Utálja-e magát Mellár Herkules?

Mellár Tamás közgazdász már régen kifordította a köpönyegét. A kilencvenes években sokat dolgozott azért, hogy ideológiai szilárdságával, szakértelmével hozzájáruljon a polgári oldal sikereihez. Ennek köszönhette, hogy Orbán Viktor a Központi Statisztikai Hivatal elnökévé nevezte ki. Aztán történt benne valami. Talán rájött, hogy amit addig képviselt, nem őszintén tette, csak az érvényesülés hajtotta őt előre a konzervatív térfélen. Vagy az is lehet, hogy akkor őszinte volt, de utóbb derült ki számára, hogy a zöld és narancssárga színek helyett jobban tetszik neki a vörös és a kék. A konzervatív eszmerendszer helyett Gyurcsány Ferenc, Kovács László, Lendvai Ildikó liberálbolsi eszmevilága.  Ez jelent igazán ideológiai alapot számára ahhoz, hogy békés öregkora legyen, s az unokájának 10-15 év múlva elbüszkélkedhessen, mit tett a virágzásnak indult Magyarország bimbócskáinak elszárításáért, az ország tönkretételéért.

Mellár Tamás ugyanis Baranyában független országgyűlési képviselőjelöltként szándékozik indulni a jövő évi választásokon. S a HírTv-ben adott szerdai nyilatkozata szerint alig várja, hogy belevághassa politikai bozótvágóját egykori elvbarátai hátába. Mondván, cselekedni kell, mert nagy a baj! S most Ady-féle muszáj Herkulesnek érzi magát, aki úgy érzi, képes rá, hogy vállára vegye az ország ügyeit. Nyilván azért, mert akik most gondoskodnak róla, azok tök hülyék és alkalmatlanok, akiket azonnal süllyesztőbe kell tenni.

Valamit azért érezhet saját küldetésének némileg bizalmatlan fogadtatásáról, ha magát Ady után muszáj Herkulesnek nevezi. A vers egyik szakasza így szól: „Szeretném már magam utálni, / De, istenem, ők is utálnak: / Nem szabad, nem lehet megállni.

A kocka tehát el van vetve, az utált Mellár Herkules nem áll meg, nekiindul függetlenként a csatának, s arra számít, hogy fölsorakozik mögötte mindenki, aki számít. Az MSZP-től, Gyurcsányon át egészen Vonáig, meg a sok kis párt a sleppből az Együtt-től a Párbeszéden át az LMP-ig, a Momentummal bezárva. Jaj, hogy Bokros Lajos Momáját ki ne feledjük. Desszertként még lehet, hogy örömében Gulyás Márton is kacsint rá egyet.

Mert így szerinte megszerezhető a választási győzelem. Legalábbis Baranyában. Bár addig még sok víz lefolyik a Dunán, s a teljes ellenzéki összefogás pedig, amit a közgazdász vízionál vagy összejön vagy nem. Arról nem is beszélve, hogy az esetleges ellenzéki győzelem másnapján már meg is kezdődhet a hosszú kések délutánja, mikor az őt támogató pártok véresre marják egymást a megszerzett koncon.

Akkor kinek fogja mondani Mellár Herkules, hogy hé, ne marakodjatok, mert nagy a baj, cselekedni kell! Kinek fogja mondani, hogy a baj elhárítására gyorsan kezdjük meg a csatlakozást az Euróövezethez, lépjünk vissza Paks II-től és szintén Adyval szólva a Komp-országot, amely megindult dühösen Kelet felé, irányítsuk végre Nyugatnak.

Arrafelé természetesen, ahol éppen vagyunk, hiszen az Európai Unio, az OECD vagy a NATO, amelynek tagjai vagyunk, véletlenül egyik sem keleti szövetségi rendszer.

A keleti kapcsolatot természetesen csak az ellenzék tupírozza agyon, hogy tudjon rendszeresen mocskot önteni az Orbán-kormányra a „gyatra” egészségügy és oktatás, illetve a „nagyfokú” korrupció mantráján kívül.

Mellár rémálma közben megvalósulni látszik. A demokratikus ellenzék ugyanis a győzelmi helyezkedés közben főképpen azzal lesz elfoglalva, hogy kivédje a kézitusa következő csapását. Meg hogy gyorsan elszaladjon Gyuri bácsihoz, hóna alatt a Soros-tervvel – aminek létét eddig mindannyian következetesen tagadták – és egymás szavába vágva bizonygassák, milyen intézkedések azonnali bevezetésével adnak helyt a kötelező kvóta migránsainak Magyarországon való hiánytalan betelepítéséhez, hogy alig várják már a kilencmillió forint értékű támogatás átnyújtását, természetesen két éven keresztül. Ehhez pedig a pénzt, ahogy Gyuri bácsi tervében javasolta, az EU mezőgazdasági, meg a volt szocialista országoknak szánt kohéziós alapjából szándékoznak elvenni, függetlenül attól, hogy így ráfizetnek-e a magyar gazdák, netán rosszabbul élnek majd a magyarok, mint eddig. Az ehhez szükséges kölcsönt természetesen szintén Gyuri bácsitól akarják felvenni, hogy a Soros-terv az utolsó betűig megvalósuljon.

Mellár meg majd csak áll és néz, s rémálmában talán azt is mondja: álljon meg a menet, nem erről volt szó! Nem ezért indultam függetlenként, nem azért adtam a szakmai nimbuszomat, hogy aztán semmi ne legyen abból, amit megbeszéltünk, hogy megelőzzük a bajt.

Megint muszáj Herkules jut eszébe, hogy bizony ezen az oldalon is utálják. Méghozzá nem kicsit, hanem nagyon. Mert az árulónak mindenhol ez a fizetsége. Harminc ezüstpénz. Eddigi támogatói szemében hirtelen megvetés villan, annak könyörtelen jelzése, hogy Mellár nem való közéjük (se), csak felhasználták céljaik eléréséhez.

Talán lesz hozzá ereje a közgazdásznak, hogy kimondja: nemcsak „Szeretném magam utálni”, hanem utálom is, de nagyon.

Erre riad föl rémálmából. Zúg a feje, rosszul érzi magát. Hogy eme „hősies” árulását 10-15 év múlva elmondja-e a kisunokájának, fogalmam sincs. De ez legyen az ő dolga.

3
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/43524/pics/lead_800x600.jpg
áruló,Mellár Tamás,muszáj Herkules
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Éva válasza: Tósó bejegyzésére 2017-10-17 10:04:05
Drága "Tósó" Ön nagyon mérges lehet, ne tegye. Hitvány emberek sokan vannak hazánkban. Győzzük le őket, ha majd a szavazóurnához invitálnak bennünket. Üdv.
Válaszolok
Éva 2017-10-17 09:58:23
Ez a közgazdász nem köz gazda, csak úgy a maga hasznára gazosodik. Lelke rajta.
Válaszolok
Tósó 2017-10-14 11:18:04
Mellár egy sértett fasz.
Mer miert nem ő a kiafasztudja mi.
Valami főnök.
Menjen a picsába.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?