Az ÁSZ egy g..i, Szilágyi Úr?

Vadul rázza az öklét a Jobbik nehezményezve, hogy az Állami Számvevőszék a törvénynek megfelelően próbálja ellenőrizni a párt gazdálkodását, ami a Botka bukása után már a baloldali szavazókat nyíltan magához édesgetni akaró Vonának és tettestársainak nagyon nem tetszik. Nem tetszik, hogy már az ÁSZ sem az egykor mindenható Simicskához tartozik, így jó Lajosunk nem tudja jegelni a Számvevőszék eljárását még egy olyan barlangrajzzal sem, hogy „az ÁSZ egy g..i”.

Most mintha hirtelen beléjük állt volna a frász, hogy az ügyészségi eljárás végén még akár be is tilthatják a pártot. Aztán akkor huss, kedves Vona Gábor, oda a pénz, oda a hatalom, amire tettestársaival együtt oly hőn áhítozik. Nem lesz miből visszaadni Simicska befektetett tőkéjét. Akkor pedig az adósok sötét idői is eljöhetnek.  

Végső kétségbeesésükben nekilódultak a nyilvánosságnak, hogy az albán légvédelem ökölrázós módszerével fenyegessék meg a kormányt. Gondolván, legalább itt mutassanak erőt, ha máshol nem megy. Hátha valaki beveszi, hogy tavasszal kormányra kerülnek…

Előbb Jakab Péter szóvivő lóbálta meg az öklét, majd Szilágyi Nyakonb..szlak György kezdett bele a kormányszidalmazásba részeges, húgyfoltos zakóban graffitiző gazdájuk, Simicska HírTv-jében.

Apáti azt mondta a Jobbik.hu-n: „A miniszterelnök a diktatúrát ki akarja terjeszteni az élet minden területére, korlátozni akarja a sajtószabadságot, a szólásszabadságot, be akarja tiltani a véleménynyilvánítás szabadságát, és a rendszer csúcspontján be akarja tiltani a kormányváltó erőt.” Mármint a Jobbikot, amelyről persze nem tudni, mitől kormányváltó, eddig ugyanis egyszer sem sikerült neki ez a mutatvány, bár többször nekifutott, de ezt most hagyjuk.

A jobbikos pr. szöveg Szilágyi Nyakonb..szlak György verziójában ugyanez a HírTv szombati hiradójából: „Orbán Viktor úgy néz ki, hogy megpróbálja megfordítani az időt.” Nem visszaforgatni, hanem megfordítani. Mint egy ötforintost? Fene tudja. Hogy az ’időmegfordítás’ pontosan mit jelent, azt leginkább csak a Jobbikban tudhatják. Ott szokták rendszeresen például a köpönyeget megfordítani. De folytassuk Szilágyit: „Jelen pillanatban egy kádári diktatúrában élünk és haladunk a Rákosi-diktatúra felé. Orbán Viktor egy Rákosi-diktatúrát akar kiépíteni Magyarországon. A Jobbik Magyarországért Mozgalom ez ellen harcolni fog minden törvényes eszközzel még akkor is, ha ellenünk törvénytelen eszközöket alkalmaznak.” A komcsilibsik méhében fogant Jobbik úgy hazudik, mint Kádár vagy Rákosi. Valószínűleg ezért érezheti Sz-mester, hogy a kádári diktatúrában élnek. Legalábbis ők. De hogy mi nem, az biztos!

A Szilágyi nevű Simicska-boy egy picinyke mosolyt is megengedett magának a nyilatkozata végén, mint aki azt kérdi a vele szemben álló másik Simicska-boy riportertől: Mit szólsz? Jó voltam? Jól odab.sztam nekik?

Aztán egyszer csak hopp, felbukkan egy érdekes mondat a Jobbik portálján az üggyel kapcsolatban. Íme: „Volner János személyes találkozóra invitálja Domokos Lászlót, hogy a Jobbik és az ÁSZ viszonya a politikairól a szakmai síkra terelődjön vissza, ahogy az az elmúlt években is jellemző volt.” Mit jelenthet ez a nyálas, engedékenységért, szemhunyásért esdeklő mondatocska? Csak nem azt, hogy Volnerék mégis csak sumákoltak az elszámolásnál és erővel akarták törvényesnek láttatni a törvénytelent?

Esteleg mégis a kormány alkalmaz törvényes eszközöket, s a Jobbik jár törvénytelen úton, Szilágyi Úr?

Csak nem a Jobbik akarja nagy hanggal, rákosista módon felülírni a törvényt, amit az Állami Számvevőszék pusztán be akar tartani?

Kétségbeesett ökölrázás helyett nem lett volna egyszerűbb eleve törvényesen eljárni a Számvevőszék ellenőrzési szándéka során?

Vagy csak akkor akarunk tárgyalni, smúzolni az ÁSZ vezetőjével, amikor fejünk felett lebeg a Damoklész kardja, miközben az ügyészség pártmegszüntető lehetőségétől tele van a gatya?

Elhiheti Szilágyi Úr, ha netán a Jobbik eltűnik a balfenéken, egy ilyen rasszista, hazug, köpönyegforgató, pénz- és hatalomvágyó párt miatt nem fog senki könnyeket hullatni.

Pedig csak tisztességesnek, becsületesnek kellett volna lenniük kezdettől fogva, mint a többi embernek. Ilyen egyszerű.

Ez az viszont, ami a Jobbiknak soha a büdös életben nem ment. Nem ment soha.

S mindenki tudja, hogy nem is fog!

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/43333/pics/lead_800x600.png
Állami Számvevőszék,Simicska,Szilágyi György,ügyészség
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?