Blogolj!

Szanyi? Picsába!

Arra számítottam, hogy a Fidesz elküld a picsába – nyilatkozta nemes egyszerűséggel az Indexnek Molnár Zsolt az MSZP képviselője, amikor tévévitára invitálta a kormányzó párt egyik prominensét. Ez azonban nem történt meg, hanem – legnagobb meglepetésére – Németh Szilárd állt rendelkezésére. A vita az ATV nyilvánossága előtt zajlott le, Németh Szilárd kiütéssel győzött.

Azt nem tudni, hogy Szanyi Tibor, az MSZP EP képviselője az október 23. előtti ’Ünnephez’ közeledvén címet viselő Facebook posztja kapcsán számított-e arra, hogy elküldik a picsába, pedig nyugodtan gondolhatott volna rá. (Bocsánat a vugáris kifejezésért, de Molnár Zsolt hatalmazott föl a használatára.) Az idézőjelbe tett ’ünnep’ szó és a meglincselt ávós fotója láttán sok olvasónk zsebében kinyílt a bicska.

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője nem küldte el Szanyit melegebb éghajlatra, de az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában egyértelműen fogalmazott: „…az 1956-os forradalmárok vérében és hazaárulásban fogant MSZMP jogutódja, az MSZP lett a demokráciában is a baloldal vezető ereje.

Amennyiben az MSZP a forradalom saját jogelődje általi elárulásával ma már valóban nem azonosul, amennyiben nem a forradalom napjaiban megölt ávósok, hanem a kivégzett forradalmárok emlékét tartja megőrzendőnek és ápolandónak, valamint amennyiben a szovjet szuronyokon alapuló diktatúrával szemben ma már a független demokratikus jogállam pártján áll, úgy az 1956-os forradalom holnapi, 61. évfordulóján Szanyi Tibor már nem lehet az MSZP tagja.”

Molnár Gyula MSZP-pártelnök így reagált: „Én feladtam azt, hogy minden egyes párttagot egyenként próbáljak meg rendreutasítani, ha bármely testület kezdeményezi, én meg fogom szavazni az ezzel kapcsolatos retorziókat.”

Hogy az MSZP testületei mit lépnek, lépnek-e egyáltalán, az a jövő zenéje. De hogy a jó érzésű olvasók már elküldték Szanyit oda, ahova Molnár Zsolt gondolta, hogy küldeni fogják, az biztos.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/43974/pics/lead_800x600.jpg
1956,picsába,Szanyi Tibor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?