Gengszterek egymás közt

Érdekes összefüggésre vélt rávilágítani Deutsch Tamás fideszes európa parlamenti képviselő. Úgy gondolta, hogy Gyurcsány Ferenc cége két évvel ezelőtti több, mint százmillió forintos európai uniós megbízásának köze lehet a pártelnök politikai tevékenységéhez.

A nyulat egy kölcsönszerződés ugrasztotta ki Deutsch számára a bokorból. Az ugyanis, hogy kiderült, Gyurcsány vállalkozása nyereségéből mintegy nyolcvan millió forintos kölcsönt nyújtott Czeglédy Csaba cégének. Annak a Czeglédy Csabának, aki egyébként Szombathelyen MSZP-s önkormányzati képviselő (reméljük csak volt – a szerk.), s ügyvédi irodája az MSZP és a DK jogi ügyeit intézi, s aki néhány hónapja adócsalás és más vádak miatt büntető eljárás alá került.

A gyanú szerint a Czeglédy Csaba által vezetett bűnszervezet 2013 és 2016 között az állami költségvetésnek összesen 3,1 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott. Mint az Index írja, a csoport tagjai olyan számlázási láncolatot alakítottak ki, amelyben a cég a szerződésben vállalt kötelezettségét papíron több alvállalkozón, iskolaszövetkezeteken keresztül látta el, de a munkaerőt közvetlenül biztosította. A gyanú szerint az iskolaszövetkezetek a számlázási lánc végén álltak, és a szerepük csak a fiktív számlák kiállítása volt, hogy kevesebb adót kelljen fizetnie a csoportnak.

Deutsch Tamás a kölcsön nyomán bejelentette, hogy fel kívánja jelenteni Gyurcsányékat az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF), mert lám, az uniós megbízásból származó pénz adózás után Gyurcsányéktól – Deutsch szerint az Altus Befektetési Zrt-től – politikai célból vándorolhatott Czeglédy Csabához.

Időközben azonban kiderült, hogy nem az Altus Befektető Zrt-től, hanem az Altus Portfólió Kft-től kapta a kölcsönt Czeglédy, ebbe a cégbe azonban nem jutott egyetlen fillér se az EU-s megbízás ellenértékéből. Már csak azért sem, mert a DK közleménye szerint az Altus Portfólió Kft. tanácsadással egyáltalán nem foglalkozik. A kölcsön forrása tehát nem a tanácsadói tevékenység pénzügyi eredménye, hanem az Altus befektetési tevékenységéhez kötődő bevétel. Ezért perrel fenyegették meg az EP-képviselőt.

Mi lehet ebbel a kusza ügyből a tanulság a Blogstar olvasók számára? Az mindenképpen, hogy a két gengszter, a gazdasági bűncselekményekkel meggyanúsított Ceglédy és Gyurcsány, akitől a politikai gengszterizmus egyáltalán nem áll távol, lásd a sukorói telekcsere ügyét vagy a miniszterelnök „titokzatos”, de valójában soha nem létezett külföldi bankszámláiról szól szappanopera újabb és újabb felvonásának nyilvánosság előtti feléneklését; szóval a két gengszter már régen egymásra talált. A DK elnök legutóbb a Blikknek így nyilatkozott róla: „Bíztunk egy emberben, akinek ártatlanságában ma is hiszünk (...) Továbbra is dolgozunk irodájával, nem fordítunk hátat. A jobboldal szemében ez bűn. Szerintünk nem. Sőt.”

Tudjuk: hasonló a hasonlónak örül. Nem tudom, hogy a Kedves Olvasók között kinek van olyan barátja vagy ismerőse, akit letartóztattak, rabszíjon vezetnek a kamerák előtt nap mint nap, adós maradt közel nyolcvan millió forinttal, ennek ellenére olyan szeretettel gondol rá, mint Gyurcsány Czeglédyre? Normális esetben, gyanítom, senkinek.

Az ilyen emberről a köznyelv úgy beszél, mint akinek elment az esze.

Azt tudjuk jól, hogy Gyurcsánnyal ez már több mint tíz éve megesett, amikor 1956 félszázadik évfordulóján képes volt belelövetni az ünneplő tömegbe, elvetemültségében képes volt vért onttatni a Pesti utcán, szemet kilövetni, egy félig vak embert előbb teljesen megvakíttatni, aztán öngyilkosságba kergetni.

Ahhoz képest a mostani eset, amikor olyan emberrel tart szoros, baráti kapcsolatot, aki képes volt diákokat becsapni, őket dolgoztatni, s hitvány módon ellógni a fizetésükkel, jelentéktelennek tűnik, de megállapítható, hogy az aljasság minősített esete.

És ez az ember akar megint az ellenzék vezetője lenni. Azt kell mondjam, hogy Botka hozzá képest egy angyal, még akkor is, ha Czeglédi esetében mindketten egy csapatban fociznak.

Persze könnyű Botkából angyalt csinálni, csak jól kell megválasztani az összehasonlítási alapot. Akarom mondani: alakot!

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/43547/pics/lead_800x600.jpeg
Czeglédy Csaba,Deutsch Tamás,Gyurcsány Ferenc,OLAF
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?