Blogolj!

Hazánk a világ legbékésebb 15 országa között

A Lánchídról készült fotóval illusztrálta a The Daily Telegraph hazánkat híradásában

Az ún. globális békeindex alapján világ legbékésebb tizenöt országa között van Magyarország, adta hírül a The Daily Telegraph. Az Institute for Economics and Peace nemzetközi kutatóintézet, amelynek Sydneyben, New Yorkban és Oxfordban is vannak kutatóműhelyei, évente állítja össze a globális békeindexet olyan szempontok alapján, mint a közbiztonság, a bel- és a külföldi konfliktusok kiterjedése és a militarizáltság szintje. Magyarország a 2017. évi rangsorban a tizenötödik lett, négy hellyel lépett előre az előző évhez képest.

"Az ország fő nevezetessége történelmi kávéházakban és a díszes fürdőkben gazdag, vibráló fővárosa, Budapest" - fejti ki ajánlójában a lap. Magyarországot Norvégia, Bhután, Ausztrália, Japán, Írország, Svájc, Kanada, Szlovénia, Csehország, Dánia, Ausztria, Portugália, Új-Zéland és Izland előzte meg a sorban.

Emlékezetes, hogy a brit külügyminisztérium (FCO) a közelmúltban történt terrortámadások után közölte az alacsonyabb kockázatúnak minősülő országok listáját, melyen hazánk a kilencedik helyen szerepel. A legnépszerűbb brit turisztikai célpontok közül néhányat – köztük Spanyolországot, Franciaországot, Törökországot, Tunéziát és Belgiumot – a közelmúlt eseményei miatt veszélyesnek minősítettek.

Az FCO által közölt információk alapján a Daily Star által összeállított legbiztonságosabb turisztikai célpontok 10-es világlistáján Magyarország is szerepel, Közép-Európából egyedüli országként. A cikk szerint a történelmi városok, mint például Budapest, tele vannak építészeti szépséggel és hazánk vidéke lenyűgöző – olvasható a Daily Star-on.

Mint írják, Magyarországon alacsony a terrorfenyegetettség, de tisztában kell lenni a kockázattal, hogy a terroristák nem válogatnak, és elsősorban a nyilvános helyeken támadnak, beleértve a külföldiek és a külföldi utazók által látogatott helyeket is.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/42764/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2017-09-24 12:46:26
Örülök, csak a biztonságérzetünk vezet félre
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?