Óvatosan fogjunk kezet a szocialistákkal

Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

Szívbemarkoló, ahogy Hiller István, az MSZP választmányának elnőke migráns ügyben egyetértett Orbán Viktorral minapi nyilatkozatában, amit az Echo Tévén láthattak a nézők. Az ember szinte megkönnyezte, nem ért egyet a felső korlát nélküli kvóta intézményével, ahogy azt is pártolja, az unió támogassa, hogy a potenciális migránsok lakóhelyükön boldogulhassanak. Szó szerint a következőket mondta: „Én a felső határ nélküli kvótát nem támogattam és nem is fogom támogatni.” Továbbá: „Ha az európai politika abban tud segíteni, hogy ahol a konfliktus kialakult, ott nyugalom és béke legyen, és ezek az emberek a saját lakhelyükön élhessenek, akkor ezt én támogatom.”

Kétségtelen, hogy szavahihetőség, tisztesség, emberi értékek tekintetében Hiller István a szocialista párt egyik állócsillaga. Talán, ha ő nem volna, akkor a párt tagjai már régen szétszaladtak volna a szélrózsa – szélszegfű sajnos nincs – minden irányába. Az ő keze munkája, hogy a pártnak programja lett, amely segítségével – fölhasználva hitelességük maradék morzsáit – neki tudnak vágni a választási kampány finisének. Nyilván ezért is kellett éppen az Echo Tévében elmondott, az orbáni gondolkodásra hajazó stratégiai megállapítás, amely egybecseng a választók legerősebb óhajával, a létbiztonságra vágyó akaratával. Az persze lényegesen gyengíti Hiller szavainak erejét, hogy amikor párttársa, Kunhalmi Ágnes arról nyilatkozott nagy okosan, hogy a „bevándorlás egy álprobléma”, akkor nem szólt oda neki, hogy Ágika, ne beszélj hülyeséget, s főleg ne a nyilvánosság előtt. Mint ahogy akkor is néma maradt, amikor a még Kunhalminál is okosabb Szanyi Tibor a minap, miközben buzgón megszavazta az Európai Parlamentnek a Soros-tervet Magyarországra erőltetni akaró határozatát, arra bíztatta a magyar kormányt, hogy engedjen be 1300 migráns gyereket Magyarországra. Azt már nem tette hozzá a vérsunyinak született Szanyi Tibi, hogy aztán majd engedje be családegyesítéssel a gyerekek valamennyi hozzátartozóját, ahogy Sorosék az Unióban ezt kieszelték.

Azt szokták mondani, hogy annak van igazán bivaly tüdeje, aki olyan erővel tud belefújni a bika fenekébe, hogy annak kiegyenesedik a szarva.

Nos, úgy fest, Hiller István fuvallata egyáltalán nem elég erős ahhoz, hogy a bika szarvát ki tudja egyenesíteni. Hogy a párttagok ne csak kötelességüknek tartsák, hogy a közös cél érdekében egy kottából énekelnek, hanem azonosuljanak is azokkal a gondolatokkal, amelyeket a párt programja tartalmaz. De még inkább azokkal, amiket az országlakók a maguk számára fontosnak tartanak. Amiből mondjuk az MSZP – amely még mindig az ország leghitelesebb bal oldali pártja – politikai tőkét tud kovácsolni. Már ha van őszinte szándéka a magyarok érdekeinek jó szívvel való képviseletére. Arra, amit valóban a magyarok akarnak, s nem arra, hogy csak úgy tegyenek, de titokban fontosabb nekik a nagytőke, a globalizmus, Soros és az Unió nemzetállamok feletti, a nemzetállamok hatásköreit egyoldaluan elvonni akaró tervének szolgálata, a migránsok betelepítésével kidíszítve. Annak a kettősségnek a tovább éltetése, amely mindig is jellemző volt a szocialistákra, s amely révén folyamatosan csökken a választók velük szembeni bizalma. Hiller Echo Tévés nyilatkozatának is volt egy ravasz mondata. Ez így szólt: „Saját személyemben szívesen mondom a választ.” Magyarán, hiába gondolja Hiller orbáni módon helyesen a migránskérdés részleteit, egyáltalán nem biztos, hogy azt végig is tudja vinni a párton, végső esetben – eredményes választás esetén – a kormánypolitikában. Az összevissza nyilatkozatok további térnyerése miatt tovább nőhet a bizalmatlanság a szocialistákkal szemben. A választások előtt elérhetnek odáig, hogy ha valaki kezet fog egy szocialistával, utána megszámolja, megvannak-e még az ujjai.

S ezt a helyzetet csak fokozza, hogy várhatóan Karácsony Gergely lehet a párt miniszterelnök-jelöltje. Az a Karácsony, akit a hírek szerint Gyurcsány Ferenc, a baloldal még mindig legerősebbnek mondott politikusa tolt rá az MSZP-re. Az a Gyurcsány, aki – ha lehet – a legnagyobb ellensége a kerítésnek, a legnagyobb pártfogója a migránsok korlátok nélküli betelepítésének Magyarországra. Az a Gyurcsány, aki a jelenlegi uniós vezetés akaratának ellenállás nélküli végrehajtója, akiből Sorosék az Európai Egyesült Államok magyarországi helytartóját akarják kifaragni. Karácsony Gergely pedig ugyanazokat a nézeteket vallja a kerítésről, a migránsokról, mint Gyurcsány. A kör tehát bezárult.

Bármennyire is örülünk Hiller István migránsellenes szavainak látható, hogy az egész MSZP gyenge ahhoz, hogy ellenálljon Gyurcsány és Soros közös akaratának, amelyet balszerencsénkre Karácsony Gergely hajthat végre. Ha addig nem állítanak mást a helyére. Ha tehát Gyurcsány vagy az embere jön, akkor a migránsok is jönnek.

A szocialistákkal szembeni bizalmatlanság tehát továbbra is indokolt. A velük való kézfogás esetén pedig tényleg nem árt az ujjakat megszámolni. Biztos, ami biztos.

A legbiztosabb azonban az, ha vigyázunk Orbánra és jó helyre tesszük az ikszet a parlamenti választáson.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/46165/pics/lead_800x600.jpg
Gyurcsány Ferenc,Hiller István,Karácsony Gergely,Migráns,Óvatosan fogjunk kezet a szocialistákkal,Szanyi Tibor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?