Telitalálat volt a hatos lottón
Nyerőszámok: 2, 16, 22, 33, 43, 44 Nyeremények: 6 találatos szelvény egy volt, nyereménye 328 371 365 forint. az 5 találatos szelvényekre 375 270; a 4 találatos szelvényekre 7555; a 3 találatos szelvényekre 2070 forintot fizetnek.
Blogolj!

Vona gyávának tartja Havast

Fotó: Alfahír

Havas Henrik nem ment el a mai könyvbemutatóra, amelyet eredetileg a Jobbik elnökével közösen tartottak volna.

Ennek oka lehet, hogy felforrósodott körülötte a levegő a Baukó Évával szembeni szexuális zaklatás vádja miatt.

Baukó a TV2 Tények című műsorában azt mondta, Havas Henrik szexuális ragadozóként viselkedett vele. Asszisztensként dolgozott mellette. Egyik nap behívta az irodájába, bort töltött és anális szexet kért tőle, amit „ő nagyon szeret”. Baukó ellenállt, de Havas újra kezdte a zaklatást. Azzal fenyegette, hogy a médiában sosem lesz helye Baukónak, ha nem fekszik le vele. A nő azért jött elő most a történtekkel, mert a közelmúltban nyilvánosságra került zaklatási hírek előhozták benne az évekkel korábbi riasztó élményeket.

Ugyanakkor egy szűk hónappal ezelőtt Baukó azt nyilatkozta a Borsnak, hogy „Szeretnék visszatérni a képernyőre. Legszívesebben műsort vezetnék, de engem sajnos nem molesztált senki.”

Szóval a hölgy nyilatkozatai enyhén szólva ellentmondásosak. Ugyanakkor tény, hogy saját Facebook oldalán önként és dalolva tárta a nyilvánosság elé a Havas-sztorit s a TV2-ben is zokszó nélkül nyilatkozott róla, miközben a másik szereplő tagadja a vádakat. „Nem minősítem ezt az egészet. Sz..ok bele!” mondta a tőle megszokott „eleganciával”. „Évike néha előjön ezzel a történettel, mondja a magáét. Én nem beszéltem vele, nem is fogok, azt pedig ugye nem képzeli, hogy annyit foglalkozom az üggyel, hogy perre vigyem?" – mondta az Origónak.

Ugyanakkor lehet vaj a fején, hiszen – mint a mai könyvbemutató példázza – kerüli a nyilvánosságot. Mint mondta, nem akart közös képet Vonával, ezért nem ment el. Savanyú a szőlő, mondhatná erre az olvasó. E népi bölcsesség után idézzük a Bibliát is. Jézus szavai viszont így szólnak: „Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek! A Blogstar azok véleményét sorolja, akik ezt már nyilvánosan megfogalmazták.   

Vona Gábor a könyvbemutatón például azt mondta, „gyávának tartja a zaklatási ügybe keveredett újságírót, mert a botrány kirobbanása után nem mert személyesen megjelenni.” Mint mondta, ilyen helyzetben ki kell állni, fel kell venni a kesztyűt és nem gyáván megfutamodni az utolsó pillanatban, mint Havas tette.

„Pökhendi, arrogáns, méltatlan a helyzethez. […] Egocentrikus, azt hiszi, hogy többlet joga van a nők felett, akit megkíván, annak rendelkezésre kell állnia"– mondta Havas Henrik reagálásáról és magatartásáról Spronz Júlia, a Patent jogvédő egyesület jogsegély szolgálati vezetője. Arról is beszélt, hogy Havas általános viselkedéséből kiindulva könnyen lehetnek igazak a vádak.  

Soma, azaz Spitzer Gyöngyi pedig így fogalmazott: „Ez a legprimitívebb védekezés. Bárki követhet el hibákat, be lehet vallani". Hozzátette, nem szívesen lenne most Havas Henrik helyében.

Hevesi Kriszta szexuálpszichológus: „A nőket kellene annyira tisztelni, hogy ha egy ilyen vád elhangzik, akkor legalább a dolog súlyához méltóan, érdemben nyilatkozzon az illető. Nemcsak az adott vád miatt, hanem a többi olyan nő miatt is, akik ilyen helyzetbe kerülnek."

Gurmai Zita, az MSZP volt EP képviselője. „Havas Henriknek, ha nem történt semmi, akkor is tisztességesen kell válaszolnia, ha pedig történt bántalmazás, akkor pedig el kell ismernie és bocsánatot kell kérnie.”

Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője: „Havas Henriktől egyébként is el vagyunk határolódva, tehát Havas Henrik az senki a Jobbikban, nem tudunk az ő cselekedeteiért felelősséget vállalni."

Hogy a Havas Henrik körül kialakult helyzet, az általa készített Vona-könyv erősíti-e a pártelnök pozícióját a szakadásfelé sodródó Jobbikon belül, azt a jövő dönti el. Vona nyilván azért ment bele a könyvbe, mert a fenti kérdésre nagyon is igennel akar válaszolni, a kötetet is saját maga építésére akarja felhasználni.

Bár az ATV még csak tájékozódik az ügyben, az eddigi információk szerint a Havas-műsorok egyelőre változatlanul a képernyőn maradnak.

A kérdés az, hogy a magát bivalyerősnek hívő liberális „igazság” meg tud-e birkózni ez esetben is a valósággal. Legyen szó akár Havas Henrikről, akár Vona Gáborról.

Nem biztos, hogy könnyeket hullatna a világ, ha a jövőben egyikkel sem találkozna a nyilvánosságban.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/45667/pics/lead_800x600.png
Baukó Éva,Havas Henrik,Könyv,Vona
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?