Blogolj!

Lázadás készül a Jobbik-anyahajón?

Fotó: Ripost

Bár Gerő András történész hevesen tiltakozott, hogy a rasszista Vonát meghívják a volt SZDSZ-es világ hagyományait máig ápoló értelmiségi közösség mindig zártkörű rendezvényére, a Szeretem Magyarországot Klubba, a találkozás mégis létrejött. Nemcsak, hogy létrejött, de a Jobbik elnöke előadást is tartott ott, amelyen kijelentette,”a Jobbik bárkivel kész összefogni a Fidesz ellen”. Ez ugye, önmagában égbekiáltó skandalum. Ha tetszik, botrány a köbön!

Botrány az előadó és nem kevésbé az a hallgatóság oldaláról. (Látszólag, de erről később.)

Vona esetében azért, mert az önmagát cigány- és zsidóellenes kinyilatkoztatásokkal, a Duna-parti cipőemlékmű meggyalázásával, a parlamenti zsidó származású képviselők listázási szándékával építgető pártja, amelynek kiemelt jelszava volt a „csak a nemzet”, olyan társaságba nyert meghívást, ahol minden számít, csak a nemzetállam, a szuverenitás, a magyarság közös értékei nem. Ráadásul nem azért ment oda, hogy közvetlenül tájékoztassa őket a Jobbik politikai álláspontjáról, választási stratégiájáról. Ellenkezőleg! Azért ment oda, hogy felajánlkozzon. Hogy kijelentse, még látszólag ős politikai ellenfeleivel is kész összefogni a „bárki” keretén belül a Fidesz ellen. A ’látszólagos’ megjelölést Csurka István miatt használtam, aki a 2010-es választások idején mondta a Jobbikról. „A bukott rezsim, most új pártok – ilyen a Jobbik is – akarja megakadályozni, hogy a magyar érdeket szolgáló kormány és rendszer felálljon. Most nagyon szélsőséges, nagyon jobboldali, sőt sötét módon a cigányokat így vagy úgy felhasználó, felidegesítő mozdulatokat tesz. Ez nagyon veszélyes, mert abban a pillanatban, amikor ez az erő bekerül az Országgyűlésbe, ugyanúgy fog viselkedni, mint Torgyán vagy az SZDSZ. Megbízást teljesítve a nemzeti erők ellen fog fordulni.”

A hallgatóság botrányos viselkedése az érem másik oldala. Hiszen a klub tagjai köszörülték a legélesebbre az antiszemitizmus fegyverét, ha a Jobbik megnyilvánulásai erre alkalmat adtak. Csak néhány név a harsány antiszemitázók közül, akik állítólag szeretik Magyarországot. Klubszinten legalábbis, ahol az éves tagdíj 120 ezer forint: Babarczy Eszter, Bárándy Péter, Bojár Gábor, Bojár István András, Bozóki András, Garaczi László, Hegyi Árpád Jutocsa, Herczog Mária, Jakupcsek Gabriella, Kolosi Péter, Kökény Mihály, Krizsó Szilvia, László Csaba, Müller Péter Sziámi, Rosta Mária, Sárközy Tamás. Miközben a háttérben nagyokat kussolnak, aközben a markukba röhögve élvezik, hogy az SZDSZ-MSZP kreálmány ragyogóan teljesíti megbízatását. Hergeli a magyarokat annak a biztos tudatában, hogy nekik szabad. Nekik a volt fő-fő SZDSZ-es mogulok megengedték. Sőt! Elvárásként támasztották velük szemben. Ahogy Verebes vagy Kern teliszájjal zsidózhatott anno a Heti Hetesben, úgy a Jobbiknak a politikai terepen feladata ez a szörnyűséges provokáció. A gyanútlan magyarok megtévesztése, tudatos félrevezetése, hogy minél többen gondolhassák az országban, ha Verebeséknek, Vonáéknak szabad, akkor ők is azt mondhatnak, amit akarnak. Hogy aztán megbélyegezhessék, leantiszemitázhassák előbb őket, aztán az országot. Kik? Na, kik? Hát a liberális megbízóik!

Csurka kristálytisztán látta ezt, s próbalta is láttatni az emberekkel. Sajnos, nem sikerült olyan széles körben, ahogy szerette volna.

Ám az idő múlik, és semmi nem marad titokban. A 2018-as választás összefogási kényszere miatt óvatosan meg kell mutatniuk a külvilágnak, hogy ők valójában – a Jobbik és a „demokratikus” ellenzék – egy vérből valók, Vonának pedig ki kellett mondani a nyilvánosság előtt is, hogy „bárkivel” összefog a Fidesz ellen. Gyurcsánnyal is, Botkával is, a fütyülős Juhásszal is és a régi SZDSZ akkoriban még fiatal ikonjával, Fodor Gáborral is. A kényszer hatására fényt kapott az, amit oly sokáig sötétben próbáltak tartani.

Ezért aztán Vona Gábornak nem esik nehezére cirmoscicával aludni, kiskutyát simogatni, néppártosítani-simicskásítani a Jobbikot. Neki valójában ez az igazi közege, számára a „csak a nemzet” szöveg pusztán politikai tőkekovácsoló, a radikális támogatókat mind nagyobb számban toborozni alkalmas kifejezés, amit a párttagság jó része korábban – önhibáján kívül – nem tudott. Az utóbbi időszak alapszervezeti felbomlásai vagy a siófoki frakcióülésen történtek azonban arra utalnak, hogy Vona Gábor lába alatt mind forróbbá válik a talaj. Mintha lázadás készülne a Jobbik-anyahajón. Mindenesetre a minapi frakcióülés napjait a Jobbikkal egy szállodában töltő Ripost munkatársainak tudósítása szerint a pártelnök elvesztette tekintélyét a párton belül és a jobbikosok csak legyintve nevetnek rajta a háta mögött.

Itt lenne az ideje, hogy végre az egész ország röhöghessen Vonán.

Nagyon megérdemelné!

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/42821/pics/lead_800x600.jpg
Csurka István,Duna-parti cipőemlékmű,Gerő András,Jobbik-anyahajó,Szeretem Magyarországot Klub
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2017-09-25 20:16:28
Magyar specialitás, ha nincs más szitokszó-anyázni mégsem illik- rasszista, náci, fasiszta.
Érdekes a kommunistázás kiment a divatból, de nem nekem, csak a ballibeknek.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?