Szijjártó nem lesz svéd migránsminiszter!

A címben jelzett megállapításra megkönnyebbülten mondhatjuk azt, hogy hál’ Istennek. Noha tréfásan kapott erre ajánlatot Brüsszelben azok után, hogy kiemelkedően képviselte Magyarországot a LIBE bizottság ülésén.

Ez is arra utal, hogy egyre több olyan nyugat-európai polgár él a kontinensen, akiknek nem egyezik a véleménye az erőteljes migránsbevándoroltatási politikát támogató nyugat-európai államok vezetőiével.

Az Európai Unió vezetése annak ellenére kapcsolt magasabb sebességfokozatba Magyarország ellen, hogy a mostani meghallgatáson sokkal több bizottsági tag szólalt föl Magyarország védelmében, mint a korábbi, szintén a közelmúltban megtartott három alkalommal lezajlott „számonkérésen”. Ez pusztán arra utal, hogy a nyugat-európai társadalmak migránsellenes közhangulata egyre nagyobb mértékben tör utat magának az egyes nemzetállami kormányok politikai támogatottságának változása mellett a nemzetközi szervezetek döntéshozó testületeiben is. Egyre nagyobb politikai súlya van az elmúlt két év során a terrorcselekmények miatt életét vesztett 330 európai polgárnak, az emberek egyre hangosabban és bátrabban követelik maguk számára azt a biztonságos környezetet, amelyről Magyarország már messze földön híres. Amiért sokan irigyelnek is bennünket a világban.

Orbán Viktor, aki az egész migrációs folyamatot jó előre, pontosan látta azt mondja, hogy a folyamatnak az lesz a vége, hogy a választók előbb-utóbb elzavarják a migrációt támogató politikusokat. Ebben nincs okunk kételkedni, mert az eddigi választások közül is több utal erre, lásd például legutóbb a cseh változásokat. A magyar miniszterelnök meglátásai pontról pontra beigazolódtak. Nincs ebben persze semmi ördögi. Orbán helyzetértékelése és következetes migránsellenes politikája azért eredményes, mert az emberek érdekeinek védelméből indul ki. A magyar emberek pedig – mint általában minden ember – biztonságra vágynak. Erre vágyik minden nyugat-európai nép is, csakhogy őket nem kérdezik meg erről s a meglévő migránsproblémákat, azok társadalmi hatásait igyekeznek a szőnyeg alá söpörni. Ennek elfogadására a nyugat-európai jólét nyomán sokan még hajlamosak, de még többen érzik, hogy valami nincs rendben.

Az Unió vezetői is azért vannak kudarcra ítélve Magyarországot zsaroló politikájukkal, mert régen elszakadtak a választóktól. A háttérben meghúzódó, rejtőzködő pénzügyi körök érdekeit hajtják végre s fittyet hánynak arra, amit a tagországok népei fontosnak tartanak.

A magasabb fokozatba kapcsolt nyomásgyakorlás mögött csak jelképesen áll az, hogy Magyarországon sérül a jogállamiság, a demokrácia, és sérülnek az alapjogok. Mint ahogy az is csak a felszínt jelenti, hogy támadják az NGO-k átláthatóságáról szóló, illetve a CEU törvényes működését elváró törvényt. A felerősített támadások valódi oka, hogy Magyarország a Soros-terv útjában áll, keresztbe fekszik a migránsok betelepítése előtt. Ezért kellett most bírósági szakaszba léptetnie a Bizottságnak a kvóta, a civilek és a CEU ügyében Magyarországgal, Csehországgal és Lengyelországgal szemben is elindított kötelezettségszegési eljárást.

Ezektől azonban túlzottan nem kell félnünk. Mint Orbán Viktor az Echo Tv-ben a minap elmondta, Magyarország mindenben megfelel a jogszabályoknak, mindenféle uniós kötelezettségét előírás szerint teljesíti, a különböző vélelmek, észlelések, percepciók nem jelentik azt, hogy azoknak lenne jogi megalapozottságuk is. Inkább az a lélektani hadviselés lehet a motiváció, hogy az unió zord fenyegetőzésétől hátha összecsinálják magukat az ellenálló országok s bírói közreműködés nélkül behódolnak az uniós politikai akaratnak.

Ez nyilván nem lesz így. Egészen addig nem, amíg az Orbán-kormány van hatalmon. Azért van különös jelentősége a választásoknak, hogy ez a helyzet ne változhasson.

Látható, hogy Sorosnak és a mögötte álló láthatatlan pénzügyi köröknek az az érdeke, hogy Magyarországon egy gyenge, kívülről irányítható, politikai akaratuknak feltétel nélkül engedelmeskedő kormány jöjjön létre. A darabjaira hullott ellenzék választás előtti vergődését figyelve erre – egy szerencsétlen választási fordulat következtében – meg is lenne az esély. A teljes ellenzék ugyanis Soros zsebében van, s hiába lenne része egy esetleges koalíciónak a Jobbik, ebben a politikai leosztásban a liberálisok nekik úgy sem osztanának lapot. Az történne, amit Soros, Gyurcsány és az uniós vezetők akarnak. Percek alatt megszűnne Magyarország szuverenitása, megszűnne a magyarok szabadságérzete, s a migránsok pedig fokozatosan elárasztanák Magyarországot. Tönkre téve a 2010 óta nehezen elért, de már jól látható és a fizetések emelkedésében is érzékelhető eredményeinket.

Nem véletlenül irigylik tőlünk Szijjártó Pétert a lényeget látni merészelő nyugat-európai politikusok. Nem véletlenül irigylik az Orbán-kormány biztonságpárti politikáját.

Végre nem mi irigylünk valamit a Nyugatban, hanem ők irigyelnek tőlünk. Nem is akármit. Ezt is megértük.

Vigyázzunk rá, hogy így maradjon!

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/45806/pics/lead_800x600.jpg
LIBE,Magyarországot zsaroló politika,Szijjártó Péter
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?