A Heti Válasz és a tordai kos

Jelenthetjük a Kedves Olvasónak, hogy Stumpf Andrásnak, a tordai kost is kenterbe verően mindig okos hírlapírónak elment a maradék esze. Így képtelen tisztességesen ellátni munkaköri kötelességét, az olvasók hiteles tájékoztatását.

Stumpf ugyanis képes volt összehasonlítani a Gyurcsány-féle manipulációval kampányelemmé emelt ’köteles beszédet’ a Vona-féle nyugdíjassértegetéssel. S mindezt a Heti Válasz legfrissebb számában.

Stumpf képes összehasonlítani almát a körtével, a hazugságot a valósággal. A Gyurcsány-féle MSZP aljasságáról szóló tizenöt évvel ezelőtti sms-kampányt a nyugdíjasok lelki kármentését célzó mostani fideszes telefonos kampánnyal.

Emlékezhetünk, 2002. márciusában Kövér László Békéscsabán arról beszélt, hogy „egy pillanatra fogadjuk el azt, hogy csak ennyire vagyunk képesek. Hogy egy képesség nélküli, alkalmatlan, tehetségtelen néppé lettünk az elmúlt néhány évtizedben. Csak én erre azt mondom, hölgyeim és uraim, hogy így viszont nem érdemes élni. Tehát, hogyha így gondoljuk, akkor menjünk le a pincébe, keressünk egy jó erős kötelet, meg egy viszonyleg erős gerendát és szöget és kössük fel magunkat! Csak én azt szeretném kérni azoktól, akik ezt próbálják önökkel elhitetni, évek óta ezt próbálják sulykolni az önök fejébe, hogy legalább járjanak elöl jó példával. És ha ők már mind végeztek, akkor mi meg mégiscsak gondolkodjunk el azon, hátha nélkülük többre mennénk.”

A szövegből egyértelműen kiderült, amint később Gyurcsány maga is elismerte, hogy Kövér nem akart akasztani. Debreczeni Józsefnek Az új miniszterelnök című könyvében elmondta, hogy ők csinálták a „köteles akciót” Kövér László ellen. Idézzük: „Mi csináltuk meg a »köteles akciót is«. Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az – egy kis rossz szándékkal – ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (…) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés.”

Nos, Stumpfnak ezt az aljas, nettó hazugságot volt képe összehasonlítani a Fidesz nyugdíjasokkal kapcsolatos telefonálós kampányával, amelyben egyszerűen lehazugozza a pártot. Ezt írja: „Hogy Vona ilyet még annyira sem tett, mint amennyire Kövér László annak idején kötelet ajánlott, nem számít: a trükk működik.” Hogy nem tett volna ilyet Vona? Ráadásul még annyira sem, mint Kövér a kötéllel? Akkor nézzünk egy szó szerinti részt Vona botrányos Facebook bejegyzéséből: „ … szinte kétpercenként káromkodva szavalta el a TV2 hazugságait egy-egy arra tévedt fideszes nyugdíjas. Húzták maguk mögött a kis bevásárló kosarukat, és ne szépítsük, a szemeikben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig a szennyvíz folyt.”

Mondott tehát ilyet Vona? Persze, hogy mondott!

Nem kétséges, hogy nagyon is sértő szövegről van szó. S ez még akkor is nagyon lélekbe gázoló, ha a teljes Facebook bejegyzésben Vona többször igyekszik hangsúlyozni, mennyire tiszteli a nyugdíjasokat. Csakhogy a nyugdíjasok többsége nem jár az interneten, így nem olvas ott Vona-bejegyzéseket. Azokról legfeljebb úgy értesül, ahogy a leginkább forgatott, nézett médiumok idézik. S azok bizony a legkirívóbb, legalpáribb részt hangoztatták a leggyakrabban. Ez pedig – ha tetszik, ha nem – nagyon sértő. Nem csoda, ha a Nézőpont intézet felmérése szerint a felnőtt népességből hatmillió ember számára igen is sértő volt Vona megjegyzése. Egy szűkebb körből, a nyugdíjasok közül 72 százalék, de még a Jobbik-támogatókból is 34 százalék, minden negyedik ember gondolta ugyancsak sértőnek.

Stumpf András hiába igyekszik tehát mosdatni a szerecsent, hiába próbálja szinte érthetetlenül mentegetni a nyugdíjasokat valóban szidalmazó Vonát – undorítóan összehasonlítva Gyurcsány rosszindulattal kreált, művi úton előállított köteles beszédével – a nyilvánosságot nem lehet ilyen félrevezető értelmezésekkel megtéveszteni. Többet árt vele saját maga szavahihetőségének és a Heti Válasz hitelességének, mint amennyi hasznot remél összekaparni Vona Gábor szennyesének mosogatásából.

Ám ahogy Ágnes asszonynak sem sikerült megbirkóznia soha a vérfolttal, úgy Stumpfnak sem fog ez menni Vona mocskával. Az már rajta marad örökre, ahogy az elsimicskásodott Heti Válaszon is.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/41932/pics/lead_800x600.png
Debreczeni József,hazugság és valóság,Heti Válasz,Köteles beszéd,Stumpf András,tordai kos,Vona-féle nyugdíjassértegetés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?