Vona az ökölrázó albán légvédő

Már nincs sok hátra abból a tizenöt napból, amelynek során a Jobbik érdemi észrevételt tehet az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) a párt plakátokkal kapcsolatos tiltott vagyoni hozzájárulása elfogadását megállapító határozata miatt.

Már csak azért is, hogy elkerülje a 331 millió forintos ÁSZ-szankciót, illetve az állami támogatás ugyanilyen mértékű megvonását. Összesen tehát 662 millió forintért tehetne észrevételt a Jobbik, ha lenne érdemi mondanivalója. Úgy látszik azonban, hogy nagyon nincs.

Ehelyett azonban a verbális támadás fegyverét vetették be. Előbb a parlamentben Volner János frakcióvezető-helyettes rontott neki minősíthetetlen módon Domokos László ÁSZ elnöknek. „Ön hazudik, nem tesz egyebet, mint végrehajtja Orbán Viktor akaratát. Ön a diktatúrát segíti annak érdekében, hogy még a választások előtt anyagilag megsemmisítsék az ellenzék legnagyobb pártját.” Ma pedig Vona Gábor pártelnök írt nyílt levelet Orbán Viktor miniszterelnöknek. Ebben ott folytatta, ahol Volner János abbahagyta. Bár felszólításként értékeli saját levelét, ami azonban szintén nyugodtan minősíthető fenyegetésnek: „Ez a levelem most nem kérés. Felszólítás.  Állítsa le a Számvevőszéket! Kösse meg a kutyáit!” Törvénytelennek, aljas támadásnak minősítve az ÁSZ eljárását, ami szerinte csak a miniszterelnök engedélyével valósulhat meg a mai Magyarországon.

A stílus maga az ember! Az beszél így, akinek nincsenek érvei, aki a hangerő felemelésével próbálja elérni mindazt, ami számára, a Jobbik számára lehetetlen. Dühében talán nem képes reálisan felmérni a helyzetet. Ha képes lenne rá, előtte is nyilvánvalóvá válna, hogy nem a miniszterelnök jár törvénytelen úton, hanem ő maga.

Az Állami Számvevőszék döntéséhez még fűzhetne észrevételt. Beleférne a törvényesen rendelkezésre álló idejébe. Bemutathatná, hogy a Jobbik szerint milyen áron vásárolták a plakáthelyeket, saját adataival támaszthatná alá, miért nem lehet jó az a számítás, amit az ÁSZ elvégzett. A Jobbik igazát bizonyító adatokat nyilvánosságra is hozhatná, lehetővé téve a választóknak, hogy mérlegeljenek. Döntsék el magukban, az ÁSZ-nak vagy a pártnak lehet igaza. Ezzel még a választói rokonszenvet is növelhetné. Feltéve, ha hihető, amit közölnek. Akkor is megtehetné mindezt, ha az Állami Számvevőszéknek diszkrecionális joga, hogy figyelembe veszi-e a párt tényeit vagy sem.

Ez az egyetlen törvényes út, amivel a Jobbik mérsékelni tudja a 662 millió forintos szankciót. Feltéve, ha akarja! Feltéve, ha tudja!

A jelek szerint azonban nincsenek olyan számaik, amelyekkel Vona Gábor a nyilvánosság elé merne állni. Ezzel a magatartásával pedig nem tesz mást, mint alátámasztja az ÁSZ véleményét, számításainak helyességét, következésképpen a számvevőszék eljárásának törvényességét.

Hiába rázza az öklét, mint az albán légvédelem katonái! Hiába minősíti kutyának a számvevőszéket! Hiába veri az asztalt, mint annak idején cipőjével Hruscsov elvtárs az ENSZ-közgyűlésén, ettől még a Jobbik helyzete nem változik. Lehet kalapozni, lehet könyörögni a választóknak a pénzügyi segítségért, s bízni abban, hogy összejön a pénz, rendezni tudják a sokszáz milliós terhet.

Azt azonban mindenkinek tudnia kell, hogy nem Orbán Viktor kormányozta a párt hajóját a zátonyokkal teli vizekre, hanem Vona Gábor, amikor összeállt Simicska Lajossal, s nagyokat röhögve a markukba elhatározták, hogy ordenáré plakátüzenetekkel gyalázni fogják Orbán Viktort és kormányát.

Hát ez lett a vége.

Tény, ami tény, Vona Gábor a párt titkos, balliberális létrehozóinak, napjainkban is viruló pártfogóinak jóvoltából mindig többet engedhetett meg magának, mint más. Rájuk sosem volt igaz a törvény előtti egyenlőség elve. Láthatjuk, napjainkban Heller Ágnes és Konrád György is mentőövet dob számukra, noha mindketten tudják, hogy a Jobbik nemcsak múltjában rasszista, hanem jelenében is antiszemita. Ez pedig önmagában is törölné őket a demokratikus pártok sorából, ha a „nagykabátok” hagynák ezt.

Papolhat a Jobbik jogállamról, szabadságról, demokráciáról, amelynek jegyében a pénteki demonstrációt szervezik. Mutogathat Orbánra, mint aki szerinte provokátorokat küldhet a tömegbe ellenük. Sokan gondolják azt, hogy azoknak az embereknek, akik minden nap a törvényes úton járnak, eszükbe sem jut az ilyesmi.

Az Állami Számvevőszék esete is mutatja, Vona Gábor nem tartozik közéjük.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/45944/pics/lead_800x600.jpg
662 millió,Állami Számvevőszék,Hruscsov,Vona,Vona az ökölrázó albán légvédő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2017-12-14 20:40:48
Vona "elszámította" magát! Most meg örjöng.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?