Csepelt megkeresztelhetik

Csepel valószínűleg befogadná azt a keresztet, amelyet a bretagne-i kisváros, Ploërmel főterén álló Szent II. János Pál pápa emlékműve tetejéről akarnak eltávolítani. A legfelsőbb francia közigazgatási bíróság, az Államtanács október 25-én döntött erről, a városka polgármestere azonban igyekszik megtartani a kereszténység jelképét. Amennyiben nem sikerülne, úgy – Németh Szilárd Fidesz alelnök Mindenszentek Napján írt javaslata szerint – akár a főváros XXI. kerülete is helyet adhatna neki.

A politikus Borbély Lénárd csepeli polgármesternek egyebek mellett azt írta, „…arra kérlek, hogy a Képviselő-testülettel közösen, működjünk együtt egy, önazonosságunkat felvállaló és annak megtartását elősegítő, szimbolikus, de nagyon is hétköznapi ügyben.”

A reformáció 500. születésnapján Orbán Viktor miniszterelnök így fogalmazott: „Magyarországnak a keresztényellenes, internacionalista erők kormányzása után egy keresztény értékeket követni igyekvő kormányzásra van szüksége.”

A fentiek alapján „javaslom, hogy Csepel fogadja be és őrizze meg a Szentatya szobráról leverni kívánt keresztet, mindaddig, amíg Franciaország a jakobinus kormányzás és az önfeladás útján halad!” – írta idézett levelében a parlamenti képviselő.

Azt gondolom, sokan örülnének annak, ha a 7,5 méter magas szoborkompozíció monumentális keresztje Magyarországra, Csepelre kerülhetne. Emlékeztethetne arra, hogy az internacionalista erők napjainkban is jelentős mértékben jelen vannak Európában, ahonnan elűzhetik a keresztet. Franciaországban is a jelenlegi jakobinus kormányzásnak adnak titkos, de annál vaskosabb ideológiai hátteret.

Tudjuk, hogy a XVIII. századi Francia Köztársaság jelszavának – „szabadság, egyenlőség, testvériség” – első eleme, a liberté (szabadság) teljes egészében liberális értelemben fogant. Az 1789. évi Emberi és Polgári Jogok Nyilatkozata ugyan kimondta: "A szabadság lényege, hogy azt tehetjük, ami nem árt mások jogainak", ám ezt a jakobinus diktatúra vezetője, Robespierre nem sokkal később úgy alakította át, hogy a szabadság azok részére adott, akik hatalmon vannak. A jakobinus terror legfőbb jelmondata pedig az volt: "Nincs szabadság a szabadság ellenségeinek".

Ismerős gondolat, ugye? Rákosi azt mondta: „Aki nincs velünk, az ellenünk!”. Kádár ugyan ezen logika alapján ezt úgy fordította, hogy „Aki nincs ellenünk, az velünk van!” Ma pedig a „demokratikus baloldal” ontja magából a liberális, internacionalista, kirekesztő szöveget. Csak az a demokratikus, amit ők annak tartanak.     

A jakobinus-kommunista diktatúrák ellen tehát még sokáig kell küzdeni Magyarországon is. Ahogy Európa országainak is, Párizsra kell figyelni.

Ezúttal azonban nem azért, hogy mit tegyenek, hanem azért, hogy mit ne csináljanak. Batsányi se gondolta volna, hogy egyszer még visszájára fordulnak egykori, szebb időket megélt szavai: „Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek, / Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!”

A gondolat első sora persze most is stimmel. Most is megláthatjuk Párizsban sorsunk. Csak most éppen nem a feudalizmus rabigáját kell lerázni magunkról, hanem arra kell vigyázni, nehogy a liberalizmus, a liberálfasizmus jármát tegyék vissza a nyakunkra, ahogy Franciaországban. Most azért kell Párizsra figyelni, nehogy úgy járjunk, mint ők, nehogy mi is elveszítsük keresztény értékeinket.

S ha a francia keresztek átmenetileg veszélybe kerülnek, legyen nekik menedékük valahol. Például Magyarországon, ha tetszik Csepelen biztonságba lehessen helyezni őket.  

Németh Szilárd hisz abban, hogy magyarságunk és európaiságunk megmaradásának egyik elengedhetetlen feltétele a keresztény értékek megőrzése. Európában azon országoké a jövő, amelyeknek erős hitbéli, nemzeti és családközpontú önazonosságuk van.

Ezzel pedig a magyarok döntő többsége nagyon is egyetért.

És ez a lényeg!

Ez Magyarország biztonságának, szuverenitásának záloga!

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/44294/pics/lead_800x600.jpg
Csepel,Jakobimusok,kereszt,Németh Szilárd,Párizs
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?