Mirkóczki esete Heller Ágnessel

Mirkóczki Ádám, a Jobbik parlamenti szóvivője saját szavai szerint coming out-olt egyet a minap az ATV-ben.

Arra a kérdésre, hogy a pártelnök Izraelben járt-e már, Mirkóczki azt felelte: nem tud róla. Hozzátette: „coming out-olok most egyet, én például szeretnék elmenni egy szentföldi zarándoklatra az életem során”.

Ugye a coming out-olás arra utal, amikor valaki elmondja egy másik embernek, vagy nyilvánosan felvállalja, hogy leszbikus, meleg, biszexuális vagy éppen transznemű. Mirkóczki ez estben viszont nem azzal rukkolt elő, hogy a fiúkat szereti, hanem sokéves rasszista, antiszemita históriával rendelkező pártjával ellentétben azt érzékeltette, hogy ő valójában más. Ő a Szentföldet szereti. Olyannyira, hogy szívesen menne el egy szentföldi zarándoklatra. A ’más’ ez esetben tehát azt is jelentheti, hogy korábban nem feltétlenül szeretett volna elzarándokolni a Szentföldre. Azaz Mirkóczki a maga idejében nagyon is egyetértett a Jobbik zsidóellenes, rasszista ars poeticájával, amit személyesen maga az elnök adományozott a pártnak. Most azonban választásra készülődik a Jobbik is, így Mirkóczki nyilván ezt a tévészereplést is föl akarta használni arra, hogy a pártban zajló cukisodó, néppártosodó folyamatot ez alkalommal is igyekezzen tudatosítani az emberekben.

Előfordulhat továbbá az is, hogy a jövő héten, egy másik csatornán az jut Mirkóczki eszébe, amivel Vona már korábban előállt, hogyha kiderülne a szóvivő számára zsidó származása, akkor ő is azonnal lemondana a pártban viselt minden tisztségéről.

Sőt, Mirkóczki coming out-ja azt is jelentheti, hogy Vona után – jó pártkatonához illően – ő is megüzenhette volna Izrael korábbi nagykövetének, Ian Mornak, hogy „Nem leszek Izrael kutyája”.

Ahogy az is könnyen elképzelhető, hogy a Jobbik szóvivője is szívesen beleköpött volna a Duna-parti holokauszt áldozatainak emléket állító vascipők egyikébe, csak esetleg éppen nem ért rá akkor, amikor Kulcsár Gergely országgyűlési képviselőtársa a helyszínen, jobbikos stílusban „emlékezett”. Utána Mirkóczki azzal mentegette Kulcsárt, hogy „megbánta a tettét, amit hirtelen felindulásból követett el.” A megbánás és a hirtelen felindulás – mint az köztudomású – általában úgy szokott történni (Jobbikéknál, néppártosodás, coming out-olás előtt – a szerk.), hogy az esemény után mosolygós fotót is készíttet magáról a megbánást, hirtelen felindulást vigyorogva leplezni akaró, a fotón éppen csaknem szégyenkező delikvens, aki egyébként azóta is élvezi a bizalmat a párt parlamenti frakciójában.

Hosszan lehetne még sorolni azokat a szégyenteljes deliktumokat, amelyeket a Jobbik – Mirkóczkival együtt – antiszemita megnyilvánulásai során magára vállalt, sőt büszkén képviselt, s amivel szöges ellentétben Mirkóczki most egycsapásra nyilvánosságra hozta az ő coming out-ját.  

Ettől egyébként egyáltalán nem hatódott meg Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija, aki a néppártosodó alakulat napjainkban tapasztalható intenzív magyarázkodásaival kapcsolatban a Jobbikról a következőket mondta: „az elmúlt 15 évben a rasszizmusra építette politikáját és most úgy akar mosakodni, hogy közben elfelejt kilépni az ürülékes vödörből.”

Arról nem szólva, hogy ez a gyomorforgató átváltozási folyamat nem elsősorban a zsidóknak nyújtott szívbéli dorombolásról szól, sokkal inkább a minél több baloldali, liberális szavazat összegyűjtéséről, amelyekben az így megnyerhető esetleges szentföldi voksok értelemszerűen csak kisebb részt tehetnek ki. De tény, hogy Heller Ágnesnek, a kommunista Lukács György egykori tanítványának, Golda Meir, Izrael egykori miniszterelnöke rajongójának ez is elég. Szerinte ugyanis most a Jobbikkal való együttműködés a legfontosabb, mert csak így lehet megbuktatni a kormányt. Megbocsátó kijelentése pedig így hangzik: „a jobbikos politikusok korábbi antiszemita megnyilvánulásai felett szemet kell hunyni, kizárólag azzal kell törődni, mit mondanak ma.” Így aztán Mirkóczki látványos átváltozása neki is kapóra jön.

Egyébként nem feltétlenül a szépségéről ismert Golda Meirről főnöke, Ben Gurion mondta: „Golda az egyetlen igazi férfi a kormányomban.” És személyéhez kötődik a következő, kérdéssel induló viccecske is: „Miért torpant meg az egész arab hadsereg előre nyomulás közben? Válasz: Mert Golda Meir kijelentette: csak a testemen keresztül!

Lehet, hogy Heller Ágnes is ugyanígy ér el sikert, amikor fenti nyilatkozata után a Jobbikkal kapcsolatos antiszemita vádak kezdtek özönölni felé?

Csak remélni lehet, hogy nem így lesz!

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/45160/pics/lead_800x600.jpg
ATV,coming out,Golda Meir,Heller Ágnes,Kulcsár Gergely,Mirkócki Ádám
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?