Orrba veri Sorost a The Washington Times

The Washington Times közölte kedden az írást.

Az élet majdnem jó lehet bárhol, ha milliárdos vagy. Soros György, a magyar születésű milliárdos, aki egykor megrövidítette (fedezet nélkülivé tette) az angol fontot annak érdekében, hogy meggyengítsen egy konzervatív kormányt Britanniában azt fecsegi, hogy magyarországi szülőhelyének kormánya oly elnyomóvá vált, hogy az ottani élet most nyomorúságosabb, mint a Szovjetunió megszállása alatt volt, ami a legutolsó szocialista tapasztalat. Soros úr talán úgy gondolja, hogy az élet a modern Magyarországon, szólásszabadsággal és szabad választásokkal, melyek nem mindig a Soros-módon történnek, olyannyira elnyomó, mint a Donald Trumpé Amerikában.

Azt mondja, hogy a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor „kizsákmányolja és elnyomja azokat, akik ellenzékben vannak. Megítélésem szerint a rendszer most több embert nyom el, mint a szovjet megszállás alatt.”

Ha így van, akkor az élet nagyon kemény lenne mindenki számára. A szovjet megszállás alatt a magyarok gyakran eltűntek az éjszaka közepén, hosszú fekete autók által elvive a titkosrendőrség központjába. Ha onnan egyáltalán kikerülnének, a következő állomás számukra egy munkatábor lenne, vagy – ha szerencsések – egy kivégzőhely.

A tulajdonjogok kitaláció volt mindenki számára, kivéve a legmagasabb párttisztségviselőket, akik attól a zsarnokságtól mentesülten éltek, amit ők erőltettek az átlagpolgárra. A szólásszabadság, a szabad vallásgyakorlás s a választás szabadsága nem léteztek. Ez jól dokumentált a budapesti Terror Háza kiállított tárgyaiban, mely múzeum az egykori titkosrendőrség központi épületében székel. Soros úrnak meg kéne látogatni a múzeumot, hogy emlékeztetve legyen arra, hogy a kommunizmus és a fasizmus nem ellentétesek a politikai színtéren, hanem természetes ikrek.

Magyarország Orbán Viktor alatt, bár ez Soros Györgynek szívfájdalmat okozhat, egy ettől nagyon eltérő hely. Ott szólás- és vallásszabadság van. A választóknak választási lehetőségük van a szavazóhelyiségekben. A miniszterelnök maga 2002-ben elhagyni kényszerült hivatalát, amit egy olyan koalíció kényszerített ki, amit a Magyar Szocialista Párt vezetett. 2010-ben tért vissza a hatalomba konzervatív Fidesz pártjának túlnyomó többségével. Ezt a túlnyomó többséget egyszer újraválasztották és várhatóan ismét újra fogják választani.

Orbán úr arra kéri a szavazókat, hogy válasszanak az ő látomása szerinti magyarországi jövő és egy olyan jövő között, melyet a Soros úr által vélelmezett látomások és csodaszerek uralnak. Ezt hívják működő demokráciának, amiben Soros úr szabadon mondhat bármit, ami neki tetszik az Orbán kormányról. Még durva dolgokat is mondhatna Budapest belvárosában, és senki nem próbálná meg elhallgattatni. Ez nehezen sugall zsarnoki uralmat és sérti azokat a bátor férfiakat és nőket, akik megpróbálták kiűzni a szovjeteket egy véres és sikertelen forradalomban 1956-ban.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/45945/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?