Szabó Szabolcs bolhája

Az egy-két százalékon álló, tehát a parlamenti küszöböt még át sem ugró Együtt már most osztja az észt. Megmondja, kinek mit kell csinálnia már azonnal és a szerintük 2018-ban bekövetkező kormányváltás után.

Szabó Szabolcs független, de az Együtt színeiben politizáló parlamenti képviselő közleményt adott ki a Putyin-látogatás kapcsán. Ebből idézünk.

„A Hallgatói Önkormányzatok mára a politikai szélsőségesek és a gátlástalan politikusok keltetőjévé váltak. Ezt Körösparti Péter megszólalása is bizonyítja. Felháborító, hogy a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat és Doktorandusz Képviselet (DEHDK) elnöke legitimálja a több ezer halálos áldozatot szedő orosz agressziót. (A Krim visszafoglalása – a szerk.) Az pedig érthetetlen, hogy Vlagyimir Putyin díszpolgári címet kaphat a Debreceni Egyetemtől. Éppen itt az ideje, hogy Körösparti Péter lemondjon elnöki pozíciójáról, továbbá kezdeményeznie kell Putyin díszpolgári címének visszavonását.”

Pattogó utasítások: ’mondjon le’, ’kezdeményeznie kell’. A bolha pusztán azért köhög, mert az egyébként hót demokrata, évek óta egy százalékos Szabó Szabolcs nem értett egyet Körösparti Péterrel, a DEHDK elnökével, az egyetemi Szenátus tagjával. Köröspataki azzal húzta ki Szabó Szabolcsnál a gyufát a HVG-nek adott interjújában, hogy ő is megszavazta: Putyin kapja meg a Debreceni Egyetem díszpolgári címét. További „bűne”, hogy nem lát kivetnivalót a kitüntetésben, mert Putyin nem szerepel a háborús bűnösök listáján. A Krim-félsziget státuszával kapcsolatban pedig azt nyilatkozta, hogy az mindig az oroszoké volt, nem csoda, ha visszakérik az ukránoktól. (Igen, mindig az oroszoké volt, csak Hruscsov csatolta az orosz nemzetiségű Krimet Ukrajnához 1954-ben. Népszavazás is megerősítette, hogy Oroszországhoz tartozzon).

A liberális demokraták már csak ilyenek. Elfogadják a szólásszabadság összes fényes termékét, feltéve, ha megegyezik az ő véleményükkel. Ha nem, akkor minimum nácinak bélyegzik a másként gondolkodókat. Jobb esetben gondolatban, gyakran azonban kimondva, leírva is. Ez maga a liberálfasizmus, amely nem tűr ellentmondást, csak azt fogadja el demokratikus gondolatnak, ami egyezik a sajátjával.

A liberálfasiszta Szabó közleményében azt is írja, hogy „a kormányváltás után felszámolja a HÖK-ök rendszerét, hogy újnak adjon helyet. Amelyek aztán alulról szerveződők és demokratikusak lesznek.” (Mintha a mostaniak nem éppen ilyenek volnának.)

A könny kicsordul az ember szeméből, annyira megható az egy százalékkal kormányozni akaró Együtt határozottsága, az aktuális többségi, nagyon is legitim demokrácia semmibe vétele.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke a következő kommentárt fűzte Szabó Szabolcs közleményéhez. „Amikor Rákosi és Mao kommunistái rászabták az oktatási rendszert a kommunista párt ideológiájára, az addig ott dolgozó tanárokat, igazgatókat, diákvezetőket lemondatták. De nem elégedtek meg pusztán a lemondatással. Elvárták, hogy előtte minden vezető hosszú önkritikát gyakoroljon. Utána eldőlt, kit akasztanak fel, dobnak összeverve az út szélére vagy hagynak nagylelkűen élve maradni. Ennek tükrében különösen érdekes Szabó Szabolcs közleménye. Ő ugyanezt a lemondást és önkritikát követeli a vele nem egy véleményt osztó, demokratikusan megválasztott diák-vezetőtől.”

Pontos diagnózis.

A lóláb persze ezúttal is kilóg. Szabó az otromba közleményét elsősorban azért fogalmazta meg, hogy a végére odabiggyessze, mikor dobolja ki az Együtt a választási programját Magyarország jövőjéről, amelyben megoldást kínálnak az oktatási rendszer rendbetételére is.

Simlis árukapcsolás. Olyan, amilyet egy velejéig romlott párt csinálni képes. S amiért soha az életben nem tudnak bolhából szerethető elefántot csinálni!

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/41890/pics/lead_800x600.jpg
díszpolgár,Hruscsov,Körösparti Péterrel,Krim,liberálfasiszta,Putyin,Szabó Szabolcs
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Zoltán 2017-09-01 17:02:54
Nem értem a káoszt!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?