Botka tesz az emberekre

Érdekesen kommentálta Botka László, az MSZP miniszterelnök jelöltje a Závecz Research legfrissebb közvélemény kutatási adatait kedden az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Elhangzott, hogy a teljes választókorú népesség körében az MSZP népszerűsége 13 százalékról 10 százalékra esett vissza.

Ez az adat azért is különösen érdekes, mert a Závech Research nem tartozik az MSZP-vel kevéssé rokonszenvező közvéleménykutatók közé, ellenkezőleg. Vezetője az a Závecz Tibor, aki hosszú ideig az MSZP „belsős”, értsd: tömérdek szoci megrendeléssel kitömött Sonda Ipsos közvéleménykutatójában dolgozott, majd véleménykutatási igazgatói székét otthagyva alakított új céget. A két társaság azonban továbbra is segíti egymást. Az új szervezet a méréseket az Ipsos adatfelvételi kapacitását használva veszi fel, miután az már nem készít többé közvéleménykutatásokat. Magyarán a közvéleménykutatások terén a Závecz Research vette át a Sonda Ipsos helyét a közvéleménykutatók között, így valószínűleg ez a társaság állhat a legközelebb közülük a szocialistákhoz.

Nos, tőlük származik a szocik fent idézett, az MSZP-re nézve nem túlzottan hízelgő adata.

Botka a tévéműsorban a következő kommentárt fűzte hozzá: „Ezekből a számsorokból engem mindig egy dolog szokott érdekelni. Minden kimutatás azt mutatja, és a személyes tapasztalat is, hogy a magyar emberek többsége elégedetlen a Fidesz-rendszerrel és le akarja váltani az Orbán-kormányt.”

Úgy fest, Botka olyan, mint Móricka, akinek mindenről az jut eszébe… Botkának a …, mondjuk a győzelem. Az ő matematikai logikája szerint nyilván, ha az MSZP, mint a kabinetet elsőszámú ellenzéki pártként leváltani akaró legesélyesebb politikai erő 8 vagy 5 százalékon állna, az azt jelentené, hogy a magyar emberek többsége még elégedetlenebb a Fidesszel és még inkább le akarja váltani az Orbán-kormányt.

Azt gondolom, érdemes szurkolni azért, hogy ez a csökkenő tendencia tovább erősödjön.

Már csak azért is, mert nyilvánvaló, hogy Botka László kicsit sem figyel a tényekre. Nem figyel még azokra a számokra se, amelyek a hozzájuk közel álló közvéleménykutatótól származnak, s fölfoghatók akár egyfajta jóindulatú figyelmeztetésként is. De, ami rosszabb, sokkal rosszabb: Botka az emberekre sem figyel. Legfeljebb az őt körbe vevőkre, a szoci szimpatizánsok hangjára. Ők lehet, hogy valóban elégedetlenek a Fidesszel és kormányváltást akarnak, de a számok azt mutatják, hogy ez csak egy markáns kisebbség. A teljes választókorú népességből az igazi többség ennek éppen az ellenkezőjére vágyik.

A tapasztalatok viszont azt mutatják, hogy az MSZP-nek egy esetleges győzelem esetén sem lenne fontos, hogy jobbá tegye az emberek életét. Sokkal inkább az, hogy kiszolgáltassák Magyarországot az Európai Uniónak, lebontsák a kerítést, beengedjék a migránsokat, tönkre tegyék a magyarok életét, kedvében járjanak Soros Györgynek. Magyarán, ha ők kerülnének hatalomra, akkor a magyar választók borítékolhatóan ismét és magasról le lennének ejtve.

Még szerencse, hogy amióta Botka László januárban az MSZP miniszterelnök-jelöltje lett, a szocik számai folyamatosan romlanak. Pedig januárban még egymillió új választó megnyerését ígérte az MSZP-nek. Amiből fél év elteltével semmi nem lett.

Lehet, hogy épp ezért dugja homokba a fejét Botka? Ezért nem vesz tudomást a kutatási eredményekről?

Lehet, hogy egy másik kormányfőjelölt talán még tudna valamit javítani az MSZP helyzetén a választásokig hátra levő nyolc hónapban?

Persze a váltásnak csak akkor van értelme, ha van a szocik között egyáltalán valaki, akit jobban érdekel a magyar valóság, a magyarok jövője, mint Soros György pusztító akarata.

Persze, maradhat minden így, ahogy van.

Bukni Botkával is lehet.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/41554/pics/lead_800x600.jpg
Botka tesz az emberekre,Bukni Botkával is lehet,közvéleménykutatások,MSZP,Závecz Research
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?