Sváby a rákbetegek rovására manipulált

A kutya nem tehet róla, hogy a romlott lelkű Sváby a gazdája

Nehéz volt indulat nélkül végignézni az ATV Heti Napló vasárnapi adásában Sváby András első és legfontosabb anyagként felkonferált riportfilmjét a rákbetegek gyógyszerellátásáról. A műsor kérdése, amire szavazhattak a nézők az volt, hogy „Ön szerint ártól függetlenül jár-e minden embernek a legjobb orvosság, ha rákos?” Ugye, nem kérdés, hogy erre mi a válasz. Természetesen jár! Ehhez képest Sváby a napok óta már a Facebook oldalon is meghirdetett kérdésével azt sugallta, mintha nem járna. Napok óta bőszítette az embereket, keltette a pánikot, fokozta a dühöt az emberekben a kormány ellen.

Aztán következik a műsor, amelyben – láss csodát – a nézők szinte egyhangúan azt szavazták, hogy igen, tehát jár a legjobb orvosság a rákosoknak.

A legfelháborítóbb a dologban az, hogy a műsor elkészülte előtt jóval már Sváby is tudta, hogy nemcsak jár a legjobb gyógyszer a betegeknek, hanem meg is kapják. Biztosítása kizárólag az orvoson múlik. Ha az onkológus úgy ítéli meg, hogy kell, akkor azt írja föl a beteg számára, függetlenül az árától.

Ezért aztán nyugodtan feltételezhető, hogy szándékosan készült a pánikkeltő riport, hiszen másról az előzmények ismeretében nem lehetett szó. Elkészítése már réges rég indokolatlannak, okafogyottnak bizonyult. Neki sem lett volna szabad futni, hiszen a legfontosabb megállapításában csak lázítani tudott, az amúgy is beteg embereket csak felzaklatni volt képes, pusztán azért, hogy Sváby rossz színben tudja feltüntetni az egészségügyi kormányzatot.

Szabad-e felszínes tájékozottságból, ha tetszik tájékozatlanságból több száz, amúgy sem a legjobb bőrben lévő embert tovább keseríteni? Ez a lehetőségek gondatlan változata. Szándékosság esetén viszont úgy kell fogalmazni, hogy Sváby annak ellenére ment neki alaptalanul a kormánynak, hogy tisztában volt vele, a rákbeteg emberek sokszor labilis lelki és egészségügyi állapotával játszik. Erre persze fittyet hány azért, hogy szánalmas motivációit kiélhesse a képernyőn.

A műsor elején abból indultak ki, hogy a közelmúltban jelent meg a hír, hogy egyes daganatos betegségek kezelésénél kötelezően az olcsóbb gyógyszert kell választani. Pedig a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő már szeptemberben arról írt közleményében, hogy „valamennyi beteget olyan készítménnyel kezelhessen orvosa, ami számára a lehető legjobb.” Ehhez képest Svábynak még volt képe megfogalmazni azt a kérdést, miszerint „Annyira megkérdeznék egy olyan embert, hogyha ő vagy a legszeretettebb hozzátartozója beteg lenne, akkor nem küzdene-e a legmodernebb vagy a legdrágább gyógyszerért a végletekig?” Meg azt mondja, hogy „Mégis vannak olyan jogalkotók, akik megpróbálják az alapvető jogot pénzügyi okokra hivatkozva korlátozni.”

Nem próbálják meg, kedves András!

Sajnos fordított a helyzet. Többen vannak az országban, akik a szabályozást igyekeznek úgy interpretálni, hogy az félreérhető legyen a betegek számára. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő fentebb már idézett szeptember 14-én kelt közleményének azt a címet adta, hogy „Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének öncélú pánikkeltése megtévesztheti a betegeket.” A közleményt nem részletezem, tartalma lesújtó Sváby András és a Heti Napló állításaira nézve.

A dolog úgy áll, hogy a sunyi szerkesztő valami bombasztikus riporttal akart előállni a vasárnapi adásban, s miután a hajléktalanok utcai piszkítását nem ítélte ütősnek, aminek a sajnálatos megtörténte legalább megfelel a valóságnak, riportot készíttetett a nem létező valóságról a rákos betegek rovására, a többi hasonló sorsú érintett felzaklatására, indulatba hozatalára, nem mellékesen a kormány lejáratására, a rovására való manipulációra.

Szóval szörnyű volt nézni ezt a manipulációt, miközben Sváby mindvégig barátságosan mosolygott, kedveltette magát a nézőkkel. Úgy tett, mintha valóban az ő érdekükben készítette volna a riportot. Még Karcsika kutyuskáját is bevetette a nézők rokonszenvének megnyerése érdekében, aki szegény teljesen ártatlan abban, hogy romlott gazdája aljas célra használja szerethető kis lényét.

Könnyen lehet, ha az élet úgy osztotta volna a szerepeket, ahogy nem, még a kutya sem választotta volna gazdának ezt a – sajnos, ki kell mondani – alapvetően számító, lelketlen, gonosz embert.

4
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/44468/pics/lead_800x600.jpg
Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő,öncélú pánikkeltés,rákbetegek,Sváby András
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
Zondi 2017-11-07 16:25:14
Erre az emberre(?????) nincsenek szavak!!!!
Válaszolok
Jánosné válasza: ISTVÁN bejegyzésére 2017-11-07 12:54:48
Sajnos igaz, ezt tette ez a szemét alak, de nem csak ő, ez megy már napok óta az Alfahír-nél is, sőt sok ellenzéki és jobbikos szimpatizáns facebook megosztásában is.
Válaszolok
ISTVÁN 2017-11-07 07:45:00
SAJNOS NEM LÁTTAM A VASÁRNAPI MÜSORT --- HIHETETLENNEK TARTOM A TÖRTÉNTEKET, NAGYON SZERETEM SVÁBI MÜSORAIT,DE HA EZ MEG TÖRTÉNT AKKOR ÓRIÁSIT CSALÓDTAM BENNE.ILLENE TISZTÁZNI AZ ÜGYET !!!!!MERT HA IGAZAK A LEIRTAK AKKOR ÉN TŐBET EZT A MÜSOR NEM NÉZEM...!!!!
Válaszolok
Illés 2017-11-07 07:06:54
Ez a lény egy féreg !
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?