Blogolj!

A „tanár úr” mocskot oktatott

Hazug, rosszízű beszélgetés alapjául szolgált az ATV-ben egy rövid idézet a Magyar Időkből, Csontos János publicisztikájából A nap híre című műsorban kedden. A műsorvezető Havas Henrik az idézet előtt előre bocsátotta elfogult véleményét a lapról („Van egy nyomtatvány, amely újságnak néz ki. Persze, nem az. Ez a Magyar Idők.”) és az újságíróról („És van benne egy Csontos János nevű magyar állampolgár, akit nem neveznék újságírónak”).

Az írás idézett részlete a kötcsei találkozóval kapcsolatban került a lapba. Így szól: „Kötcse ugyanis kölcsönös tesztelés is a hatalom és értelmisége között, más, mint az évértékelések, s más Tusványoshoz képest is. Orbán azt teszteli, megvan-e még a vele együtt öregedő hátország bizalma; a hátország pedig azt, észnél van-e Orbán Viktor?”

Ennyit olvasott fel a lappal és a hírlapíróval egyaránt súlyosan elfogult műsorvezető. S már kezdődhetett is a témáról a minősíthetetlen színvonalú diskurzus. Havas kezdte: „Hoppá, hát én még ilyet… De az, hogy egy Magyar Idők nevű nyomtatványban egy magát újságírónak hazudó Csontos János azt mondja, hogy ez a szellemi hátország azért megy el Kötcsére, hogy csekkolja észnél van-e Orbán Viktor.”

Hadházy Ákos (LMP): „Ez ennél sokkal komolyabb dolog. Szinte mindannyian halljuk azokat a pletykákat, hogy esetleg gyógyszerezve van a miniszterelnök. Én tervezem föltenni neki ezt a kérdést, én megtehetem az azonnali kérdésként. (…) Engem nagyon zavarba ejtenek bizonyos testi tünetei. Zavarba ejtenek azok a számomra elég megbízható források, amelyek arról beszélnek, hogy néha bizony gyógyszerezni kell.

Szakonyi Péter (napi.hu): „Ez, amit felvetett Hadházy úr, azt évek óta beszélik, pletykálják ezt, soha semmilyen megerősítés eddig még nem volt.”

S amikor idáig értek a beszélgetésben, Havas hozzátette a szöveghez egyébként szorosan hozzátartozó folytatását, azt a mondatot, hogy „Jelentem, utóbbival nincs gond”. Magyarán, hogy Orbán Viktor egészséges.

Amennyiben Havas Henrik tisztességes műsorvezető volna, akkor az idézethez eleve hozzá mondta volna ezt a mondatot is. Csakhogy akkor nem lehetett volna meghökkenteni a „hírrel” se a nézőket, se a műsor résztvevőit, akik szemmel láthatóan és jól hallhatóan maguk is megkönnyebbülve vették tudomásul a folytatást. A műsorvezető így előre kitervelt módon, aljasul belerángatta a vendégeit egy olyan beszélgetésbe, amiben információ hiányában nyilván nem szívesen vettek részt, s a teljes szöveg ismeretében nem lett volna min tanácskozni.

Havas „tanár úr” tehát ezúttal is mocskot, hazugságot, tisztességtelenséget oktatott, hogy további tápot adjon egy olyan, teljesen alaptalan pletykának, amit a hírek szerint Ron Werber, az MSZP kampánytanácsadója terjesztett el sok évvel ezelőtt. Más kérdés, hogy Csontos János is fogalmazhatott volna úgy, hogy nem ad ilyen magaslabdát a betegesen Orbánt gyűlölő ellenzéki médiumoknak.

Egyébiránt, ha Orbán Viktor megbetegszik, akkor a tájékoztatás normális útja, hogy Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője közleményben jelzi ezt az MTI-nek. Így volt ez például tavaly májusban vagy néhány hónappal korábban, amikor Orbán Viktor influenza miatt nem tudott átmenetileg dolgozni.

A nem normális útja pedig az, amit Havas választott.

Egy igényes médium ilyen saját maga által bevallottan elfogult, szélsőségesen gyűlölködő, hazug műsorvezetőt nem tűr meg a munkatársai közt.

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/42177/pics/lead_800x600.jpg
ATV,Csontos János,Hadházy Ákos,Havas Henrik,Hazug, rosszízű beszélgetés,Szakonyi Péter
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Éva 2017-09-18 21:52:25
Havas úrnak a témaköre üressé vált. Szerencsémre az ATV nálam indexen van.
Válaszolok
István 2017-09-07 12:21:26
Nincs ebben semmi különös! Mocsok ember csak mocskot tud oktatni...
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?