Havas segglyuk-szimfóniája

„Te, Tomi, te idióta barom, hát olvasd már el a könyvet és ha még utána is ezt mondod, akkor üzend meg nekem” – magyarázta a bizonyítványát Havas Henrik az N1TV által készített interjúban, amelynek a Vona Gáborról írt könyve volt a témája. Ismert, hogy az N1TV a Jobbik internetes csatornája, amely kifejezetten azért készített beszélgetést Havassal, hogy minél nagyobb reklámot csapjon az általa készített, Újratervezés címet viselő Vona-kötetnek. Ennek kapcsán Deutsch Tamás fideszes EP képviselő a közelmúltban keményen beszólt Havasnak, mondván: „Havas Henrik Horn Gyula hóna alól Vona Gábor segglyukáig egy nagyon haladó liberális értelmiségi, szigorúan értékalapú útja a posztkomcsitól a szalonnáci néppártosodásig.” Vagyis Deutsch Havas képébe vágta, milyen fényes utat járt be a komcsi Horn Gyula egykori, hat napig tartó államtitkárkodásától napjaink néppártosodó, szalonnáci Vona Gábor reklámkönyvírójának tisztéig. Horn Gyula hónaljától Vona Gábor segge lyukáig!

Az igazság Havasnak is mindig fáj, s nagy hangon ágál is ellene. Általában úgy, hogy egyszerűen hazugságnak nevezi. Mint most is. Tagadása közben vagdalkozva válaszolt a riporteri kérdésre is. „Megint be volt baszva szerintem. Lehet, hogy keverte az anyagot a piával” – magyarázza szánalmasan a bizonyítványát. Nyilván azért durváskodik, hogy hihetőbbnek tűnjön idióta szövege, s ezért igyekszik magas lóról beszélni a képviselővel, hogy megmutassa: egy bolha is képes elefántnak látszani.

A komcsi világot elutasító magatartását éppen azzal magyarázza, hogy Horn Gyula mellett csak hat napot töltött. Ami azért hazugság, hiszen ha nem lett volna politikailag megbízható elvtárs, akkor szóba se került volna a neve erre a tisztségre. Azért tűnt el hat nap után posztjáról, mert stábjának egyik tagja ellen rendőrségi eljárás indult, nem tudott 5-7 millió forinttal elszámolni.

A „nagymester” természetesen Vona segglyukával történt szorosabb találkozását is igyekszik tagadni. Vagyis, hogy ő nem bújik bele, nem haverkodik a rasszista, antiszemita, szalonnáci pártvezérrel, ami – állítása szerint – a könyvből majd ki is derül. Hogy is mondta: „Hát olvasd már el a könyvet és ha még utána is ezt mondod, akkor üzend meg nekem” – vágja oda Deutschnak az interjúban.

Jelenthetem, ilyen értelemben fölösleges elolvasni a könyvet. Egy korábbi hírverő interjúban (fuhu.hu) ugyanis már elmondta, hogy a kötet néhány fejezetét maga Vona Gábor írta. Havas azzal mentegette magát, hogy minden kérdést feltett, de azért meghagyta a monológokat. A riporter jelezte azt is, hogy érezhető: a Jobbik programját az elnök szabadon ismerteti. Erre az az idióta magyarázat érkezett, hogy „Bizonyos összefüggések érdekében szükség volt erre, hisz javítottam az élő beszéd esetlegességeit.” Jaj, Istenem, Kedves Henrik. Nem a pártállamban élünk, ahol nincs olyan sajtóorgánum, amely ellent merne mondani az elefántnak mutatkozó bolha szánalmas hazugságának. Lószart! Az volt a feladat, hogy a Jobbik programja a könyvben átjöjjön az olvasóhoz. Havas ezt a kérést tudomásul vette, lebokázta és szó nélkül teljesítette. Ezután a ’segglyuk-szimfónia’ legbeleomlóbb válasza következik a „Nem voltál szigorú az elnökkel” közbevetésre. „Nem is akartam” – válaszolta az ugye mindig mindentől független Havas Henrik.

Heller Ágnes filozófus azt javasolta, hogy a választási győzelem érdekében úgy kell összefogni az alapvetően rasszista, antiszemita Jobbikkal – amelyhez hasonló jellemzőkkel bíró párttal soha, semmilyen körülmények között senki nem kötött választási együttműködést a világban –, hogy fogjuk be az orrunkat.

Nos, a fentiekből kiderült, Havas boldogan vállalta a Vona mélyinterjú ötletéből kifejlődött könyv elkészítését. Az ő Orbángyűlölete ugyanis olyan erős, hogy még az orrát sem kellett befogni ahhoz, hogy közel kerüljön egy ilyen gusztustalan ember altestéhez. Május óta azon munkálkodott, hogy Vona Gábor segglyukát minél több magyar választóhoz a lehető legközelebb vigye.

Igen, Havas éppen azt szeretné, amit Heller Ágnes. De míg Heller vállalja is ezt, Havas váltig tagadja, hogy ő a kerítésben bármiféle narrátori szerepet játszana.

Nem baj!

A hűvös távolságtartás hazugsága a nagyon is forró érdekszerelem megnyilvánulása.

Havasnak az a nagy peche, hogy a magyarok a pártállami időkben nagyon is megtanultak a sorok között olvasni.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/45586/pics/lead_800x600.jpg
Havas Henrik,Horn Gyula,segglyuk,Vona
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2017-12-05 14:09:53
Ha Havas könyvét valaki megveszi, olvassa, az bolond, mert kit érdekel ma már Vona. Inkább az érdekelne ki fizette ennek a könyvnek a kiadását. Talán Simicska?
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?