyítsék tovább a választókat tőről metszett hazugságaikkal.

Nyilvánvaló, ha lett volna bármi hiteles kompromittáló adata Simicskának, azt már médiumainak bármelyikén keresztül régen nyilvánosságra hozta volna. Már csak azért is, mert 2015 februárja után ő szinte azonnal el akarta takarítani az útból a miniszterelnököt, egyáltalán nem akarta kivárni a jövő évi választást. Miután azonban – ahogy mondani szokták – szegény az eklézsia, valódi terhelő bizonyítékuk nincs, így az MSZP is és Simicska is belekapaszkodik minden szalmaszálba, ami még haszonnal kecsegtethet a választási kampányban.

Lelkiismereti kérdésről esetükben szó sem lehet. Részint azért, mert ilyen nincs nekik. Vagy ha mégis van, akkor sose használták. Ahogy most se. Ismert, a hazudozás se Simicskától, se az MSZP-től nem idegen. Most meg különös érték lehet, hiszen megint felbukkant a színen a 2014-es MSZP kampány izraeli illetőségű gyűlöletmestere, Ron Werber, aminek Mesterházy Attila örül. Nem csoda. Könnyen szót értenek egymással, hiszen a hazudozásban Werber is nagyon otthon van.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/41366/pics/lead_800x600.jpg
diliház,Mesterházy Attila,Simicska Lajos
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?