Bojár Gábor megbolondult

Bojár Gábor

Durva dolgokat állított kedd esti megszólalásában – naná, hogy a HírTv-ben, naná, hogy Kálmán Olgának – Bojár Gábor milliárdos nagyvállalkozó. Bojár a politika parkettjén főképpen arról nevezetes, hogy egymillió forinttal támogatta a kispártokat – Együtt, MoMa, Momentum, LMP –, mert hasonló értékeket vallanak, mint ő.

Most azonban változott a helyzet. Csak akkor hajlandó ugyanis folyósítani az összegeket, ha ezek a pártok összefognak. Ehhez pedig se a Momentumnak, se az LMP-nek nem igazán fűlik a foga. Bojár szerint ugyanis csak összefogással van esély leváltani Orbán Viktor kormányát.

Azt azért ő is elismeri, hogy még így is nagyon kicsi erre a sansz, de mint mondta, a legkisebb esélyt is meg kell ragadni, mert akkora fenyegetést jelent az országnak, ha a Fidesz hatalmon marad. Aki nem akar összefogni, az az Orbán-kormányt akarja hatalomban tartani, ami szerinte főben járó bűn.

Aztán kimondta, amit ma józan ember legfeljebb átmeneti megtébolyodásában ejt ki a száján, miszerint ha Orbánék maradnak, akkor nem tartja kizárnak, hogy Trianon 100. évfordulójára konkrét fegyveres konfliktusokat is provokáljon Magyarország a szomszédaival. Mind erre a végzetes következtetésre azután jutott, hogy Inotai Andrással, aki évtizedeken át volt az MTA Világgazdasági Kutatóintézetének igazgatója, ahogy már nem az, ezért nyilván hivatalból ő sem nem szereti az Orbán-rendszert, kirakták a mozaikokat.

Mert szerinte Orbán folytonos ellenségkeresése ide, s akár a szomszédos országokban élő magyarok felbujtásához is vezethet, aminek emberéletek elvesztése is lehet a következménye.

Tényleg nettó elmebaj. Ez az igazi provokáció, amivel a demokratikus baloldal pártjainak képviselőit meg akarja rémíteni, utalva rá, milyen tragikus következménye lesz annak, ha nem fognak össze, nem mennek együtt a Fidesz ellen.

Arról nem szólva, hogy fegyveres konfliktust vizionáló nyilatkozatával felsorakozik Schilling Árpád, Gulyás Márton és Vágó Gábor mellé, akik különböző fórumokon korábban útlezárásról, épületfoglalásról, intézmények működésének megbénítási lehetőségéről beszéltek. Például azért, mert a választójogi törvény nem változik úgy meg, ahogy szeretnék. Aztán majd Bojár nyilatkozatát felhasználva emlegeti úgy a balliberális média a fegyveres konfliktusok lehetőségét, mintha a Fidesz akarna ezzel az eszközzel élni a politikai viták rendezésében szomszédainknál. Kevés ennél aljasabb megnyilvánulást hallani manapság.

Bár, ha jól belegondolunk, szánalmas ez az egész Bojár-jelenség. Ez a multimilliárdos vállalkozó ugyanis annak fejében, hogy például ad a Momentumnak egymillió forint támogatást, ami a saját vagyonának kevesebb mint egy ezreléke – koldusnak egy százas az Astoriánál – , aztán ennek jogcímét támogatásból átváltoztatja összefogási sikerdíjra, az azt mutatja, hogy egy kicsinyes, de annál szívesebben fontoskodó ember saját hagymázas vágyálmainak hajszolásához, saját komfortérzetének javításához aprópénzért akarja felhasználni ezeket a kis pártokat. Mondjuk ki: Juhász Pétert (Együtt), Bokros Lajost (MoMa), Szél Bernadettet (LMP), Fekete-Győr Andrást (Momentum). Akik ezért az alamizsnáért, ami egy újonnan létrejövő pártnak akár még jól is jöhet, kevés kivétellel paríroznak is neki. Pedig az önálló indulással az egyéni képviselők pénzével együtt több, mint egymilliárd forint állami támogatásra is szert tehetnek, amiből aztán a következő ciklusra szépen fölépíthetnék magukat.

De lépjünk tovább. Ha Bojár Gábor komolyan gondolná az Orbán-kormány leváltását, mert neki ez a hagymázas vízióin kívül mindennapjaiban diszkonfortot jelent, akkor miért nem áll bele a politikába kötésig? Miért nem áldoz sokkal többet egy versenyképes politikai erőre, aki esetleg eséllyel felvehetnék a versenyt Orbán Viktorral. Miért a partvonalról okoskodik? Miért nem lép a pályára, ahol küzdeni is lehet, nem csak bekiabálni? Miért nem szervezi meg belülről az összefogást, a demokratikus baloldal győzelmét? Esetleg a Jobbikkal való összefogással együtt, mert szerinte, ha „az ország a jövőjéről van szó, még az ördöggel is érdemes összefogni.”

Bojár azonban üzletember. S azért nem áldoz több pénzt a politikára, mert tisztában van vele, hogy teljesen felesleges. Mert a kormány leváltásának az esélye rendkívül csekély, még ő mag sem mer erre öt százaléknál többet mondani.

A kis pártoknak adott alamizsna azonban éppen elég ahhoz, hogy Simicska tévéjében olykor megjelenhessen, s joviális álszelídséggel elmondhassa valójában tüzet okádó, aljas provokációit a nézőknek. Aztán a feleségének otthon elbüszkélkedik vele, látod anyukám, jól megmondtam nekik, ugye?

A magyarok azonban nem ülnek fel ennek a szánalmas ostobaságnak. Úgy lesz, ahogy a milliárdos a lelke mélyén maga is gondolja. Az emberek bemennek a szavazófülkébe és elzavarják a francba Bojárt és barátait. Mert bármennyire is tagadják, s bármennyire is imádnak autokráciáról és diktatúráról hadoválni, Magyarországon még demokrácia van és az is marad.

Épp ezért a többségi akarat se Bojárnak, se a liberálbolsi baloldalnak nem terem babért.

Hála az Istennek, mondják a magyarok, mert ők az Orbán-kormányt akarják hatalomban tartani.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/43487/pics/lead_800x600.jpeg
Bojár Gábor,Együtt,HírTV,Kálmán Olga
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2017-10-12 16:28:47
"talált pénz kõnnyen megy" . Túl gõrbe az uborkája, nem szabványos.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?