Szanyi: „Ha én egyszer kinyitom a számat!”

Különös dolog történt ma Brüsszelben az Európai Parlament Belügyi, Állampolgári Jogi és Igazságügyi Bizottságának (LIBE) ülésén, amely lényegében a bevándorlás kérdésében vonta kérdőre Magyarországot az unió többségi álláspontjával ellentétes álláspontja és migránsbefogadás-ellenes magatartása miatt.

Szanyi Tibor szocialista EP képviselő ugyanis egészen addig, amíg szót nem kapott a vitában, teljesen rendben volt. Látszott, hogy a képviselő mindent elkövetett azért, hogy az ülést a Marsról figyelő tévénézők is azt feltételezzék róla, hogy jó formában lehet. Ezúttal még a szemei is a bocikéhoz hasonlítottak inkább, nem a marhákéhoz, mint máskor. A rutinosabb nézők megkönnyebbüléssel nyugtázták, hogy az előző napi csinos kis Delírium mára szemlátomást elpárolgott, Tremenssel való randevúját pedig valószínűleg az ülés utánra halasztotta az így ma nagyon tip-topnak tűnő brüsszelita.

Még a tapasztalt marslakók is örvendeztek, hogy hál’ Istennek a képviselő ezúttal láthatóan nem bal lábbal kelt fel. A hozzá közel állók persze tudják, hogy Szanyinak az sem jelent rosszat, ha jobb lábbal kezdődik a nap. Ezen alsó végtagja ugyanis jelképes piros szegfűvel van díszítve. Ezzel is jelezve: neki akkor is a ’bal’ az első, ha az élet – félálomból riasztva – a jobbikat (Jobbikot?) engendi előre. Így tehát Szanyi Tiborból még ilyen spontán kényszerhelyzetekben sem válhat még véletlenül se balfácán, még kevésbé balfék. Balf.sz pedig egyáltalán nem, az bizonyos.

A néző szinte már hallani véli, hogy végképp nem balf.sz Tibi bácsi végre most majd megtalálja igazi hangját és magyar emberhez méltón szól országhoz-világhoz, amikor megkapja a jogot. Szemöldökét összevonva, szigorú tekintettel elmondja majd, hogy teljes erejével tiltakozik az ellen, hogy a LIBE ezen a meghallgatáson újfent deresre akarja vonni Magyarországot. És egyszerűen ki fogja kérni magának, hogy a közelmúltban olyan határozatot fogadott el, amely a migránsok felső korlát nélküli betelepítéséről rendelkezik az idők végezetéig az uniós tagállamokban.

Azt sem tartja majd européer megoldásnak, hogy a bizottság – biztos forrásból ugyanis erről értesült – jelenlegi ülése előtt már megírta és borítékolta jelentését, amelyben – az elhangzottaktól függetlenül – elmarasztalja Magyarországot a soha el nem követett jogsértései, a mindig jogszerű és jogkövető, az Európai Unió érdekeit szem előtt tartó magatartása miatt.

Fel fogja híni a figyelmét Pardavi Mártának is, a Helsinki Bizottság ülésen jelen lévő társelnökének, téved, amikor azt állítja, hogy Magyarországon veszélyben vannak az uniós alapértékek. A bizottság nyilvánossága előtt hívja majd fel a figyelmet, hogy hazájában szabad a média, virágzik a sajtószabadság, s a civil társadalmat, a civil szervezeteket sem korlátozza az égvilágon senki szabad tevékenységük még szabadabb gyakorlásában. Azt pedig kifejezetten üdvözlendőnek fogja tartani, hogy a különböző kiadványaikon és nyilvánosság előtti egyéb megjelenéseiken fel kell tüntetniük, hogy külföldi szervezetek pénzzel támogatják őket. Nem kell szégyelleniük sem Soros Gyuri bácsi támogatását, sem azt, hogy a magyar adófizetők közül csupán a lakosság néhány tízezrede áll mögöttük, hogy csak 238 ember utalta át nekik tavaly adójuk egy százalékát. Ebből is az látszik, hogy Magyarországon nagyon is tág tere van a szólásszabadságnak, hiszen egy ilyen alapvetően csekély társadalmi támogatottsággal és még annál is kisebb rokonszenvvel rendelkező szervezet képviselője is meghívót kaphatott a LIBE ülésére.

A hozzászólásához készülődő Szanyi Tibor a képernyőn hang nélkül töltött ezen néhány másodperc alatt felmelegítette a marslakók szívét, többüknek csupán ezzel a néma, intellektuálisan mégis meggyőző magatartásával a szívébe tudta lopni magát. A marslakók a neki tulajdonított fenti gondolatok alapján igaz magyar hazafiként tekintettek Szanyira, s őszintén sajnálják, hogy ők egy másik bolygón élnek, ahogy azt is, hogy nekik nincs ilyen nagyszerű emberük nemhogy az univerzumban, de még a Marson sem.

Időközben bekapcsolták Szanyi mikrofonját, így végül hangja is eljutott a naprendszerig. A marslakók döbbenten észlelték, hogy ez a nagyszerűnek gondolt ember saját kormányát becsmérli. Úgy állítja be a tevékenységét érintő vizsgálatokat, mintha 500 millió európai ember támadna a tízmilliós Magyarországra.

Micsoda hülyeség, gondolták, és egyből ki is kapcsolták a tévét.

Dühöngtek, hogy pont a legjobb pillanatban történt valami baj a közvetítő-vonallal. Pedig ez a Szanyi Tibor szerintük biztosan nem lehet rossz ember.

Azt csak mi tudjuk, itthon, Magyarországon, hogy nagyon is lehet.

Igaz, kizárólag akkor, amikor betekintést enged gondolataiba és kinyitja a száját.

5
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/45708/pics/lead_800x600.jpg
Brüsszel,Európai Parlament,LIBE,marslakók,Szanyi, ha kinyitja a száját
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 5 db hozzászólás érkezett!
István 2017-12-10 14:37:45
Az ország , de főleg a ballibes ellenzék szégyene ,hogy ilyen "alul" képzett trógert delegáltak az EU parlamentbe...!!
Válaszolok
Éva 2017-12-08 17:53:21
Ha Szanyi kinyitja a száját, meneküljünk, bűzbomba száll ki belőle.
Válaszolok
István 2017-12-08 16:55:02
Hazaáruló!
Válaszolok
Károlyné 2017-12-08 09:14:43
Ennek az embernek nem csak a lelke, de a feje is üres. A pohara van tele.
Válaszolok
Éva 2017-12-07 20:34:30
Eszméletlen, hogy egy ilyen üreslelkű egyén hogyan kerülhetett ebbe a jój fizetett pozícióba, és nincs egyedűl. Becsületes ember már rég főbelőtte volna magát, ha ráébred hányszor követett el gyalázatos hazaárulást.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?