Geréb Dezsők a címlapon

Különös címlappal jelent meg a Magyar Narancs e heti száma. Mint láthatják, két független képviselőjelölt vigyorog ránk róla, mi több, még „bölcs” gondolataikkal is sózzák a sorosista lap főleg baloldali olvasóinak az agyát. Egyikőjük Kész Zoltán, aki a veszprémi időközi választáson nyert mandátumot, másikuk Mellár Tamás, aki pedig címlaptársával együtt 2018-ban szeretne mandátumot szerezni Baranyában, Pécs egyik választókerületében.

Kész Zoltán – a magát függetlennek hazudó, de ízig-vérig baloldali jelölt – személye voltaképpen szóra sem érdemes. Leszámítva azt a szomorú tényt, hogy 2015 februárjában az összes ”demokratikus” baloldali párt – az MSZP-től a MoMá-ig – támogatta indulását és így több, mint 10 százalékkal meg tudta verni a fideszes jelöltet úgy, hogy a Jobbik is indult vele szemben. Kész Zoltán tehát úgy nyert, hogy fideszes és jobbikos jelölt is indult a baloldal "függetlenkéje" ellen, azaz nemcsak egy vetélytárs küzdött az egyetlen kihívóval, ami figyelmeztető jel az áprilisi megmérettetésre. Nemcsak Veszprémben, mindenütt. Így Kész Zoltán révén vesztette el a Fidesz kétharmados mandátum-többségét a parlamentben.

Azóta egyébként Kész bebizonyította, hogy politikailag maga a frissen mázolt vizes nyolcas, amit folyamatosan utána kell pingálni, hogy valami látszódjon belőle. Parlamenti munkája alapján pedig szabad szemmel egyáltalán nem látható se a személye, se a teljesítménye. Saját buzgó politikai ambíciója és elefántnyi egoja szempontjából egyetlen „erénye”, hogy független képviselő-jelölt lehet, akiben a baloldal minden ereje koncentrálódhat, miután a velük szimpatizáló választóknak is szavazni kell valakire. Ha éppen egy vizesnyolcasra futja a baloldalnak, hát rá. Ezért hetvenkedik azzal az interjúban, hogy felmérések szerint jelenleg nyolc százalékkal vezet választókerületében. Ám ha MSZP-s vagy DK-s jelölt is indul ellene, akkor nagyarányú Fidesz győzelemre lehet számítani – fenyegeti a jelölölő-szervezeteket az újrázásra teljesen Kész Zoltán. Hogy a függetlenként megszerzett egyetlen mandátumával milyen társadalom- és gazdaságpolitikai terveket tudna megvalósítani választói érdekében a következő ciklusban, arról nem szól a fáma. Hát pont annyi, mint egynek a 198 parlamenti képviselővel. Ő azért magabiztos és nyilatkozata azt sugallja, hogy a jelenlegi csillagállások szerinti győzelme biztosra vehető.

A Magyar Narancs címlapjának másik arca Mellár Tamásé. Ez a fotó tartalmában önmagában is szörnyű. Képzeljék el, hogy Mellár mellett a hátterében ott vigyorog Gyurcsány Ferenc, Medgyessy Péter, Molnár Gyula, Szél Bernadett, hogy a véres politikai örökség közvetlen hagyományozóját, Horn Gyulát ne felejtsük ki a képzeletbeli történelmi tablóról.

El tudják képzelni, hogy néhai Antall József Kádár Jánossal, Grósz Károllyal, Biszku Bélával vagy éppen Fejti Györggyel fotózkodott volna valaha is a Népszabadság címoldalán?

Nem, ez elképzelhetetlen!

Nyilvánvaló tehát, hogy a XXI. század eddigi legnagyobb magyar Geréb Dezsője kétségtelenül az a Mellár Tamás, aki – mint az interjúban maga is elmondja –  2010 előtt még Orbán Viktor szellemi hátországát erősítette. Előtte pedig – KSH elnökként – az Orbán-kabinet teljesítményének legfőbb nyilvántartója lehetett. És itt nem is az a leginkább domináns, hogy Orbán Viktor döntése alapján válhatott azzá, ami lett. Sokkal inkább az eszmei alapok egyenszilárdságának súlyos deficitje döbbentheti meg a szemlélőt. Ilyen pálfordulásokra csak az egykori kommunistává lett nyilasok voltak képesek, akik aztán kommunistaként fejlesztették tökélyre a jellemtorzítás tudományát. Ugye emlékeznek Szolzsenyicin szavaira. Többek között ezt mondta: „A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista!” Aki tehát eddig azt gondolta, hogy Mellár Tamás alias Geréb Dezső, egészséges szellemű európai ember, az tévedett. Ha az lenne, akkor szemforgató független jelöltként nem állna be a kommunisták gyurcsányi csapatába. Méghozzá úgy, hogy lehetőség szerint mindjárt miniszterelnök-jelölt is szeretne lenni. A Fidesszel szembeni tábornak ugyanis „olyan miniszterelnök-jelöltre lenne szüksége, aki nem kötődik egyik párthoz sem, mert így szélesebb támogatottságot tudna megszerezni.” – véli MANCS-os nyilatkozatában. S miután ilyen személy nincs a látótérben, Lattmann Tamás már elszállt, így valójában rajta kívül senki más nem jöhet szóba. S Mellár a nemrég még fennen hangoztatott visszalépés gondolatát is feladta, illetve az interjúban azt az aktuális közvéleménykutatási eredményekhez kötötte. „Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk […] elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára” – mondja szintén Szolzsenyicin.

Mellár és Kész cinikus magabiztossága ugyanis éppen azt akarja bebizonyítani, hogy ők jobban tudnák kormányozni az országot azoknál, akik most a szakadék széléről indulva egy nagyon is felfelé ívelő pályára állították a nemzet szekerét.

Ők, azaz a liberális baloldal, amely eddig éppen abban jeleskedett, hogy romlásba taszította az országot, hogy hazudott az embereknek reggel, délben és este, hogy kilövette a békés ünneplők szemét, s nem utolsó sorban eközben ellopott 166 milliárd forintot a 4-es metró építési pénzéből.

Kedves független képviselőjelöltek, nem oda Buda! Hiába akarjátok belehazudni az emberek szemébe a pártokon felüliségetek tévedhetetlenségét. Azt, hogy majd a mögétek felsorakozó „szakemberkormány” nem hibázik, s a haza majd általatok fog még inkább felvirágozni. A magyarok ugyanis jól tudják, hogy eddig, amikor a baloldal volt hatalmon, akkor épp ennek az ellenkezője következett be. Nagyon is tisztában vannak vele, hogy a hang Jákobé, de a kéz Ézsaué! És a magyarok nem szándékoznak Izsák, a gyenge akaraterejű atya módjára cselekedni.

Így az „országmentő” rablómesétek hallatán nem az álnok Jákobot (született Geréb Dezsőt), hanem a valóban jót akaró, Izsákot szerető Ézsaut akarják majd atyai áldáshoz juttatni. 

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/44649/pics/lead_800x600.jpg
a magát függetlennek hazudó, de ízig-vérig balolda,Geréb Dezső,Jákob, Ézsau,Kész Zoltán,Magyar Narancs,Mellár Tamás,Szolzsenyicin
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2017-11-11 16:50:03
Ez az "értelmiség"? Akkor bezárhatjuk az összes iskolát, nem, maradjon a négy elemi. Ott tisztességet, hazaszeretetet tanítottak régesrégen. Minek a tanult fő, ha becstelenné korcsul, a tudást nemzetrombolásra használja. Ráadásul hülye is, mert ha a nemzete elvész, ő sem lesz már senki.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?