Blogolj!

Szél Bernadett Sztálin nyomában?

Egyszer talán feljelentést kezdeményez Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje Németh Szilárd ellen, mert mint az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának alelnöke mai Facebook bejegyzésében olvasható: megnevezett három „potenciális zavargót”. De az is lehet, hogy nem. Szél feljelentési szándékáról a szeptember 12-ei zárt nemzetbiztonsági ülés után adott ki közleményt, amelyben azt állította, hogy Németh Szilárd három civil aktivistát éppen ezen a bizonyos zárt ülésen elhangzottak alapján nevezett meg. Így az alelnök minősített információval élt vissza, ami a BTK szerint bűncselekmény. Ezért bejelentette a feljelentést.

Ami – érdekes módon – több, mint két hete várat magára.

Lehet, hogy azóta kedves Bernadett rájött arra, hogy a megnevezett Gulyás Márton, Schilling Árpád és Vágó Gábor neve a forró őszi esetleges zavargásokkal összefüggésben a nemzetbiztonsági ülés előtt már több alkalommal megjelent a nyilvánosság különböző fórumain, honlapokon. Rájött arra, hogy Németh Szilárd olyan korábbi fenyegetésekről beszélt, amelyek értelmében ha nem teljesül az akaratuk, akkor ülősztrájkot szerveznek, lezárnak utakat, hidakat, középületeket, intézményeket foglalnak el, megint bedobálják a Fidesz székház ablakát klaviatúrákkal. Volt, aki arról beszélt, hogy még fejlődni kell a tüntetéseken, mert nem olyan kemények, mint Nyugat-Európában. Egyébként Szél Bernadett nyilván azzal is tisztában van, hogy Gulyás Márton, Schilling Árpád és Vágó Gábor soha nem tagadta: kapcsolatuk van a Soros-féle szervezetekkel. Olyanokkal is, mint a Civil Kollégium Alapítvány, amely titokban polgári engedetlenségi képzést tart radikális aktivistáknak például a szervezet kunbábonyi központjában.

Az LMP társelnöke az elmúlt két hétben bőven szembesülhetett azzal, hogy ezen információk begyűjtéséhez nem kellett senkinek elmenni a nemzetbiztonsági ülésre. Rájöhetett arra is, hogy Németh Szilárd nem sérthette meg az érintettek jó hírét, személyiségi jogait azzal, hogy idézte a nyilvánosság előtt korábban elmondott gondolataikat.

Nyilván nehéz lenne annak bizonyítása még a már szinte hivatalosan miniszterelnök-jelölt Szél Bernadettnek is – mert a pártja még nem jelölte őt erre a posztra – hogy Németh Szilárd minősített adatokat tett hozzáférhetővé jogosulatlan személyek részére. Ezért büntetőjogi visszaélést követhetett el. Talán ezért húzódhat az a bizonyos feljelentés.

Szerencsére már elmúltak azok az idők, amikor egyszerű elképzelés, koncepció alapján meg lehetett hurcolni, horribile dictu el lehetett ítélni valakit. Tudjuk, a koncepciós perek alapjait az egykori szovjet főügyész, Visinszkij, a sztálini politikai tisztogatások egyik főszereplője fektette le, „maradandót” alkotva a büntetőjog elméletében. A perbeli bizonyítás elmélete című könyvéért 1947-ben Sztálin-díjat kapott. E mű elhíresült alaptézise szerint a bizonyítékok királynője a vádlott beismerő vallomása. Amit ugye „csak” ki kell verni a delikvensből, tehetjük hozzá.

Lehet, hogy Szél Bernadett is az idővel szeretné kipréseltetni Németh Szilárdból a koncepciójának megfelelő tényállást. Erre azonban nem valószínű, hogy sor kerülhet.

Egyszerűen azért, mert semmi valóságalapja nincs annak, amit állít.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/42947/pics/lead_800x600.jpeg
Gulyás Márton, Schilling Árpád, Vágó Gábor,Szél Bernadett,Sztálin nyomában
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?