Jobbikos provokátorok a Lendvay utcában?

Sajátos tüntetésre készül ma délután a Jobbik a Lendvay utcai Fidesz-székház előtt. (Ha el nem veri az eső a „nagyszabású” megmozdulást.) A párt azzal próbál rokonszenvet ébreszteni saját maga iránt, hogy a tiltott pártfinanszírozás elfogadásában megvalósított törvénysértésének korrigálása helyett megfenyegeti az észrevételt megfogalmazó Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökét. Sőt, tovább megy: nyílt levélben rágalmazza meg a miniszterelnököt és tüntetés szervezésével próbálja kikényszeríteni, hogy a közvélemény szeretettel foglalkozzon a látszólag „nyomorúságos” helyzetbe került Jobbikkal.  Volner János értelmezésében pedig talán már a választásokon való elindulása is kérdésessé vált.

Sajátos lesz ez a tüntetés, mert látszólag nem arról akar szólni, hogy az Állami Számvevőszék 331 millió forintos szankcióval sújthatja a pártot, amelyhez egy ugyanilyen mértékű állami támogatás-megvonás is társulhat. Mirkócki szóvivő ugyanis már – álságosan – nem a büntetés eltörlését, hanem a szabad választást, a rendszer lebontását, a demokrácia melletti kiállást jelölte meg a demonstráció céljának. Sajátos módon egy súlyos törvénysértés szülte a politikai konfliktust, amelyben egyértelműen a Jobbik a hunyó, amit arra akarnak felhasználni, hogy magukat mutogassák, népszerűsítsék.

Mintha a tolvaj követelne magának kitüntetést a közrend védelmében kifejtett áldásos tevékenységéért.

És egy ilyen súlyos törvényességi deficithez köthető eseményhez olyan pártok csatlakoznak – LMP, Momentum, Együtt –, amelyek indulnak a tavaszi választásokon, ahol a győztesnek az egyik legfőbb feladata a törvényes rend, a törvény előtti egyenlőség biztosítása. Karácsony Gergely (kétszeres miniszterelnök-jelölt) még 5000 forintos adománnyal is hozzájárult a büntetési pénz összegyűjtéséhez, ezzel is jelezve, hogy mélyen együtt érez a rasszista, antiszemita párttal, amely eddig 40 millió forintot kalapozott össze krokodilkönny-kasszájában. S amely talán ­– ő már biztosan jól tudja – egyik fontos szövetségesük lesz a tavaszi választási harcban. A támogató pártoknak közös üzenete pedig nyilvánvalóan az, hogy a patás ördög (Fidesz) legyőzéséért mindent meg kell tenni. Ebbe szerintük még a Jobbik megsegítése is belefér. De vannak más balliberális támogatók is. A volt LMP-vezér, Schiffer András publicisztikában védi a Jobbikot, a lukácsista filozófus, Heller Ágnes pedig a lépés ellen tiltakozó Lendvai Ildikónak érvel a Jobbikkal való összefogás szükségessége mellett.

A józan ész szerint azonban most – a tüntetésre készülés helyett – inkább azzal kéne a Jobbiknak foglalkoznia, hogy az ÁSZ jelzéséhez fűzhető észrevételüket minél alaposabban elkészítsék és december 21-ig, a 15 napos határidő leteltéig eljuttassák a címzetthez. Elvégre csak és kizárólag a Jobbik tudja megcáfolni a számvevőszéknek az iratokon, szerződéseken, számlákon, nyugtákon alapuló állítását. A szerződő feleken kívül ugyanis másnak ilyen dokumentumai nincsenek. Ha ugyanis nem igyekeznek cáfolni az ÁSZ megállapításait, akkor úgy tűnhet föl, mintha eleve feladnák saját igazuk bizonyításának lehetőségét, hallgatólagosan rábólintva az ÁSZ állításaira. Eddig úgy fest, helyette a könnyebb utat választják. Hangosan gyalázzák a kormányt, a számvevőszéket, demagóg módon hiányolva a jogállamiságot, a demokráciát. Simán kampányolnak, kihasználva azt az érdeklődést, amit éppen a saját törvénysértésük jogszerű kezelése idézett elő. És az egy párttól joggal elvárható jogkövető magatartás helyett politikai balhé gerjesztésére használják föl a konfliktushelyzetet.

Ez egyes elemzők szerint még jól is jöhet Vonának, hiszen ilyen tengelyakasztás nélkül nehéz lenne ekkora ingyen nyilvánossághoz juttatnia a pártot, amelyben a köpönyegforgató farkasok ma született bárány képében igyekeznek feltűnni a választók előtt. Ez nettó erkölcsi deficit, sarkosabban fogalmazva aljasság, ami sajnos a Jobbik esetében egyáltalán nem meglepő, s nem az első eset.

Mondhatják erre, hogy azért teszi mindezt a Jobbik, mert a 15 nap eltelte után meghozandó ÁSZ határozata ellen nem lehet fellebbezni. Ezt a szervezet szóvivője is megerősítette, Magyar György ügyvéd azonban ennek az ellenkezőjét állítja azzal a kiegészítéssel, hogy azt a jogorvoslatot nem fellebbezésnek hívják.

Politikailag nem olyan forró tehát ez a pite, mint amilyennek a Jobbik beállítja. A plakát ügy miatt ugyanis egyáltalán nem vált kérdésessé a párt választásokon való indulása. Az viszont nagyon jól jön a délutáni tüntetőknek, hogy Orbán Viktorról, mint a sötét diktatúrát építő, korrupt zsarnokról lehet kajabálni, aki le akarja húzni a demokrácia redőnyeit. Hogy a Deutsche Wellét idézve a Fideszről úgy lehet beszélni, mint a jobbszél pártjáról, miközben a Jobbik nagy lendülettel középre húz.

Ezt persze nem hiszi el nekik a kutya sem, de azért megpróbálkoznak vele. Hátha bejön. Annyi mocskot elkövetett már a Jobbik fennállása során, hogy a pénteki szabadtéri színházi „bemutatóra” való készülődés szerintük nyilván szóra sem érdemes.

És még ők mondják, hogy félnek az odaküldött provokátoroktól. (Előre jelezzük, az esőt nem a Fidesz intézte!)

Halkan kérdezzük: önmaguktól már csak nem félnek a honi provokációk kiképzett bajnokai, ugye?

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/46011/pics/lead_800x600.jpg
Állami Számvevőszék,jobbik,Jobbikos provokátorok a Lendvay utcában?,Magyar György,provokátorok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Illés 2017-12-16 13:57:31
Hiába,nem lehetett másképpen szabadulni a kutyaszorítóból.Annyi baromságot csinált az elnök úr,hogy ezt a megoldást még megpróbálják,aztán lesz ami lesz.Bár ennél azért mindenképp nagyobb létszámra gondoltak.
Válaszolok
János 2017-12-15 15:15:50
Erre adjanak választ ha tudnak:http://pestisracok.hu/wp-content/uploads/2017/12/Publimont%E2%80%93Jobbik-szerz%C5%91d%C3%A9s-1.pdf https://ripost.hu/cikk-simicska-jobbik-plakatmutyi-szerzodes
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?