Blogolj!

Vona szemöldökcsipesze

Mielőtt a parlament őszi ülésszakának nyitónapján a saját bevallása szerint hiú Vona Gábor – aki hetente két-három alkalommal edz s jelentős méretű tetoválást visel a karján – szemöldökcsipesze terítékre került volna, komoly tények is elhangzottak Orbán Viktor szájából az ország elmúlt időszakbeli teljesítményéről.

Például, hogy az államadósság 74 százalék alá csökkent, miközben a 2010-es kormányváltáskor még gyurcsányi magaslatokban, 83 százalékon állt, hogy a gazdaság második negyedéves bővülése 3,2 százalékos, hogy 4,4 millióra nőtt a foglalkoztatottak száma, ami nyolcszázezerrel több, mint hét évvel ezelőtt, a munkanélküliség pedig 4,2 százalékos, s ezáltal karnyújtásnyira van a teljes foglalkoztatottság.

S hogy a rendkívül fontos, de a hétköznapi ember számára kevesebbet mondó makrógazdasági mutató helyett a családok életének javítását is lehessen érzékeltetni szólt a növekvő bérekről is, amelyek következtében egyre több embernek megéri dolgozni Magyarországon. Jelezte, hogy a bérek tovább fognak emelkedni, s lesz lehetőség a keresetek növelésére az iparban, az építőiparban, a kereskedelemben és a vendéglátásban egyaránt.

A családok számára az is jó hír, hogy ma 467 ezer gyerek ingyenesen kap étkezést a bölcsődében, az óvodában és az iskolában. A gyermekétkeztetésre fordított össze hét év alatt 2,5-szeresére nőtt. Idén ez az összeg 74 milliárd forint, jövőre pedig 80 milliárd lesz. Emellett az összes tanuló 85 százaléka, több mint egymillió diák – az általános iskolákban mindenki, a gimnáziumokban az első évfolyamosok – térítésmentesen kapnak tankönyvet.

S miután a gazdaság jól teljesít, Magyarország fejlődési pályán van, minden remény megvan arra, hogy a kedvező tendenciák a jövőben folytatódjanak. Van tehát mit félteni.

Az ellenzék azonban ebből semmit nem vett észre. Vona is csak a hatalomra és pénzre vágyik, amit a Soros-terv végrehajtásának előmozdításáért ígért neki az amerikai nagybácsi. A hallottak után úgy viselkedett a parlamenti patkóban, mint egy elszabadult hajóágyú. Azt elismerte ugyan, hogy 2010-ben Orbán egy romokban heverő országot vett át, de tagadta, hogy felszálló pályára állította volna. Észbontó párhuzamként Kádár és Rákosi emlékének visszacsempészéséről beszélt. S felülve a vesszőparipájára azzal fenyegetőzött, hogy a Jobbik kormányra kerülése esetén végig viszi a politikai elszámoltatást, ami 27 éve várat magára. S szinte önkívületben, vérben forgó szemekkel meredve a kormányfőre hörögte: „Tudja, kivel fogjuk kezdeni? Jól sejti… Önnel fogjuk kezdeni, mert ön a pókháló közepén a pók”. Valahogy úgy, ahogy a nyugdíjasokról utálkozott a közelmúltban, nyomatékosan és mindannyiszor visszautasítva a bocsánatkérés lehetőségét is. Hiába, a stílus maga az ember. Rossz stílus, rossz ember.

Vona minősíthetetlen beszédére reagálva mondta Orbán Viktor, hogy

„a kormányzáshoz komolyabb eszközökre van szükség, mint egy szemöldökcsipesz”. Hogy a szemöldökcsipesz kifejezés Vona piperkőcségének szólt-e vagy annak, hogy eddigi politikai teljesítménye értékelhetetlen, netán mindkettőnek, az kérdés.

Legjobb, ha a választ az olvasó adja meg.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/42658/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2017-09-24 13:25:06
A tetoválás régebben börtöntöltelékek, állami gondozottak és cigányok körében terjedt.
Manapság is a legprimitívebb megcsúfolása a lélek templomának, a testnek. Nem sorolnám a divathoz, mert a divat mindig változik, változtatható, a tetoválás örök időkre ottmarad, halálig tart. Vona úr a saját démonjaival harcol, nem a tényekkel foglalkozik, csúszik lefelé politikai pályáján, már nem a haza sorsa érdekli. Csípőből süketel.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?