Ezt neked, Simon András!

Ott ült négy ember az ATV stúdiójában A nap híre című műsorban, s egyikőjük sem kérte ki magának, miért nem fizet az Európai Bizottság határvédelmi hozzájárulást hazánknak, ha Görögországnak, Olaszországnak és Bulgáriának már megtette. Sőt, a műsor vendégei Sándor Zsuzsa volt bíró, Magyar Gábor ügyvéd és Reiner Roland, az Integrity Lab kutatásvezetője egy mukk ellenvetéssel sem élt, amikor Simon András műsorvezető az ’Ezt neked’ intézményes nemzetközi kézjelet emlegetve cinikus mosollyal az orra alatt jelezte, mit mutatott az Európai Bizottság arra a felvetésre, hogy fizessenek nekünk 400 millió eurót határvédelmi költség címén. „Én ezt most nem mutathatom meg itt a televízióban” – mondta rendkívül viccesen.

Érdekes módon senki nem volt a meghívott „szakértők” közül, aki beidézte volna a koraesti adásban Alexander Winterstein, a Bizottság illetékes szóvivőjének aznap, tehát pénteken, nem sokkal egy óra után az MTI által is közölt nyilatkozatát, amelyben kijelentette, az Európai Bizottság kész megvizsgálni a magyar kormány azon kérését, hogy az Európai Unió fizesse ki Magyarország számára a határvédelmi költségek felét. Miközben az ilyen műsorok általában úgy készülnek, hogy a meghívott vendégek megkapják azokat a témákat, amelyekről szó lesz. Tehát van módjuk felkészülni, naprakészen odaülni a kamerák elé. Különösen így van ez Sándor Zsuzsa esetében, aki a bírói széket cserélte föl az újságírói munkával. Neki legalábbis kutya kötelessége lett volna erről tudni, a műsorban beidézni. Nem pedig cinikusan hagyni, hogy a műsorvezető egy, az ATV meg nem nevezett brüsszeli forrására hivatkozva az elutasítás kézjelének leírásával alaptalanul, hazug módon igyekezzen nevetségessé tenni a magyar kormányt.

Emlékezhetünk, hogy előző nap Orbán Viktor miniszterelnök levélben kérte Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét, hogy a brüsszeli testület 50 százalékban járuljon hozzá a magyar határvédelmi költségekhez, amelyek eddig 800 millió eurót, azaz mintegy 270 milliárd forintot tettek ki.

Ezt a hatalmas összeget a magyar kormány Európa schengeni, egyben a magyar határ megvédése érdekében a magyar költségvetésből, a magyar adófizetők pénzéből költötte e nemzetbiztonsági szempontból minden mást megelőzően fontos célra. S miközben Görögország a beígért 1 milliárd euróból a felét már megkapta, Olaszország eddig 656 millió, Bulgária 100 millió euróban részesült, addig mi egy fillért sem kaptunk. Reakcióikból ítélve az ATV e témával foglalkozó műsorának szereplői ennek inkább örültek, mint fel lettek volna háborodva. Bezzeg, hogy tudták volna köszörülni a nyelvüket a témán, ha Orbán Viktor nem írja meg a levelét Junckernek, tehát meg sem kísérli elérni a költségek legalább egy részének a megtérítését.

Ugye, nem kevesebb összegről, mint 135 milliárd forintról van szó.

Pedig máskor milyen lendületesen tudják sorolni azokat a társadalmi szükségleteket, amelyeket az egészségügy, az oktatás vagy éppen a gazdaságfejlesztés igényelne a központi költségvetéstől, ha tetszik a demagógia csúcsáig, a beszerzendő lélegeztetőgépek számáig bezárólag.

Pedig a közbiztonság mindennek az alapja. Ha azt nem szavatolja jelen esetben a kerítés és az azt kiegészítő jogi és személyi védelmi rendszer, akkor a manapság is naponta százasával elfogott illegális migránsok szabadon járkálnának az országban, előbb-utóbb kaotikus állapotokat idézve elő. Káoszban viszont tényleg nem működik rendesen se az egészségügy, se az oktatás, se a gazdaság.

Simon András és szakértői nyilván most is rajonganának a 2015-ös Keleti-pályaudvarnál előállt szörnyű állapotokért. Hátha segítene a káosz leblokkolni Budapest, az ország működését, hogy idő előtt megbuktathassák az Orbán-kormányt.

Erre azonban a magyarok intenének be azzal a bizonyos intézményes kézjellel.

Ezt neked, Simon András!

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/41980/pics/lead_800x600.jpg
Alexander Winterstein,ATV stúdiójában A nap híre,Görögország, Olaszország, Bulgária,határvédelmi költségek,intézményes nemzetközi kézjel,SImon András
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
roza 2017-09-04 15:26:13
Miért élnek Magyarországon az ilyen Simon és egyéb komcsi bírók?
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?