Nem Botka, vodka

Talán, ha vodkázni hívta volna meg Botka a hétvégi baloldali értelmiségi konferenciára a kiválasztottakat, többen elmentek volna. Így ugyanis a kétszáz meghívottból mindössze huszonöten érkeztek meg, s mint a Magyar Idők megírta, végül a helyi szocialista párttagokkal kellett feltölteni a helyeket, hogy a kamera ne üresen ásítozó sörpadokat rögzítsen.

Erre mondják – nagyon udvariasan, nagyon finoman szólva –, hogy ez bizony ciki! Méghozzá vérciki!

Nem tudják véletlenül, hol maradt a harci láz, amely a szeptemberben nagyobb fokozatba kapcsoló kampány hétvégi ünnepélyes nyitányán ott lüktethetett volna a szocik ereiben? Hol maradt a vad vágy, hogy a szegedi közösségi érzéssel feltöltekezve azt kiáltsák a győzni akaró botkisták, hogy ide nekünk az oroszlánt is? Hiszen most kell igazán nekirontani a kormánynak! Hiszen Botka László másról sem beszél, mint országos kormányváltó hangulatról. Arról, hogy sokkal többen akarják leváltani Orbán Viktort, mint megerősíteni pozíciójában.

Hát akkor? Vagy mégsem így van?

Esetleg lehűtötte a szocialisták kormányváltó hevületét, hogy a Závecz Research szerint nemhogy nőtt volna az MSZP népszerűsége, ahogy Botka januárban ígérte, hanem éppen fordítva, csak a nyáron három százalékkal csökkent, 13-ról 10 százalékra? Vagy talán nem voltak kíváncsiak Karácsony Gergely hozzászólására, amelyben felajánlotta az MSZP-nek a Párbeszéd szabad szemmel alig látható támogatottságát? Netán tudták előre a szocik, régi motorosok lévén, hogy Botka László semmi újat nem fog mondani, így a sokadik szavazatcsökkentő beszédére már eleve nem voltak kíváncsiak? (Talán éppen ezért nem engedték be a helyszínre a legtöbbeket elérő médiumok, az M1, az MTI munkatársait, hogy minél többek előtt maradjon rejtve, milyen újdonságmentes unalomöntet volt a kormányfőjelölt expozéja?) Ne adj Isten, már ők sem bíznak annyira Botkában, hiszen ő is megszavazta anno az MSZP megszorító politikáját és a társadalombiztosítás privatizációját?

Tény, Botka soha nem beszél arról, hogy a jelenleg legnagyobb ellenzéki pártnak milyen a viszonya a saját korábbi kormányzásához, ami javarészt Gyurcsányhoz kötődik. Schiffer András hangsúlyozta a minap, „sokkal fontosabb azt látni, hogy egy kormányváltás után, ha a szocialisták újra kormányzati tényezők – Gyurcsánnyal vagy nélküle –, akkor azok az emberek, akik bizalmat szavaztak neki 2006 őszén is, azok hogyan viszonyulnak ma korábbi önmagukhoz.” Azt is aláhúzta: nagy szükség van rá, hogy a választópolgárok döntési helyzetben legyenek. Nem Gyurcsányról kellene vitatkozni, hanem a 2004 és 2010 közötti kormányzásról.

Igen, Kedves László! Igen, kedves MSZP! Színt kellene vallani.

Lehet persze, hogy ez további szavazatokat vinne, de legalább önmagukkal szemben egyszer egyenesbe kerülnének. Végre valahára. Ami nem kevés.

Ehhez persze talán tényleg praktikusabb lenne értelmiségi konferencia helyett inkább egy vodkapartira hívni a szocikat.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/41719/pics/lead_800x600.jpg
a kétszáz meghívottból mindössze huszonöten,Botka,Karácsony Gergely,MSZP,Závecz Research
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?