Nagy Bandó tényleg a lovakat szereti…?

Képzeljék, mit hallottam egy dunántúli lovasfalu lótenyésztőjétől. Állítólag Nagy Bandó András, a rendszerváltás előtti idők pártállami engedéllyel rendelkező „ellenzéki humoristája” – akinek írásait most is csak az Iványi Gábor-féle igazolt Orbángyűlölők hajlandók megjelentetni, nyilván politikai (kampány) okokból és valószínűleg Soros-pénzből – ebbe a kis faluba jár lovakkal közösülni. Hihetetlen! – mondtam neki. De aztán eszembe jutott a régi magyar közmondás, miszerint nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél.

Elnézést kérek a kedves Olvasótól az ízetlennek látszó bevezetésért, de sajnos jó okom volt rá egy ilyen nyomorúságos esettel előállni. Igazából kedd óta várok arra, hátha Nagy Bandó András elnézést kér azért a minősíthetetlen szerepléséért, amit az ATV Egyenes beszéd című műsorában Rónai Egon – más szempontból – szintén minősíthetetlen közreműködése mellett produkált.  Nagy Bandó azonban nem kért elnézést, sőt: megbánást egyáltalán nem tanúsítva annyit mondott csupán, hogy nincs hozzáfűzni valója a dologhoz.

Mi történt? Az, hogy Nagy Bandó András az ominózus interjúban, amelyben végig szapulta az Orbán-rendszert (ami persze szíve joga) és úgy vélte, hogy ezt már csak véráldozatok árán lehet „megváltoztatni”, átlépett egy határt. Így: „Ne haragudj, a múltkor Kecskeméten voltam. Tiszta véletlenül hallottam egy kórházi dolgozótól – és most mondok olyat, hogy valószínűleg azt mondjátok, hogy abszurd –, hogy odaviszik Orbán feleségét mindig, amikor összeveri. A kecskeméti kórházban rakják rendbe.” Majd a szilaj jellemű haramia közzétette az alávaló hazugság „valóságalapját”. Eképpen: „Mendemonda. De tessék már mondani, nem magyar mondás az is, hogy nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja?” Természetesen Nagy Bandó jól tudta, hogy amit mond, az mocskos hazugság, ahogy a bevezetőben idézett lovas sztoriból sem igaz egy szó sem, de illusztrációnak kiváló egy előre megfontolt karaktergyilkossághoz. Nagy Bandó ugyanis azon a keddi koraestén azzal az előre megfontolt szándékkal ült be Rónai Egonhoz, hogy közzéteszi a miniszterelnökkel kapcsolatos ocsmányságát, hogy az erre fogékony nézők kapjanak rajta és lehetőleg azok is utálják meg Orbánt, akik eddig nem tették. Nagy Bandó nyilván hitelteleníteni akarta Orbánt. Ki akarta rúgni a kormányfő alól létezésének erkölcsi fundamentumát, hogy többet soha ne állhasson ki az emberek elé, mint hiteles ember és ne kérhesse nyugodt lelkiismerettel, tiszta szívvel bizalmukat, szavazatukat. Nagy Bandó aljas hazugságát ráadásul pitiáner módon arra használta föl, hogy saját két, év végi fellépését reklámozza. Nem lehet rá szavakat találni.

Mint ahogy nem talált rá Rónai Egon sem. Amikor ugyanis a fent idézett mocsok elhagyta Nagy Bandó száját, a műsorvezető szó szerint annyit tudott hozzáfűzni, hogy „Ez egy magát elég régóta tartó mendemonda.” Majd a bő 12 perces beszélgetés hátra lévő öt percében mindössze annyi hozzáfűzni valója volt a történethez, hogy alázatosan így szólt: „Köszönöm az őszinteségedet, hogy ezt megosztottad velünk.” Slussz.

Mindezt pusztán azért kell kiemelni, mert a botrányos riport után az ATV a következő közleményt jelentette meg: "Az ATV mindig és minden helyzetben tiszteletben tartja mások személyiségi jogait. Nagy Bandó András tényállításai súlyosan sértették egy politikus magánéletét és személyiségi jogait, ezért nem tesszük közzé a videót. Ez a lépés a csatorna saját döntése." Magyarán elhatárolódott a történtektől és honlapjáról levette a beszélgetés videóját.

Rónai Egon pedig egyebek között a következőket tudta közzétenni Facebook oldalán. „Ahogy rögtön az adásban is jeleztem, hogy ezzel nem értek egyet, ezúton is hangsúlyosan kijelentem, hogy ettől a konkrét esettől és minden hasonlótól határozottan elhatárolódom.” Az esetet súlyosbítja, hogy ez az idézet az ATV honlapjáról származik, és én is onnan vettem át. A csatorna így jelezte, hogy egyetért azzal, amit Rónai a Facebook-bejegyzésében állít.

Kedves Egon! Egy frászt jelezted „azonnal”, hogy nem értesz egyet az elhangzottakkal. Egyáltalán nem jeleztél semmi ilyesmit. Annyit mondtál mindössze, amennyit fentebb idéztem. Elhatárolódásról pedig végképp szó sem volt az adásban. Ismered Illyés Gyula Bartók című versét, ugye? „Növeli, ki elfödi a bajt.” A Nagy Bandóra való béna reagálásod a rágalmazás bűnsegédi magatartására hajaz. Bűnsegéd ugyanis az, aki bűncselekmény elkövetéséhez szándékosan segítséget nyújt. Segítettél szándékosan? Igen. A baj növelése pedig az a hazugságod, ami így szól: „rögtön az adásban is jeleztem”.

Summa summarum, nagyon sajnálom, hogy éppen karácsony közeledtével kell ilyen szégyenteljes esetről beszélni. A valóság azonban sajnos mindig nyilvánosságért kiállt. Az igazság ugyanis erősebb Nagy Bandó mocskolódásánál, ahogy az ATV és műsorvezetője képmutató, hazug magatartását sem bírja elviselni.

Végezetül csak annyit: ezek után én biztosan nem mennék el Nagy Bandó András két ünnep közti előadásaira.

Hátha mégis igaz a dunántúli lótenyésztő állítása…

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/46330/pics/lead_800x600.jpg
ATV,Nagy Bandó András,Nagy Bandó tényleg a lovakat szereti…?,Orbán Viktor,Rónai Egon
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Jair jr Santos 2017-12-26 10:21:07
Csak próba, mert zűr van...
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?