Bősz Anett elmebaja

Eddig naivan azt gondoltam, hogy az elmebaj meglehetősen egyértelmű kategória. A kifejezést arra használják, aki valami olyasmit cselekszik, amit csak elborult elmével lehet megtenni, józan észtől vezérelve pedig lényegében kizárt.

Hát, jelentem a kedves Olvasónak, hogy ez egyáltalán nem így van. Csütörtökön például, amikor egy fiatalember piros felirattal lefújta a Terror Elhárítási Központ csapatszállító járművét a budapesti Vörösmarty téren, a karácsonyi vásár egyik központjában, akkor arra az emberek nyugodtan gondolhattak úgy, mint egy elmebajos cselekedetre. Hiszen a TEK terrorelhárító harcosai azért teljesítenek szolgálatot a forgalmas karácsonyi vásáron, hogy megvédjék a gyanútlanul az ünnepre készülődő bevásárlókat egy esetleges gonosz lélek még gonoszabb cselekedetétől. Ahogy épp egy éve például egy tunéziai bűnöző kamionnal hajtott a berlini vásározók közé s valóban elmebajos módon 11 embert megölt, negyvenkilencet pedig súlyosan megsebesített. Ahogy a legnagyobb elmebaj az is, hogy az elmúlt közel két évben, csak Európában megtörtént mintegy 20 támadás több, mint háromszáz áldozatot követelt.

Az elmebaj kifejezést azonban közvetlenül itt mégsem célszerű használni az elkövetőkre, mert ők egytől-egyig tudatosan akarták áldozataik halálát, nem a bódult elméjük hatására nem tudták, mit cselekszenek. Az elmebaj minősítés ugyanis kizárja a szándékosságot, holott a terrortámadások esetében az elkövetők nagyon is kívánták, hogy tetteiknek lehetőleg minél több ember halála legyen a szörnyűséges következménye.

És itt jön a kifejezés értelmezésének természetesen a liberálisoktól származó átváltoztatása. A Vörösmarty téri festékszórós eset után nem sokkal Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője az ATV A nap híre című műsorában nem a fiatalember tettét nevezte elmebajnak, aki talán brahiból vállalta az oroszlán bajuszának meghúzogatását, hanem a TEK erőteljes jelenlétét azért, mert védelmezni merészeli az embereket, nehogy baj érje őket. Mint Berlinben, Párizsban, Stockholmban és más európai nagyvárosban. Még új jelentést is kanyarított a TEK-nek, mondván a „TEK=Teljes Elmebaj Köre.” Bravó! „…mert ez tényleg egy elmebaj. Ezek nem alkalmasok arra, hogy megvédjenek.” Ezt volt képes kitolni a száján ez a liberális fővezér (szívesen használnám a ’kitojni’ kifejezést is, de karácsony előtt inkább mégse) és nemhogy szégyellte volna magát miatta, hanem élvezte, hogy a műsor többi résztvevője – Komáromi Zoltán szociszakértő és a pödrött bajuszú szánalom minden lében kanál gyászhuszára, Vágó Gábor – mennyire egyetért vele, így közösen nevetgélhetnek a kormányzatnak az emberek védelmében tett „túlkapásán”. Hogy eddig még egyetlen magyarnak sem görbült meg a haja szála itthon elkövetett terrorcselekmény miatt, mert hogy nem volt ilyen egy sem, az nem jutott eszükbe. Mint ahogy az sem, hogy nem véletlenül jegyzik Magyarországot a tíz legbiztonságosabb ország között a világon. Bezzeg, ha nem így lenne, akkor azért jajgatnának. Most, hogy így van, ezért elmebajoznak. Szörnyetegek.

Talán nem véletlen, hogy a társadalom pontosan meg tudja különböztetni, ki az igazi elmebajos. Pontosabban ki az, aki nem beteg elméje miatta, hanem szándékos rosszakarásból gonosz a magyarokkal szemben. Az e, aki teszi a kötelességét és mindent elkövet azért, hogy megvédje azokat, akiknek a bizalmából kormányozhatnak, vagy az, aki csak röhög az emberek megvédésének szándékán, teljesen fölöslegesnek, túlzónak ítélve az intézkedést.

A kutatási adatokból is látszik, hogy a közvélemény a két csoport közül melyiket ítéli „elmebajosnak”.

Pedig az oktatásügyünk kockásinges katonái nem mondtak le róla, hogy további elmebajosokat képezzenek az ország számára. Az egyik általános iskolában történt, hogy a karácsonyra való készülődés keretében az osztályok műsorokkal köszöntötték a közelgő ünnepet csütörtökön, az utolsó tanítási napon. A szemlélő csodálkozva állapíthatta meg, hogy az egyes osztályok által előadott produkciók közül csak egyetlen egy foglalkozott a kis Jézus megszületésével. A betlehemi gondolatkör a többiek esetében még véletlenül sem került elő. Volt szó helyette Fenyőünnepről, a Télapó éltetéséről és sok más bornírt, oda nem illő baromságról. Hit helyett hitetlenség. Szeretet helyett szeretetmentesség. Közösségépítés helyett atomizálás. Nemzetközpontúság helyett liberalizmus. A hazai közoktatás szerencsére már letűnt „mestereinek” munkája mindez. Nem árt azonban óvatosnak lenni, mert a függöny mögül azért még be-be leselkedő egykori korifeusok: Magyar Bálint, Fodor Gábor, Hiller István készen állnak arra, hogy tudatos elmeromboló munkájukat bármely pillanatban folytassák.

Ők eddig is csak arra koncentráltak, hogy a lehető legkiszolgáltatottabbá tegyék a magyar társadalmat. 2006-ban – Gyurcsány tűzparancsára – még közéjük is lőttek.

Nagyon nem mindegy tehát, hogy a magyarok áprilisban az elmebajos ellenségüknek vagy az érdekeiket következetesen szolgálóknak és megvédőknek szavaznak majd bizalmat.

Őszintén remélem, hogy ezúttal is észnél lesznek és nem fognak hibázni.

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/46302/pics/lead_800x600.jpg
Bősz Anett,elmebaj,karácsonyi vásár,piros festékkel beszórás,TEK,Vörösmarty tér
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Endre 2017-12-23 12:57:17
T.Blogstar!

Nem a fenti cikkhez tartozik,de nem tudom,hogy egyébként hová írhatnék hozzászólást.

A munkarendem miatt az Echo Tv műsorait gyakran interneten nézem meg.Most került sor a 12.18-i Sajtóklub és a Bayer-show műsoraira.Ezekhez fűznék néhány megjegyzést.

1.Demeter Márta(Mária?) felszólalás a a Parlamentben a miniszterelnök úr ellen:
A küldő párt nevét tökéletesen igazolja:"Lehet Más a Politika".1933-ban Ádi bácsi igazolta.Tényleg lehet más...

2.Tizenegynéhány évvel ezlőtt más intézményben dolgoztam baleseti sebészként, amikor a mentő behozott egy olyan 15 éves-forma szépreményű rejtett munkaerőtartalékot.A munkatársaim jelezték,hogy a srác - akkoriban még nem volt divat - tokától-bokáig szőretenített;hangsúly,tónusok testbeszéd olyan buzoid.A sérült az iránt érdeklődött,hogy "A Xavér nem teefonált-e?".És mit tesz Isten - akarom mondani hogy,hogy nem elvtársak(nem kívánt törlendő - Hofi után szabadon ) - kb.fél óra múlva Xavér tényleg telefonált,hogy mi van a sráccal. Nos,ezek után a Bayer-showban elhangzott állításokat én készpénznek veszem.

3.Egy apró megjegyzés a "Me Too"-kampányhoz:A'sszem létezik valami ilyesmi a jogban,hogy bűnpártolás,meg ismert és nem bejelentett bűncselekmény.dereng valami olyasmi,hogy ezek is büntetendő dolgok.
Tehát ha valakit ilyen zaklatás ér,akkor az vagy azonnal jelezze,vagy - ha már érdekei úgy kívánják,hogy egyelőre hallgasson róla - a későbbiekben is fogja be a pofáját.
Mert 5-10-15-20 évvel később felhozni ez kb.ugyanannyi idejű bűnpártolással egyenértékű.És akkor a vádlót is mérje meg az illetékes bíróság néhány hónappal, évvel,stb...(Csak úgy a hecc kedvéért,akár koedukált cellába is kerülhetnének...)

Siófok,2017.12.23. Tisztelettel:

dr Deres Endre
Válaszolok
baviki69 2017-12-22 22:24:02
Már valahol azt is olvastam a németországi vásárokat karácsonyi ajándékcsomagolásba pakolt betontömbökkel kapcsolatban, hogy Magyarországon is lehetnének ilyen kreatívak! Ugyanis itt csak kékre festet tömböket látni BRFK felirattal! Agyamentek! Még azt is elvárnák, hogy a betontömböket tekintsük ajándéknak, amivel az iszlám terrorizmus "jutalmazott" meg bennünket! Nesze európa, szép jövő vár ránk, ha ez így megy tovább!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?