Blogolj!

Beer Miklós paripája

A csütörtöki Magyar Időkben megjelent Beer Miklóssal, a váci egyházmegye római katolikus püspökével készült interjú valószínűleg lehervasztotta a mosolyt azon médiumok képviselőinek orcájáról, akik a Beer-kártya rendszeres kijátszásával gondoltak követelményeket támasztani keresztény társadalmunk számára az önveszélyes szolidaritásról, az ellenőrízetlen befogadásról, nemzetünk muszlimoknak való felelőtlen kiszolgáltatásáról.

Persze az is lehet, hogy maga Beer Miklós elégelte meg, hogy a Kálmán Olga-félék egyfajta bezzeg egyházfinak használják őt, akit az Orbán-ellenes liberális csatornájukon mindig elő lehetett rángatni, mint afféle Jolly Jokert, amit oda lehetett dugni a kormány és a néző orra alá, hogy megszégyenítsék őket! Mit beszéltek kerítésről, terrorizmusról, befogadás-ellenességről, ha az egyik legfőbb honi keresztény vezető ennek éppen az ellenkezőjét mondja? – lehet föltenni az álságos kérdést. Amire persze ha egy kicsit is félreérthető válasz érkezik - ami hellyel közzel érkezett, valljuk be - akkor azt a hivatásos kommunikátorok naná, hogy félreértik. Mindezt azért, hogy Beer Miklóst és nyáját (szavazóit) is minél szorosabban tudják Gyurcsány, Molnár Gyula vagy Szél Bernike társaságához hozzákapcsolni.

Most azonban kezd végre kiderülni, hogy az ateista, nemzetellenes, migránspárti áskálódáshoz, a Soros-terv végrehajtásának előmozdításához Beer Miklósnak vajmi kevés köze van.

A migránsokkal kapcsolatban Beer például az interjúban azt mondta, hogy „humánusan kell kezelni a migrációs helyzetet, de ha valaki bebocsátást kér, ne az ablakon és a kerítésen keresztül törjön ránk.” Vagyis a valódi menekült bejöhet, a papír nélküli, azonosíthatatlan migránsok, akik az érkezők tömegét alkotják, viszont nem.  

A Szent II. János Pál pápa franciaországi szobráról eltávolítandó kereszttel kapcsolatban azt mondta: „Csak elítélni lehet ezt a felháborító, jogsértő méltánytalanságot.” Hozzátette: „Maradjatok éberek! Ma is erre van szükség: hogy a keresztény egyházak újuljanak meg. Újra fel kell éleszteni magunkban a szolidaritást, a megbékélést, ám a hitünk, közösségünk, kultúránk iránti felelősséget is.” A szolidaritás a fentiekből következőleg a valódi menekültekkel kapcsolatban bontakozhat ki, a felelősségünknek viszont azokkal szemben kell erősödnie, akik tolakodnak, akik ablakon, kerítésen át akarnak betörni hozzánk.

Elítélte a püspök a genderelméletet is, amely tagadja a nemek, a férfiak és nők közötti különbséget, s amelyről úgy szólt, hogy „nem szabad elfogadnunk az ateizmusból következő torz életszemléletet.” A keresztény álláspont megvédéséhez a legfőbb eszköznek a párbeszédet tartja. Ami persze nehéz a liberálfasisztákkal, mert ugye szerintük csak az az igaz, amit ők annak tartanak. Ezért liberálfasiszták. A normális párbeszédről, kvázi a normális demokráciáról fogalmuk sincs.

Beer Miklós szerint ki kell tartanunk a valóság képviselete mellett, ami azért – valljuk meg – nem olyan nehéz. Főleg, ha fiainkra, leányainkra gondolunk, vagy felmenőinket, gendermentes szüleinket, nagyszüleinket igyekszünk minél gazdagabban elhalmozni szeretetünkkel.

Örömmel olvasható, hogy Beer Miklósnak Robert Schuman mondása is a szíve közepében él, miszerint Európa keresztény lesz – vagy nem lesz. Hozzátette: „Nyugat-Európában becsukják a templomokat, az Európai Unió pedig nem meri vagy nem akarja a kereszténységet megemlíteni a legfontosabb dokumentumaiban. Olyan intő jelek vannak, amelyeknek fel kell ébreszteniük minket.” Ezzel szemben a Magyarországi helyzetről azt mondta: „…például itt a váci egyházmegyében is egyre több polgármester keres meg bennünket a kéréssel, hogy templomot szeretne építeni a településén. Az elmúlt 15 évben 15 templomot szenteltünk fel. Az iskolákkal hasonló a helyzet, s alig győzzük, hogy mindenhová eljussunk keresztelni, bérmálni, esketni. És hála Istennek van sok katolikus ifjúsági és cserkésztábor, összejövetel, úgyhogy van mire építkezni, miközben Nyugat-Európában arra hivatkozva zárják be a templomokat, hogy nincs elég hívő.”

Beer Miklós kiállt Orbán Viktor gondolatai mellett is, aki Madridban azt mondta: hogy „hitükben erős, szilárd muszlimok jönnek egy hitében meggyengült Európába. Ezen kell változtatnunk.” Hinnünk kell a megtisztulásban, de magunkon kell kezdeni – fűzte hozzá a püspök.

Az egyházvezető azt is tisztázta, miként beszélt arról, hogy a keresztények terroristák, ahogy azt a baloldali sajtó megírta. „Erre csak azt válaszolhatom: a Szentírásban az is benne van, hogy nincs Isten. Igaz, az után a félmondat után, hogy „A balga azt mondja…”. Ennyi az igazság az én tipikusan összefüggéseiből kiragadott mondatommal kapcsolatban is.”      

A váci egyházmegye püspöke végezetül arra hívta fel a figyelmet, hogy itt az ideje az összefogásnak a kereszténység megőrzése érdekében. Aláhúzta, „inkább erre kellene koncentrálni, egymás besározása, támadása helyett.”

Beer Miklós tisztázó kiállását öröm volt olvasni. Biztos vagyok benne, hogy a Kálmán Olga-féle liberális társaság nem így képzelte a dolgot. Az ismert anekdota szerint a döglött lovat azért kellett áthúzni a Karpfenstein utcából a Lujza utcába, mert a helyszínelő rendőr az előbbi utca nevét nem tudta leírni.

A váci püspök paripája azonban nagyon is él és köszöni szépen jól van. Nem kell őt áthúzni sehonnan sehova, vígan érzi magát megszokott istállójában, természetes társaságában. S titokban abban reménykedik, hogy az őt alapvetően soha nem szerető (sőt!), csak (ki)használni akaró libsik többet nem kéredzkednek föl a hátára. Se a Lujza, se a Karpfensteint utcában.

3
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/44613/pics/lead_800x600.jpg
Beer Miklós,Elítélte a püspök a genderelméletet,liberálfasiszták,Soros-terv
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Éva 2017-11-19 13:21:55
No most mit higgyek? Megkérdezem Istentől.
Válaszolok
György 2017-11-11 04:29:02
Vagy talán a püspök úr véleménye finomodott,mert korábban nagyon is félre érthetően fogalmazott. KERESZTÉNYI TISZTELETTEL
Válaszolok
Éva 2017-11-10 07:50:38
A humanizmus szép álom, az ember, mióta létezik egyfolytában viaskodik, hol magával, hol másokkal, önvédelem a megélhetésért.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?