A pacal és a pocak

A Demokratikus Koalícióhoz közeli Nyugati Fény blog egyszerűen lerezsibunkózta Németh Szilárdot, a Fidesz alelnökét. Tette ezt annak kapcsán, hogy Németh a Facebookon megosztott egy olyan képet, amelyen éppen kedvenc ételét, a pacalpörköltet főzi.

Egy sajtótájékoztatón a HírTv menzával kapcsolatos kérdésére – melyik ételt szereti, az egészégeseket vagy a finomakat? – konkrétan válaszolt is. Imígyen: „A kedvencem a füstölt nyúljával – ez az oldalasnak egy része – készült pacal. És ha még kerül bele egy kis velő, akkor az isteni és mennyei tud lenni, és szerintem egészséges is”. Németh a Facebook-posthoz nemcsak azt írta oda, hogy „ez az a magyar étel, aminek már csak gondolatára is Bilagitot vetetne be mindenkivel a sznob és cinikus libsi sajtó” – utalva a Nyugati Fény megjegyzésére. Elegáns, finom komment, nem olyan vérbunkó, mint amivel a portál elő méltóztatott hozakodni. Nyilván nem kis kéjjel.

Ám hogy miért bunkózótt a Nyugati Fény, az igazából nem derült ki. Mondhatni csak. Netán azt gondolták, hogy aki pacalpörköltet főz, ráadásul nagyon szereti is, az csak bunkó lehet.

Aztán azért csak előjöttek a farbával. Hamar kiderült, Németh Szilárd alpári módon – mondhatni DK-s stílusban – történt leminősítése csak bemelegítés volt. A portál ugyanis így kommentálta azt a videót, amely Orbán Viktor Pécsen, a PVSK sporttelepén tett látogatását vezette fel, s amelyen a miniszterelnök egyszerű fehér ingben jelent meg, amely – mi tagadás – kiadta a pocakját is. Na és? – mondaná erre jó Horn Gyula, aki már ennél picivel különb dolgokat is elintézett ennyivel. Gyurcsány portálja azonban nem állt meg itt, sőt: éppen itt jött elemébe. Ezt írta kommentárjában a Nyugati Fény: „Lehetséges, hogy a Rezsibunkó főz Orbán Viktorra is? A miniszterelnök ugyanis tegnap döbbenetes hordóhasat villantott.” S itt belinkelték az ominózus videót. Szóval a Nyugati Fény igazából Orbánba akart belerúgni, de jól jött hozzá Németh Szilárd pacalos fotója. Két legyet egy csapásra. Rúgjunk bele mind a kettőbe, gondolták, és nosza. Belerúgtak.

Ezek után nincs más hátra, mint Hans Christian Andersent, a nagy dán mesemondót idézni. „…úgy látszik, a mai világban csak az viszi valamire, akinek pocakja van. Azt észreveszik.”

A magyarok pedig nagyon is észreveszik és tetszik nekik!

Úgy fest, mintha Gyurcsány irigykedne és cserélni szeretne Orbán „pocakjával”?

Ahhoz azonban újból kellene születnie, az biztos.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/43029/pics/lead_800x600.jpg
Németh Szilárd,Nyugati fény,Orbán Viktor,pacal és a pocak
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2017-10-06 13:48:29
Jó étvágyat kívánok!, habár én nem rajongok a csíkozott frottírtörölközőért, de ez elég gusztusos, biztos finom lehet. Magyar étel. Pocakot ne növesszünk, nehéz leadni, és nem elegáns, viszont magánügy.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?