Blogolj!

Szél Bernadett le akarja szegényíteni Magyarországot?

A Világbank kikényszeríti a méregdrága megújuló energiák használatát, ezzel szegényen tartja a szegény népeket a világban.

Ez a gondolat jelent meg a minap a londoni székhelyű The Spectator című portálon, amelyet a Blogstar fordításában vehettek szemügyre olvasóink.

Mielőtt tovább mennénk, gondoljunk csak Szél Bernadettre és az LMP-re, akik szintén az „időszakos, megbízhatatlan és őrült mód költséges megújuló energiákat” favorizálják, mint a szél és a nap, melynek alkalmazása révén például Németországban háromszor annyi az áramdíj, mint nálunk. Németországban 90 forint körül fizetnek 1 kWh energiáért, míg nálunk ez az érték 36 forint/kWh. Pedig Németországban is csak 16 százalékát adják a megújuló energiák az ország villamosenergia termelésének, míg a szénerőművek 40 százalékot képviselnek.

Lehet, hogy Szél Bernadették is szegénységben akarják tartani Magyarországot, a magyarokat, azért küzdenek foggal körömmel a Paks II beruházás ellen? Csak úgy adják el okosságukat, mintha a látszólag ingyen hozzáférhető nap- és szélenergia lenne olcsó és tiszta, az atom meg drága és környezetszennyező. Mindez nem lenne meglepő, hiszen az európai zöldekről is régen kiderült már, hogy valójában vörösök, csak görögdinnyeként kifelé a zöld héjukat mutatják. A vörösökről pedig tudjuk jól, hogy soha nem mondtak még igazat életükben Magyarországon se Kun Bélától kezdve Rákosi Mátyáson át Kádárig, Gyurcsányig bezárólag.

Nézzük a The Sepctator által hozott, szénben rendkívül gazdag Nigéria példáját.

Nigéria Nemzeti Elektromos Hatóságát úgy ismerik, mint amely a következő jelszót alkalmazza: ’Soha Ne Számíts Áramra, Kérlek Mindig Gyújts Gyertyát’. A teljes és részleges elsötétítések ugyanis közkeletűek az országban, mivel a szubszaharai afrikai övezetben fekszik, s a gazdaságot terhelő költségek hatalmasak. A helyi mobilszolgáltató MTM, aminek 62 millió előfizetője van, működő kiadásának 70 százalékát dízelolajra költi, hogy hálózatát folyamatosan energiával tudja ellátni. Ezt mondja Nigéria pénzügyminisztere, Kemi Adeosun: ’Mi szénerőművet akarunk építeni, mert szénnel megáldott ország vagyunk, s mégis energiaproblémánk van. Így nem kell lángelmének lenni ahhoz, hogy rájöjjünk, annak lesz értelme, ha szénmeghajtású erőművet építünk. Azonban blokkolnak bennünket, mert az nem zöld’. A korábbi ENSZ főtitkár, Ban Ki-moon is ezt a követ fújja, mondván ezzel ’legyőzik a szegénységet és megvédik a bolygót’.

Egy frászt győzik le. Pont az ellenkezője a cél, amit a Világbank, tehát a globális nagytőke egyik legmarkánsabb képviselőjének magatartása mutat. Ők ugyanis sosem tévednek. Még véletlenül sem állnak a szegények oldalára, abból ugyanis ők nem élnek meg. Ahogy Nigériában sem támogatják a szénerőmű építését. Nekik nem számít, hogy beledöglik az ország közel 190 millió lakosa.

Ne legyenek illúzióink, Szél Bernadettnek sem számítana, ha kormányfőként, ostoba politikája miatt belegebednének a magyarok az ország fenntartásába. A hatalom megszerzéséért neki az sem nagy ár, ha közben sunyi, Világbank-párti energiapolitikájával tönkreteszi Magyarországot.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/43911/pics/lead_800x600.jpeg
Szél Bernadett,tönkreteszi Magyarországot,Világbank
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?