Hellertől félni kell!

Ismét a Jobbikkal való mindenáron történő összefogásra szólított föl Heller Ágnes filozófus a Magyar Narancsnak adott, ma megjelent interjújában. A fenyegető hangvételt sem nélkülöző nyilatkozat alapján, ha a szélsőjobboldali, rasszista párttal való összefogás nem történik meg, akkor nemcsak a következő négy évre marad hatalmon a Fidesz, hanem 12-re, „vagy 37-re, mint Mugabe”. Ez számára rettenetes sorscsapás lenne, mert az akkor már csak látszólagos ellenzék kezéből kivennének minden olyan eszközt, amivel meg tudná dönteni a hatalmat.

Arról persze egy szót sem szól, hogy az általa úgy ”rettegett” esetleges Fidesz győzelem mellett nem a választási taktika szól, nem egymással soha egyet nem értő politikusok kényszerházassága szülheti ezt az eredményt, hanem az a politika, amellyel Orbán Viktor már kétszer elérte, hogy az emberek kétharmaddal juttatták kormányrúdhoz. Mindezt az a politika alapozta meg, amely az emberek többségének tetszik, amellyel meg lehet nyerni a többség szavazatát – mindenféle taktikázás nélkül. Ahogy a demokráciában szokás.

Az ellenzéknek eddig hét éve volt arra, hogy gatyába rázza magát s a 2018-as választásokra úgy készüljön fel, ahogy a választóik elvárták tőle. Hogy amikorra a végső csatára sor kerül, addigra a két szembenálló sereg szépen fel tudjon vonulni a harcmezőre, a vezetőjével az élen. Ezt az alapvető feladatot az ellenzéki „hadak” képtelenek voltak teljesíteni. Még most is ki-ki a saját sátrában fondorkodik azon, hogy lehetne az ellenzék élére állni, hogy lehetne a teljes sereget maga mögé állítani. Közben a másikra mutogatva, hogy ez ezért, az azért nem akar összefogást.

Ezt unta meg sokadszorra Heller Ágnes és szinte kötelezővé tette a Jobbikkal való összefogást. Undorodva fordult el a „kényes ízlésű” ellenzéki pártoktól, mondván „én vagyok a holokauszt-túlélő és nem ők! Ezzel a tapasztalattal a hátam mögött mondom, ha nincs együttműködés a Jobbikkal, akkor a Fidesz fog hatalmon maradni. Ha a Fidesz hatalmon marad, az tragédia Magyarországnak! […] Meg kell szabadítani az országot egy olyan vezetőtől, aki tönkre fogja tenni.”

Azt most hagyjuk, hogy Orbán Viktor vezetésével milyen látványos sikereket ért el Magyarország az elmúlt hét évben, a pénzügyi szakadék széléről visszahúzott nemzetet ráállítva  a szép reményekkel kecsegtető fejlődési pályára, az emberek életszínvonalának fokozatos emelése mellett. Ennek csak azok nem örülnek, akik az MSZP-SZDSZ érában munka nélkül juthattak nagy jövedelmekhez, élhették láblógatva a jómódú emberek fényűző életét. És még az az érzetük is joggal megvolt, hogy ők fújják a passzátszelet. Mert őket az az állam tartotta el, azok a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormányok fizettek nekik, amelyek eközben súlyosan eladósították az országot s folyamatosan rontották a magyarok életkörülményeit. Ha ünnepeltek, még a szemüket is kilövették.

Ezt a liberáldiktatúrával együtt járó jómódot sírja vissza Heller Ágnes és mögötte a Gyurcsányék távozása óta folyamatosan „kalapozó”, ingyenéléshez szokott liberális értelmiség. S ezért még az Európai Unióval is képes szövetkezni, képviselőin keresztül (Jávor Benedek) Magyarországot legtöbbször feljelenteni, a migráció támogatásával a hazájuk romba döntését is elfogadni.

Ezért még az az ár sem sok, hogy a Jobbikkal szövetkezzenek. „Ez nem erkölcsi iskola, nem egy moralitástársaság” – mondja Heller ezt a hányingerkeltő mondatot. A hatalomra tehát egy alapvetően erkölcstelen társaság készülődik. Amit persze eddig is tudtunk, ha róluk volt szó, de jó így önvallomásként megerősítve látni.

Fideszdöntő megaterve közepette a filozófus persze nem tagadja meg liberális önmagát. Az összefogás számára nem azt jelenti, hogy siker esetén hagyná a Jobbikot kormányozni is. Frászt. A párt számára csak biodíszletnek kell, hogy általa megvezesse azokat a magyarokat, akik szavazatukkal még mindig támogatják a cukisodó, néppártosodó alakulatot, noha tudják, hogy az ő eredetileg elképzelt radikális, nemzeti céljaikból semmi nem fog megvalósulni akkor sem, ha a Jobbik netán valamilyen selejtes, cselekvésképtelen koalíció tagjaként kormányra kerülne.

Ha például egy olyan választási konstrukció jönne létre, amelyben a Jobbik az LMP-vel és a Momentummal közös listán indul, s a másik ellenzéki listát az MSZP, a DK és a többi demokratikus ellenzéki párt adja, továbbá minden egyéni körzetben egy ellenzéki áll szemben egy fideszes jelölttel, akkor szerinte elképzelhető a siker. De legalábbis az, hogy a Fidesz ne szerezhessen kétharmadot. Ha viszont egy Fidesz nélküli koalíciós kormány alakulhatna meg, a Jobbiknak akkor sem osztanának jó lapot, ászokat pedig végképp nem.

Akkor Magyarországon visszatérne az a liberális demokrácia, ha tetszik liberálfasizmus, amely már a nálunk sokkal gazdagabb nyugat-európai államok társadalmi alapjait is kezdi a migráció révén aláásni. Az egykori SZDSZ mai rejtőzködő képviselői Gyurcsány vezetésével, Soros és szervezetinek, médiumainak támogatásával alig várják, hogy ez az állapot bekövetkezzen.

Az, hogy ez végül is egy, a mai napig antiszemita megnyilvánulásoktól hangos párt segítségével jönne létre - amelyhez hasonlót Nyugaton be se engednek a politikai szalonokba, nemhogy össze nem fognának vele semmi pénzért - az nekik nem számít. Az antiszemitizmus számukra csak akkor fegyver, ha az ő kezükben van és valakit bele kell verni vele a betonba. Egyébként nem több egy szúnyogcsípésnél, szóra sem érdemes.

Hiszen itt hatalomról, visszaszerzendő liberális ingyenélésről, a magyarok letaposásáról van szó, Magyarország nemzeti gyökereinek kitépéséről, történelmének átírásáról, kultúrájának lecseréléséről.

„Ez nem erkölcsi iskola, ez nem moralitástársaság” – ismételjük még egyszer Heller már idézett szavait.

Én azt mondom, örülni kell nekik. Nyilvánvalóvá teszik ugyanis, hogy nem úri politikai ellenfelekkel állunk szemben, hanem nagyon is ellenséges, mindenre elszánt hadoszlopokkal. Amitől félni kell. Félni kell attól, hogy visszajönnek! Félni kell Hellertől, Gyurcsánytól, Vonától! Mert rosszat akarnak nekünk.

A közmondás szerint jobb félni, mint megijedni!

Ezért örülök Heller nyilatkozatának. Mert van módunk cselekedni, hogy megvédjük magunkat, hogy a liberális pokol még egyszer ne jöhessen el Magyarországon!

5
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/45439/pics/lead_800x600.jpg
biodíszlet,Ez nem erkölcsi iskola, ez nem moralitástársaság,Gyurcsány Ferenc,Heller Ágnes,jobbik,liberális demokrácia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 5 db hozzászólás érkezett!
Éva 2017-12-05 14:28:03
Nem értem, hogy az agyonajnározott, fizetett Heller Ágnesben miért van ennyi mérhetetlen gyűlölet. Mi az ami őt félelemben tartja, talán az elmúlás közelsége? Tapasztaltam, hogy sok hajlottkorú ember - tisztelet a kivételnek- mindenkire haragszik, szidalmaz, mindennel elégedetlen, önzővé válik. A náluk fiatalabb, tehetséges, sikeres emberekre kifejezetten csak lefitymáló bírálatuk van.
Válaszolok
Jair jr Santos 2017-12-01 10:04:57
Az a cím hogy : Hellertől félni kell . Megmondom őszintén, én ahogy elnézem ezt a képet nem hogy csak félek tőle, hanem egyenesen reszketek....Csak egy pár pillanatig voltam bátor rápillantani a torzóra és soha többé nem teszem máskor, mert félek hogy az éjszakai nyugalmamat megzavarja, álmatlanságot fog belőlem kiváltani...Egyébként akkor : Heller a magyar női Mugabe......
Válaszolok
Süsüke 2017-12-01 09:41:33
Valóban, ebben a nyilatkozatban annak a nyilvánvaló tartalma a jó! Bár kivel, még a patással is (bár hellike szerintem a nőstény ördög földi helytartója), csak hogy a hatalom meg legyen! Szó nincs itt kormányzásról! Milyen kormányzás? OSI majd megoldja, a hatalom, na ez legyen meg!
Válaszolok
Ernest válasza: Éva bejegyzésére 2017-12-01 05:33:01
És Zázrivecznek nincs rémálma azután ha ránéz? :D :D :D
Válaszolok
Éva 2017-11-30 21:08:51
Heller Ágnes asszonynak tetszik a fiatal Vona Gábor! Ilyen egyszerű.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?