Németh Szilárd szexista?

Demeter Márta is sodrófával hadonászik

A napokban kiderült, hogy Demeter Mártának, a szocialistáktól kilépett LMP-s képviselőnek harmincnégy éves koráig kellett várnia arra, hogy szexista beszólást kapjon valakitől. Ez a laikus olvasó számára annyit is jelenthet, hogy Demeter volt az a ritka különleges hölgy, aki után még sohasem fütyültek a férfiak, nem dobtak oda neki női füleknek kedves szavakat. Sokan ezért inkább sajnálkozva együtt éreznek vele, mintha büszkék volnának rá. Mégis Demeter lehetett az a különleges lény, akit annak ellenére, hogy rendre ő nyerte „a parlament legjobb nője” közönségszavazásokat, a bevallott tapasztalatai alapján harmincnégy éves koráig nem is annyira nőnek, mint inkább esetleg férfinak nézték. Azt nem tudom, hogy valóban így van-e, de abból, amit most fölfedett magáról talán erre sem alaptalan következtetni. Ám az sem ördögtől való gondolat, hogy a baloldali családból származó exszocialista, LMP-s képviselő kicsit hazudós. Őszintén szólva a „demokratikus” ellenzéknél ez sem lenne igazán meglepő…

A Heti Válasz legutóbbi számából mindenesetre kiderült, pontosabban Demeter elmondta, hogy a nagy pillanat, az élete eddigi egyetlen szexista minősítése a minap, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának ülésén következett be. A testületi ülés nyílt részén ugyanis Demeter – a napi gyakorlattól eltérően, mondhatni szokatlan módon – lehetőséget kapott arra, hogy kérdezzen is Simicskó István honvédelmi minisztertől. Ezt az elegáns gesztust Demeter azzal „köszönte meg”, hogy oda nem illő, nem a nemzetbiztonsági bizottság hatáskörébe tartozó kérdéseket is feltett. Németh Szilárd a testület Fidesz-es alelnöke ezt nehezményezte mondván, az ülés nem „fodrászszalonok pletykaközpontja”. Mondhatta volna azt is, hogy kérem, felvetése szabályellenes, a rend megsértése, stb., vagy bármi mást, amivel hivatalosan és nyersen Demeter Márta lelkébe gázolva tudtára adja, hogy rossz úton jár. De nem ezt mondta, hanem elegáns szófordulattal jelezte, hogy amit Demeter feltálalt, az nem a bizottság asztalára tartozik.

Valószínű azonban, hogy Demeter csak erre várt. Örült, hogy – kiforgatva Németh Szilárd szavait – szexistának minősíthette a bizottság alelnökét. Mint a nemzetbiztonsági bizottság korábbi tagja pontosan tudta ugyanis, hogy kérdéseivel túllép azon a határon, ami a vendégkérdezőnek rendelkezésére áll. Demeter azonban minden bizonnyal készült arra, hogy felszólalásából perpatvar, ha tetszik kisebb botrány legyen, ami kicitálva a nyilvánosság elé ingyen reklámot, térítésmentes médiafelületet biztosíthat neki és az LMP-nek. Az zavarta legkevésbé, hogy közben magatartásáért ki is tilttatott a nemzetbiztonsági bizottság üléséről.

Botrány kell, ha lehet minél több! Legyen szó a nemzetbiztonsági ülésekről vagy a parlament plenáris üléseiről. Az ellenzéki képviselőknek az a dolguk, hogy botrányt keltsenek, hogy rendetlenséget szítsanak ott, ahol lehet, igyekezvén bebizonyítani az ország népének, hogy a kormány alkalmatlan arra, hogy erős kézzel rendet tartson az országban. Tehát, abcúg neki, mennie kell. Ezt mondja a Soros-terv, ezt hajtják végre a parlamenti patkó bal oldalán ülők. Ezért aztán semmi sem drága! Még az sem, ha Németh Szilárdot szexistának nevezi nagy nyilvánosság előtt a nem „fodrászszalonok pletykaközpontja” kifejezésért.

Azt gondolom, hogy a magyarok sokkal inkább értik az elegáns humort és sokkal inkább tisztában vannak a szavak jelentésével, mint azt Demeter Márta gondolná. Kettejük nyilvánosság elé citált álvitájában, ha már Demeter így akarta, az emberek bizonyosan meggyőző többségben Németh Szilárddal rokonszenveznének.

Ez legfeljebb Szél Bernadett LMP-s pártfőnöke számára jelent szexizmust, aki nem is olyan régen Kunhalmi Ágnes „védelmében” a parlament nyilvánossága előtt rontott neki Latorczai János országgyűlési alelnöknek, amikor ő azt mondta, hogy a fiatal képviselő asszonynak „árnyalhatja a szépségét a sok bekiabálás”.

Lehet, hogy az LMP-n belül alapkövetelmény, hogy a politikai ellenféltől jövő szellemes, emberi gesztusokra elő kell kapni a sodrófát, s azzal hadonászva kell visszautasítani az általuk mesterségesen skandalummá dagasztani óhajtott megjegyzést.

Ez a választók szemszögéből nézve tulajdonképpen egyáltalán nem baj. Sokkal jobban tetszik nekik egy-egy kedves, humoros, sértésnek pedig egyáltalán nem tekinthető megjegyzés, mint az az üvöltözés, amit ezek visszautasítására az érintettek hölgyek elővezetnek.

A közvéleménykutatásoknak a Fidesz és az LMP között lévő ordító különbsége mindenesetre erre engednek következtetni.

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/44421/pics/lead_800x600.jpg
Demeter Márta,Kunhalmi Ágnes,Németh Szilárd,Szél Bernadett,szexista
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Éva 2017-11-06 18:40:30
Roppant szegény az a képviselőnő, akinek még szikrányi humorérzéke sincs, nagyon nőnek tartja magát, de a nőktől, én nő létemre több humort, észt várok. Egy szellemes riposzt jobb lett volna, ha már egyszer ott illatozik az ország házában.
Válaszolok
jozsef 2017-11-05 18:24:09
Márta! Most panaszkodik,vagy dicsekszik?
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?