A Kálmán Olga-becsinált

A címben jelzett ajánlatunk nem feltétlenül a karácsonyi menübe, de mindenképpen a balliberális médiumok Kálmán-fan képviselőinek szól.

Vona Gábor és Kálmán Olga ugyanis látványosan bemutatta, hogyan működik a cenzúra a XXI. században a HírTv Egyenesen című műsorában. Hogyan térhet ki a riportalany egyik-pillanatról a másikra egy számára kellemetlen kérdéssorozat elől, ha az ő pártfogója ugyancsak az a csatornatulajdonos Simicska Lajos, aki történetesen Kálmán Olgának is főnöke, kenyéradója. Különösen akkor, ha a Simicskához kapcsolódó hierarchiában Vona följebb ül a polcon, mint a műsorvezető.

Kálmán Olga kérdései Sneider Tamás Jobbik alelnök két fiának viselt dolgaira vonatkoztak volna.

Ismert, hogy a büntetőeljárás kb. egy éve azért indult meg, mert Sneider két fia, Márk és Erik heves megyei cigány családok ellen léptek fel erőszakosan. Később az ügyészség megszüntette az eljárást, amit a Társaság a Szabadságjogokért panasza nyomán újraindítottak. Ismeretes továbbá, hogy a Jobbik alelnöke, Sneider Tamás ’Roy’ néven egyike volt az egri szkinhedek vezetőinek. Ilyen minőségében 1992-ben megvert egy cigány embert, ezért garázdaság miatt felfüggesztett börtönt kapott. Az akkori ítélet szerint a férfit társaival együtt üldözte, leütötte, majd a földre került férfit többen is ütötték.

Ezt a sztorit kapirgálta volna – eleve bátortalanul – Kálmán Olga, amire Vona Gábor nemes egyszerűséggel azt füllentette a nyilvánosságnak, hogy „Erről az esetről nem tudok semmit, megmondom őszintén, ebbe – ha nem baj – nem is mennék bele.”

El tudják azt képzelni, hogy a pártalelnök fiainak vélelmezett garázda magatartásának ügye nem jutott el a pártelnök fülébe? Kétségtelen, akár igaz a történet, akár nem, a nyilvánosságban hosszú ideje él, így mindenképpen rosszul veszi ki magát a Jobbikkal kapcsolatban. Vona szerint nyilván jobb nem beszélni róla. Arról nem szólva, hogy a Sneider család rasszista dolgai, ami – az apa ágán – már jogerős bírósági ítéletig jutottak, nem vágnak nagyon össze a Jobbik néppártosodó, a politikai közép felé húzó törekvésével, amelynek valóságosságát a naponta felszínre bukkanó, újabb és újabb jobbikos rasszista érzületet keltő rémtörténetek hiteltelenítik.

Vona azonban a fenti okok miatt semmiképpen sem akart Kálmán Olga kérdésére válaszolni, s ezt a szándékát ki is akarta kényszeríteni a műsorvezetőből. Ezért a következőképpen igyekezett rövidre zárni az ügyet. „Én soha nem bántottam még Orbán Viktort gyermekei miatt, mert azt gondolom, hogy van egy határa a politikának, amibe már nem megyünk bele, én ezt továbbra is tartom. S valahol elvárom azt, hogy ezt velünk kapcsolatban is tartsák.” Ez már persze nyilvánvaló üldözési mánia Orbán Viktorral szemben, ami nem először bukik ki Vonából, mintha Kálmán Olga kérdését is a miniszterelnök súgta volna oda. Arról nem beszélve, hogy Orbán Viktor gyerekeiről szóló infók sosem szerepeltek az újságok bűnügyi tudósításai között, tehát Vonának módja sem lett volna ilyesmivel előhozakodni. Gusztustalan megjegyzését azonban Kálmán Olga azonnal lefordította magának. Érezte, hogy most túllőtt a célon, s lehet, hogy szorulni fog még Simicskától is. A gyengékkel mindig szívesen gorombáskodó igazságbajnok most azonnal visszakozott, s úgy tett, mintha soha nem kérdezett volna Sneider Tamással kapcsolatos csúnyaságot Vonától. A XXI. századi cenzúra ezen a ponton tapinthatóvá vált. Kálmán Olga ott, helyben hirtelen becsinált és – tele fehérneművel – a következő se füle, se farka reflexióval igyekezett Vonának és Simicskának egyaránt megfelelő mederbe visszaterelni a beszélgetést a korábban már hosszasan kitárgyalt témára. Próbáljuk szó szerint visszaadni szavait, ami nem könnyű. „Aaa visszatérve aaa aaa plakátokra. Aaa akkor adták vissza aaa megvásárolt, szerződés szerint egyébként, ha fizetni nem tudnak a visszaadandó plakátokat, amikor az ÁSZ büntetése már kijött?” Ha másodszori elolvasásra sem értették, az – bocsánat – de nem a mi hibánk. Ezt tudta rögzíteni a videofelvétel.

A nagyméltóságú műsorvezető pedig sápadt vala és reszketni méltóztatott.

Két összeillő embert láttak a nézők. Az önkény, a diktatúra ellen folyamatosan küzdő, a jogállamért és a demokráciáért engesztelhetetlenül harcoló Vona Gábort – aki egyébként plakátügyben pártjával simán a törvénysértő tiltott zónában járt – és Kálmán Olgát, akik bemutatták, milyen a XXI. századi szabad, független baloldali újságírás.   

Az ilyen esetektől szokott a disznó is libabőrös lenni.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/46268/pics/lead_800x600.jpg
A Kálmán Olga-becsinált,Egyenesen,HírTV,Kálmán Olga,Sneider Tamás,Vona Gábor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?