Zaza homokvára

Csütörtökig még tehet észrevételt a Jobbik az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megállapításaira. Addig érdemben cáfolhatja a plakátozás miatt kiszabott 660 millió forintos bírság megalapozottságát.

A rendelkezésére álló tizenöt nap nagyobbik része azonban inkább a színház jegyében telt el, pódiumnak használva az országgyűlés üléstermétől kezdve a médiumok nyilvánosságán át egészen a Fidesz székház előttig terjedő közterületeket, ahol nem győzték pocskondiázni a törvényesen eljáró állami szervezetet és – természetesen szerintük – az ÁSZ-t utasító Orbán Viktort, ami persze egy hülyeség.

Pedig Vonáék jól tudják, hogy az ellenük folyó számvevőszéki eljárásra nem a miniszterelnök szubjektív érzései vezettek. Sokkal inkább az a többszörösen is sötét ügylet, amely a Jobbik és Simicska Lajos plakátcégei között folyt. Az a döbbenetes, hogy az ország vezetésére készülő párt – egyszerű törvényszegő, csalással gyanúsítható alakulatként – azért kiabál kormányzati törvénytelenséget, ordítozik a jogállam hiányáról, mert a fején lévő vajat igyekszik ezzel elleplezni. Azokat a választókat akarja színházi előadásával közelebb édesgetni, akik valamiért elbizonytalanodtak a kormánykoalíció támogatásában vagy eddig se Orbánékra szavaztak, de nem érzik jól magukat a szétesettség és megbízhatatlanság állapotában évek óta vergődő balliberális szavazótáborban. Azaz a Jobbik egy erkölcsileg számukra nagyon is vert helyzetet akar a saját maga javára fordítani. Ahelyett, hogy csöndben elásná magát vagy szakszerűen védekezne. Erkölcstelenné téve azokat a voksolókat is, akik esetleg ebben a megtévesztően szivárványos kommunikációban, ám a valóságban nagyon is egyértelmű helyzetben mégis csak a balliberális párttá változott, ám hajdan egy nemzeti radikális párt köpönyegében tetszelgő pártot támogatnának inkább áprilisban az urnák előtt.

Alapigazság, hogy a nép az nép, azt nem lehet leváltani. A szavazókra pedig nem illik dehonesztáló jelzőket aggatni, mint ahogy a hatalomért síkra szálló alakulatok közül egyiknek sem szabadna olyan helyzetet teremteni, hogy a rájuk voksolók – hogy is mondjam – ápolatlannak, szutykosnak látszódjanak a jellemükben valóban ápolatlan és szutykos, pénzvágyó és hatalomittas pártvezérek miatt.

Márpedig a Jobbik ezt teszi. Rossz irányba viszi a választókat, ahogy esetleges választási sikere esetén nyilván rossz irányba vinné az országot is. Ez a természete, másfelé – jófelé – nem is tudná.

A 2006 utáni időszak nemzeti radikalizmusa révén megerősödött, parlamentbe jutott párt most oda törleszkedett, ahol a baloldali, liberális szavazók tanyáznak, hogy néppártiasított fizimiskájukat nekik is mutogatva tőlük is szavazókat lasszózzon saját táborába. Csakhogy időközben a mögöttük lévő rendes, magyar emberek, akik szívből hittek a nemzeti radikalizmus jobbikos igazában, a nemzet, haza, család mindenhatóságában, csalódva elfordultak tőlük. A pártnak a közvéleménykutatások által jelzett folyamatos népszerűségvesztése pedig azt mutatja, a balliberális oldal felől közel sincs akkora többletszavazati beáramlás, hogy a kiesőket nemcsak kompenzálják, hanem még a végső sikert is elhozzák Vonának.

A folyamatosan köpönyegét forgató párt számára lassan eljön az igazság pillanata. Könnyen és hamar kiderülhet, hogy számukra a két szék közül legfeljebb a pad alatt kínálnak helyet, hogy a becstelenségre maximum homokvárat lehet építeni. Ezért hagyják el őket korábbi emblematikus arcaik: Morvai Krisztina, Gaudi Nagy Tamás vagy éppen Borbély Zsolt Attila, s fordítanak hátat nekik azok az alapszervezetek, amelyek nem tudnak azonosulni Vona néppártiasodó irányvonalával. S ezért volt szégyenszemre alig kétezer ember a pénteki tüntetésen is.

Minden mögött a becstelenség, az erkölcstelenség, a köpönyegforgatás áll.

Nagy Ervin, a párt egykori alapítója mesélt ilyesféle érdekességeket a Bayer-showban vasárnap este az Echo Tévén. Egykori barátjáról, földijéről, a szintén gyöngyösi Vonáról például azt, hogy húszévesen keresztelkedett ki, s akkor vette föl a Zázrivecz helyett a Vona nevet. Barátai ­– Nagy Ervin is – akkoriban csak Zazának szólították. De Tóthként született a ma Toroczkai néven a pártban alelnökösködő ásotthalmi polgármester, ahogy Zsiga Dánielként látta meg a napvilágot a ma Z. Kárpát Dániel névre hallgató jobbikos honatya is. Elgondolni se tudom, hogy áprilisig milyen változáson mehetnek keresztül ezek a nevek, amelyeket annak idején inkább a nemzeti radikalizmushoz jobban illőnek véltek gazdáik. Heller Ágnes például biztos nagyon boldog lenne, ha Vona visszaváltoztatná a nevét Zázrivecznek. Vallása pedig római katolikus helyett muszlimmá változna. Korábban úgyis azt mondta Vona, hogy az iszlám az emberiség utolsó reménysége. Igaz, hogy az emberiség utolsó reményei mostanság heves kirohanásokat tesznek Nyugat-Európában a zsidók ellen. Zaza persze erre is valószínűleg csak legyintene. Konrád György, Heller Ágnes vagy Simicska Lajos után biztosan találna majd muszlim korifeusokat is, akik segítenének neki homokvárat építeni.

Legyen szerencséje. Építkezhet Zaza bárhol a világon, csak Magyarországon nem. Már most látszik ugyanis, hogy arra áprilistól itthon nem lesz lehetősége.

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/46102/pics/lead_800x600.jpg
662 millió,jobbik,Vona,Zaza homokvára,Zázrivecz
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Jair jr 2017-12-18 14:43:44
Zsiga Te, Zsiga te, három napja nem ettem egy falatot sem....Zsiga te, Zsiga te, hopp te Zsiga, milyen frankó csávó vagy te Zsiga......
Válaszolok
Jair jr 2017-12-18 14:31:58
Miért kell nekünk védekezni, hogy Zanza azt mondta, meg ezt mondta, meg ki kit irányít stb.,stb......? Ezzel egyáltalán nem kell foglalkozni vagyis nem kell fordítva űlni a lovon.,azaz a bűnt nem mi követtük el, hanem a csicskások !! Alávaló, aljas módon csaltak / ..csalni akartak, de primitívségük miatt lebuktak rövid idő alatt./. félre akarták vezetni a törvényhozást, az ellenőrzést gondolván azt, hogy mindenki más bunkó, csak ők a májerek..Tehát semmi más nem érdekes ebben a témában, csak az hogy trükkös módon csaltak, hazudtak, törvényelkerülők lettek ....és lebuktak !!! Ha a susnyás, gazemberek , bunkók törvényesen jártak volna el most semmi gondjuk nem lenne !! Ez a lényeg, a valóság, a többi mese, hablaty, lepkefing....Ilyen a ballik, így kell őket kezelni, bármilyen vezetésre teljesen alkalmatlanok.... Tisztelettel : Jair jr.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?