Konrád György és a Boci, boci tarka!

Heller Ágnes után Konrád György se bírta magában tartani a Soros-féle iránymutatást: neki sincs egyáltán ellenére, hogy a „demokratikus” baloldal összefogjon a Jobbikkal. A kortárs magyar próza ismert alakja nemrég még újfasiszta pártként beszélt a Jobbikról, ami ugye annyit jelent, hogy egy ilyen alávaló alakulattal még kapcsolatot sem lehet tartani, nemhogy választási szövetségesként gondolni rá. Aztán azt is kijelentette, hogy aki a Jobbikkal akar összefogni, az az ördöggel fog össze. – Ezt én mondtam? – kérdezett vissza csodálkozón az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Mint aki már nem is akarna emlékezni korábbi, Jobbikot gyűlölő kijelentésére, mert már reggeltől estig abban a lázban ég, hogy Orbánt minden áron le kell győzni, meg kell fosztani hatalmától. „Nem ellenezném azt, hogy legyen valamilyen technikai koalíció. Nem az egyet gondolás, nem a szeretet jegyében, hanem a praktikus, üzletszerű megállapodás jegyében. Már csak ezért is, mert nem lenne olyan unalmas, mint ez, ami van.” Erre mondom én, hogy a magyarok inkább Orbánnal „unatkoznak” tovább, mint Konráddal izgulnak azon, megmarad-e a nyugdíjuk vagy a családok adókedvezménye, otthonteremtési támogatása.    

Konrád tovább suvickolja a Jobbikot: „Nem érzem különösképpen elvetemült alakoknak, akik ott vannak.” Aztán jó dramaturg módjára fokozza a hatást. „Ha én ezeket a jobbikosokat nézem a televízióban, nem gondolom, hogy meg akarnának ölni. Azt se gondolom, hogy inkább kívánnák a halálomat, mint mondjuk a fideszesek.” Aranyos, nem? Ha valaki nem akarja megölni, ha nem kívánja a halálát (amit egyébként soha senki nem akart), akkor Konrád Györgynek jókedve kerekedik és már meg is kedvelte a fiúkat. Vagy éppen most – az aktuális, ha tetszik soros parancsra – az elnézés bélyegét kell odanyomni Vonáék homlokára jelezve, hogy most nagyon is szalonképesek számukra a fiúk?  S amikor újfasisztának nevezte őket, mondjuk a 2010-es választások előtt, akkor a gyűlölt ellenség bélyegzőjével kellett stemplizni azért, hogy a Jobbikot minél inkább a jobbszélre tolják, hogy radikális nemzeti frazeológiájukkal minél több jobboldali szavazót válasszanak le a Fideszről?

Nem az számít, ugye, kedves Konrád György, kinek milyen az alapállása, milyen a világhoz való viszonya, ha úgy tetszik, a lelke. Sokkal inkább az, hogy a mindenkori és megfellebbezhetetlen igazság bélyegzőjét állandóan maguknál hordó balliberálisoknak éppen mi az aktuális érdeke. Ilyenkor a korábban a legdurvább minősítésnek számító antiszemita, rasszista vád még annyit se számít, mint egy szúnyogcsípés.

Most éppen az az érdekük, hogy ha a saját erejükből nem megy, akkor Soros György közreműködésével próbálják meg megdönteni Orbán Viktor hatalmát. A Soros-párt zászlaja alá sorakozzanak fel mindahányan. Nem véletlenül méltatta Konrád György a közelmúltban szép szavakkal a spekulánst, hogy szem nem maradt szárazon. „A több civil szervezetet is támogató Soros György amerikai üzletember olyan jótevője Magyarországnak, mint Széchenyi István volt a reformkorban.”

Baromi nagy jótevő, hiszen a ballibekkel egyetemben a migránsokat akarja ránk szabadítani.

Méghozzá a lehető legundorítóbb módon. A Jobbik helyett ugyanis most a Fideszt igyekszik szélsőjobboldali pártnak beállítani. Azt a Fideszt, amely korai korszakában is legfeljebb liberális volt s felnőtté válva pedig konzervatív lett. Mindenféle szélsőség nélkül. Az ATV-ben arcátlanul azt fejtegette, hogy Magyarországon a szélsőjobb és a jobboldal hagyományosan összenőtt, ami sosem volt igaz, mert sosem nőtt össze. Sunyi fordulattal, de rendkívül joviális képpel azt részletezte, hogy szerinte most a Fidesz van a szélsőjobb pozíciójában, ahonnan a Jobbik már középre hajózott. Konrád ezt így fogalmazta meg: „Magyarországon a jobboldal hagyományosan összenőtt. Volt egy szélsőjobboldal és volt egy mérsékeltebb közép-jobboldal. Ma már ezt a nagy mérsékletet nem látom a jobboldal egyik részén. És ha az emberek át tudnak szánkázni, ahogy a Fidesz és az Orbánék ezt tették a radikális liberális álláspontról az ellenkezőjébe, a játéktér másik sarkába egy rövid fiatalkori életszakaszon belül, akkor ezekről a jobbikosokról is elképzelhető, hogy innen oda mennek, ahogy az érdekeik kívánják.”

Hát ez az, Kedves Konrád György! Ismét kikötöttünk a lényegnél. Nem az elvek, a meggyőződés, hanem az érdekek számítanak. A Soros-féle érdekek most azt kívánják, hogy mindenki a néppárti középen gyülekezzen, mert csak onnan lehet leváltani Orbán Viktort. „Oda megyünk lakni, Ahol tejet kapni.” El kell szomorítanom Konrád urat, ez csak a népdalban járja, az életben – konzervatív felfogás szerint – egyáltalán nem. Márpedig a magyarok döntő többsége konzervatív, keresztény gondolkodású. Nem érdek-, hanem értékvezérelt.  

Sajnálattal kell közölnöm, hogy azon a bizonyos néppárti középen foglalt a hely. Ott a Fidesz van. Az a párt, amelyik nagyon is megdolgozott érte.

Konrád György rosszul mérte föl a dolgot.

Amit mond, annak se füle, se farka.

Boci, boci tarka!

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/45695/pics/lead_800x600.jpg
Boci, Boci tarka,jobbik,Konrád György,Orbán Viktor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Éva 2017-12-07 20:19:06
Konrádnak és Hellernek van hová hazamenniük, de nekünk csak egy hazánk van, így van mit féltenünk, megvédenünk a körömszakadtáig.
Válaszolok
Tamás 2017-12-07 08:53:58
Csúcs !
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?