Hadházy és a sánta kutya

Kíváncsi rá, hogyan határozta el magát Szél Bernadett és Hadházy Ákos, az LMP két társelnöke, hogy a parlamentben ’Hazudik’ felirattal demonstrál Németh Szilárd napirend előtti felszólalása ellen, ahogy arról előző írásunkban beszámoltunk?

Nos, kérem, a helyzet az, hogy ennél a szegény, igazságszerető Hadházynál egyszerűen felment a pumpa. Ott, helyben, az ülésteremben. Nem Ron Werber, a párt kampánytanácsadója, a Magyarországon működő feketeöves gyűlöletmesterek legjobbika, a ’köteles beszéd’ éceszgébere tolta föl a vérnyomását az egekbe. Á, még véletlenül se. Maga erről az ATV-ben így vallott: „Amikor Németh Szilárd arról beszélt, hogy Szél Bernadett Soros-katona egy svéd uniós biztossal beszélte ki, hogy majd ide milliószámra hozzuk a menekülteket, akkor mondom, menjen oda vagy menjünk oda és mondjuk meg neki, hogy hazudik.  És akkor mondta a Bernadett, hogy akkor inkább írjuk ki, akkor mondhatja közben.”

Szóval, a magyar parlamentben a nagyszerű demokrata, igazságszerető Hadházynak egyszer csak eszébe jut, hogy valaki szerinte nem mond igazat. Előzetesen persze számítani lehetett rá, hogy a hétfő reggeli friss-ropogós Soros-nyilatkozatra valaki a Fideszből nagy valószínűséggel reagálni fog. Például Németh Szilárd. És lőn! Aztán látszólag már emelkedni is kezdett a nyomás Ákoskában. „Van az a határ, amit az ember nem bír ki akció nélkül” – mondta a tévében.

Tehát az igazság nyila ott, helyben találta el szegényt, s ontotta ki fájón dobogó szívének vörös vérét. S az így „egekbe szökött” vérnyomását kizárólag azonnali, látványos akcióval látta lehetségesnek kezelni.

Demokratikus eszközök persze még véletlenül sem jutottak eszébe. Ha más nem, hát az ülés után sajtótájékoztató keretében lehetett volna tisztázni, hogy szerinte mi is az igazság. Igaz, akkor elmarad a show, nem lettek volna tévényilatkozatok, újságcikkek. A balhé mindenképpen kifizetődőbbnek látszott.

Higgadt tisztázásra talán azért sem került sor, mert nehezen lehetett volna hitelt érdemlően bizonyítani, hogy Szél Bernadett nem dolgozott korábban Soros érdekeltségébe tartozó szervezetnél, tehát a Soros-katona minősítést nehezen lehetett volna cáfolni. Mint ahogy azt is bajos lett volna meg nem történtté tenni, hogy Szél Bernadett Cecilia Wikström svéd liberális EP-képviselővel, a Magyarország számára súlyos következményeket jelentő EP-határozat jelentéstevőjével beszélte ki, amit kibeszélt azon a bemutatkozó látogatáson, amit az LMP-s miniszterelnök-jelölt azokban a napokban tett a belga fővárosban.

Az igazság irányába tehát nem lehetett elkanyarodni, mert a fal adta volna a másikat Ákoskának.

Ezért maradtak az eredeti ötletnél, a tacepaókkal elkövetendő lejárató rágalmazásnál, még akkor is, ha ennek vélhetően ára lesz. Legutóbbi hasonló akciójuk után a Házbizottság – hasonló fellépésért – 100-100 ezer forintos bírságot szabott ki rájuk. Igaz, ez még mindig sokkal olcsóbb, mintha a balhé gerjesztette jelentős publicitást reklámként meg kellett volna fizetni.

Mindegy is. A lényeg, hogy Hadházynak ismét egy ilyen zseniális, 100 ezer forintos ötlet jutott eszébe. Még egy kicsit magyarázkodott is az ATV-ben. Rosszul esett neki ugyanis és cinikusnak minősítette, hogy Gulyás Gergely Fidesz-frakcióvezető szerint ők nem adják meg a tiszteletet a kormánynak. (Ami persze megint csak igaz.) S mint mondta, a kormány szerint az ellenzék azért beszél a lopásokról, mert majd hozni akarják milliószámra a menekülteket. (Ami szintén igaz.)

Hát itt a vége, fuss el véle. Ennyit a Hadházy-féle tacepaoakció kulisszatitkairól.

Egyébként tudják, mi a legfurcsább?

Az, hogy Hadházy vehemens magyarázkodása közepette még véletlenül sem igyekezett cáfolni, hogy Szél Bernadett Soros-katona lenne. Mint ahogy azt sem, hogy Bernike megbeszélte a dolgokat Cecilia Wikström svéd liberális politikussal. Ez neki nem volt fontos a történetben.

Lehetséges volna, hogy ez a szegény Hadházy tényleg nem beszélt üléstermi akciózásuk előtt Ron Werberrel? Magától lenne ilyen aljas?

Akár így van, akár úgy, mindegy is.

Előbb érik őket utol, mint a sánta kutyát.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/45118/pics/lead_800x600.jpg
Hadházy Ákos,Németh Szilárd,sánta kutya,Szél Bernadett
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
baviki69 2017-11-23 16:30:36
Miért kell mindjárt azt feltételezni, hogy Bernike a svéd hogyishívják képviselőnővel a migrációról tárgyalt? Nem lehet elképzelni, hogy valami ételrecepteket cseréltek ki, a svéd-magyar barátságot / együttműködést demonstrálva? :D
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?