Ágyúval Demcsákra?

Jól meggyomrozta Demcsák Zsuzsa, az ATV műsorvezetője a csatorna péntek reggeli adásában Szanyi Tibort, az MSZP európai parlamenti képviselőjét. Illetve dehogy gyomrozta meg. Mindössze föltette azokat a kérdéseket, amelyeket már régen fel kellett volna tenni műsorvezető társainak hasonló helyzetben, csak éppen „megfeledkeztek” róla. Jobbnak látták illendőn viselkedni. (Meg is kapta érte a magáét Demcsák az ellenzéki médiumoktól, de erről később.) Szanyi ugyanis semmi mást nem mondott, mint amit az ATV vagy a HírTv műsoraiban rendre megjelenő ellenzéki politikusok szoktak. Hogy ő Magyarországon nem él demokráciában, hogy Orbán Viktor lop, Sorosnak semmi olyan terve nincs, ami hisztérikus indulatokra adna okot, hogy korrupció van, hogy a Fidesz eltitkolja a bűncselekményeket, satöbbi, satöbbi, satöbbi.

A demokráciával kapcsolatban például azt találta mondani kedvesen, hogy Magyarország olyan, „mint bármely másik közép ázsiai diktatúra. Itt az európai közeg nem nagyon teszi lehetővé, hogy embereket kivégezzenek, de összesen kábé ennyi a különbség.” Ezt merte mondani jó Szanyi kapitány belepirulás nélkül az EU tagállamáról, ahol a demokrácia léte tagfelvételi küszöbérték. „Azért ne menjünk ilyen messzire!”, kérte Szanyit Demcsák, de még neki állt feljebb. ”Mehetünk nyugodtan ilyen messzire!”, aljaskodott tovább, mint akinek mindent szabad. Az antidemokratikus felvetéssel kapcsolatban aztán Demcsák halkan megkérdezte: „Akkor az lehetséges, hogy önt, akit megválasztottak a választópolgárok, azt nem helyesen tették vagy az diktatórikus módon történt?” Meg azt is, hogy „Akkor amit ön az Európai Unióban képvisel, az sem demokratikus?” Szanyi meg rezzenéstelen arccal hablatyolt tovább arról, hogy átmenetileg Magyarország kilóg a demokratikus országok sorából. Meg hogy az ország intézményei a versenyhivatallal, az ügyészséggel, az adóhivatallal együtt a hatalom packázásainak eszköztárává váltak.

Közben nem vette észre azt a varacskos disznónak is megfelelő méretű pocsolyát, amelyet válaszával a saját lába elé eresztett. S hopp, a következő kérdésnél már bele is lépett! „Vannak önnek papírjai erről?” – kérdezett rá a műsorvezető. „– Nem lehet csak úgy a levegőbe beszélni” – tette hozzá. Szanyi szemmel láthatólag egyre ingerültebb lett. „– Mit kell azon papírozni, ami szemmel látható. Ott vannak a papírok a cégbíróságon meg minden. A nullából hogy lehet százmilliárdokat csinálni. Csakis lopva, ilyen egyszerű” – vágta oda. – „Ilyen egyszerű?” – kérdezett vissza hitetlenkedve Demcsák nyilván azért, mert a bizonyítékok csak nem akartak előjönni, s egy tisztességes riporter nem hagyja levegőben a megválaszolatlan kérdést.

Persze, konkrét bizonyítékok most sem voltak. Ahogy eddig még soha nem kerültek az asztalra, amióta az ellenzék nekiállt a korrupciós vádak hangoztatásának, a strómanozásnak s a többi kínnal-keservvel előrángatott vádaskodásnak a kormánnyal szemben.

Demcsák műsorvezetői módszerétől aztán egycsapásra ki is borult a liszt az ellenzéki médiában. Volt, aki „szürreális interjúról beszélt”, mások kérdőjeles részegségről írtak. A lényeg, azonnali vizsgálatot rendeltek el az ATV-nél, s hogy állítólag annak végeztéig Demcsák nem kerülhet képernyőre. Ma reggel aztán – ismét látva őt – kiderült, hogy a képernyőletiltásból egy szó sem igaz.

Azt kell mondani, hogy Demcsák Zsuzsa ebben az interjúban igenis, jól végezte a munkáját. Nehezemre esik dicsérni az ATV műsorvezetőjét, nem is fordult velem elő ilyesmi az elmúlt időszakban. Mentségemre legyen mondva, nem is szolgáltak rá. Se ő, se más. Ez a Szanyi-beszélgetés azonban a ritka kivételek közé tartozik.

Más kérdés, hogy Szanyi Tibor ehhez nem szokott hozzá, ha az ATV-be megy nyilatkozni. Ő nyilvánvalóan az alákérdezős műsorvezetést várja el, mert konkrétumokat nem tud előadni, csak az általános handabandát, amivel hülyíteni lehet a nézőt. Nem azért, mert „kapitány” létére tudatlan, hanem azért, mert ilyen konkrétumok nincsenek. Bárki más vezeti az ügyészséget, az adóhivatalt vagy a versenyhivatalt, egészen biztos, hogy semmiféle törvénybe ütköző cselekedet nem fog találni. Emlékeznek, amikor anno Gyurcsány miniszterelnökként el akarta számoltatni Orbán Viktort nyilvános vagyonnyilatkozata alapján. Hiába rázták fejre állítva szegényt, hogy az utolsó krajcár is kihulljon a zsebéből, nem volt benne egy forinttal se több, mint amennyit a vagyonnyilatkozata tartalmazott. Pofázni persze akkor is lehetett róla mindenfélét. A valóság azonban csattanós választ adott.

Hogy az interjú után Szanyi jelentette-e föl az ellenzéki médiánál Demcsákot vagy a tisztelt médiumok önszántukból próbálták mentegetni Szanyit, az kérdés. De hogy az a két apró baki, amit a műsorvezető az anyag elején elkövetett nem érdemelt ilyen össztüzet, az biztos. Bármelyik kollégája naponta hibázik ennyit. Netán az a félelem volt a médiasortűz kiváltó oka, hogy léket kapott az ellenzék érvelésének hajója, mert kiderült, hogy a választások előtt hét hónappal a „demokratikusoknak” az ’Orbán takarodjon’ kívül nincs más mondanivalója. Ezért aztán mindenre hiperérzékenyen reagálnak.

Ha kell, még akár ágyúval is lőnek.

De nem verébre, Demcsákra.

Íme, az interjú videón.

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/42532/pics/lead_800x600.png
Demcsák Zsuzsa,ki is borult a liszt,Mit kell azon papírozni, ami szemmel látható,Szanyi Tibor,Vannak önnek papírjai erről?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
colonell
colonell 2019-05-06 16:50:27
Az ATV szennycsatorna,szennyszerkesztöi bemutatták az "Ö" sajtoszabadságukat, és szabad véleménnyilvánosságot! A kérdezö riporternöt azonnal kirugták! Szemét liberalbolsi szalonkomcsi fasiszta bagáyzs. Kicsit megkésve de törve nem Kosa Lajos Oslo
Válaszolok
Gizike 2017-09-18 04:07:52
Ha ahoz, hogy valaki így merjen kérdezni egy-két feles szükséges, javaslom bevezetni...
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?