Atyánszky Simicska nyakába készül?

Atyánszky ugrani készül?

Nincs még hír arról, hogy Simicska Lajos, a Jobbikot Orbán elleni haragja miatt keblére ölelő milliárdos elolvasta-e már a Független Kisgazda-, Földmunkás – és Polgári Párt minapi közleményét, amelyben nemes egyszerűéggel fölkérték őt a Kisgazdapárt, Jobbik, LMP pártszövetség miniszterelnök jelöltjének. A tényt Atyánszky György, az FKGP képviseletében erősítette meg a HírTv-ben.

Az ember azt gondolná, ha egy magára valamit is adó politikus bemegy egy kereskedelmi televízióba, arcát adja egy ilyen közszerepléshez, akkor ott valami komoly dologról van szó. Például arról, hogy a Torgyán Józsefet követő egykori tévébemondó, Hegedűs Péter elnökségének megszűntével újjáalakult történelmi alakulat végre ismét mértékadó szereplője kíván lenni a hazai közéletnek. Minden erejével arra tör, hogy kormányra kerüljön és megmutassa a népnek a magyarok Istenét. Nos, akik erre számítottak, orbitálisan csalódniuk kellett.

Már ugye eleve ez a fajta szövetséges keresés gyanakvással tölthette el az embert. A történelmi Kisgazda párt egyetlen felelős politikusa sem gondolta volna komolyan, hogy a ma már a baloldalnak és a liberálisoknak is lecsupaszított szabad vegyértékeit mutató Jobbik egyáltalán felmerült volna gondolataikban. Mint ahogy az sem, hogy a megújuló energia, tehát nagytőke párti LMP Szél Bernadett vezetésével szintén ebbe a körbe tartozhat. Ez úgy abszurdum, ahogy van.

Mindez azonban nem elég a vacsoráját még el nem fogyasztott tévénézőnek, akkor jó Atyánszky György bejelenti, hogy a pártszövetség miniszterelnök-jelölte az a Simicska Lajos lesz, aki 2015. februárja óta hátat fordított Orbán Viktornak, és ott tesz neki keresztbe, ahol tud.

Mi ez? Valamiféle kabaré? Hogy gondolja Simicska televíziója, hogy ilyen elképzelhetetlen zagyvaságot élő egyenes adásban közvetít a nagyérdemű számára?

Hacsak? Hacsak az nincs a háttérben, hogy a pénzember kezd elundorodni a magát naponta a klotyón lehúzó Jobbiktól és keres magának egy olyan alakulatot, amellyel talán könnyebben célt ér és szégyenkeznie sem kell vele annyit, mint Vonáékkal.

A mai világban persze semmi sem lehetetlen. Főleg nem S. Lajosnál, aki még arra is képes, hogy saját oszlopait önnön kezével, saját ordenáré hirdetményével rajzolja tele. Ettől az embernek persze végleg elmegy a kedve a még el nem fogyasztott vacsorájától. Sőt – az új Simicska-kedvenc pozíciójára pályázó atyamester, aki a pénzember nyakába készül ugrani – a Kisgazdák politikai pragmatizmusától pedig már levegőt sem kap. Nem tudja, sírjon vagy nevessen azon, amit Atyánszky urunk élő egyenes adásban előad. Ő ugyanis röhögés nélkül közölte a nézőkkel, hogy tervükről ennél többet nem tud mondani, mert arról bizony se a Jobbikkal, se az LMP-vel, se Simicskával nem egyeztettek. Politikai jövőjüket rábízták a közleményre, hogy az érintettek esetleg majd elolvassák valahol és – ha éppen van egy kis idejük – közlik az FKGP-vel, akarnak-e közösen kezdeni valamit a holnap magyar politikájával vagy sem.

A jelek szerint így kell politikát csinálni kisgazda módra – levelező tagozaton.

Hogy ehhez mit szólnak az elfeledett nemzetrészek, a mélyszegénységben élő falusi és városi emberek, mit szól a magyar vidék, mit a kitaszítottak, kiszolgáltatottak, kisemmizettek, akiknek a sorsát a Független Kisgazda Párt Simicska miniszterelnökségével képviselni akarja, arról természetesen fogalmunk sincs. Valószínűleg az érintetteknek is írtak egy levelet, hogy nagyon szeretik őket, meg hogy ők aztán értük mindent és nagyon, de leginkább csók a családnak, Bélát, Edét külön is.

Ez kérem maga a nettó elmebaj bruttósítva. Atyánszkyval, Kálmán Olgával, Simicskával, no és persze Vonával, illetve Szél Bernadettel, akik az október 26-i adás óta eltelt egy hétben még véletlenül sem mondták volna, hogy kikérik maguknak a Kisgazdák agytolulását.

Ha pedig mégsem agytolulásról, hanem valami ördögien izgalmas politikai játszmáról van szó, akkor is asztalra kellett volna csapniuk, mert ez az Atyánszky féle előadás minden szintet alulmúlt.

De hát tudjuk: similis simile gaudet.

Ha ragaszkodunk a történelmi hűséghez, akkor a Független Kisgazda-, Földmunkás – és Polgári Pártnak senki más nem lehetne politikai szövetségese a mai politikai kínálatból, mint a Fidesz-KDNP koalíció.

Isteni szerencse, hogy utóbbi alakulat semmiféle szövetségesi lehetőségként nem merült föl az Atyánszkyval készült beszélgetésben, csak úgy, mint akit el kell takarítani az útból. Ezzel nagy kő esett le a magyarok szívéről…

Tisztán és világosan kiderült, amit a napjainkban egymás után megjelenő közvéleménykutatások eredményei is alátámasztanak: egyetlen olyan politikai alakulat található ma a politikai palettán, amelyiket komolyan lehet venni, s amelyre az emberek rábízhatják saját és országunk jövőjét.

Ez pedig a Fidesz-KDNP kettős. Normális körülmények között a történelmi Kisgazdapártnak soha nem is lehetett volna más a szövetségese.

Bajcsy-Zsilinszky Endre, Tildy Zoltán, Nagy Ferenc, Kovács Béla és a többi nagyszerű kisgazda vezető forog a sírjában.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/44368/pics/lead_800x600.jpg
Atyánszky György,Független Kisgazda-, Földmunkás – és Polgári Párt,jobbik,LMP,Simicska Lajos,Szél Bernadett,Vona
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?