A Jobbik a Jézuskában bízik?

El tudják képzelni, miben bízik a Jobbik? Mi lehet az a földön túli erő, amelynek becsapódása végérvényesen megsemmisítheti a tiltott vagyoni hozzájárulás elfogadása miatt az Állami Számvevőszék (ÁSZ) által kiszabott sok száz milliós bírságot? Esetleg Simicska nem létező atombombája?

Fogalmam sincs, mi lehet az oka, hogy a tizenöt napos határidő lejártáig észrevételükhöz miért nem csatoltak olyan dokumentumokat, amelyekkel egyértelműen bizonyítják, hogy az ÁSZ rossz úton jár, állításai megalapozatlanok, a hamarosan határozattá érő előzetes jelzése semmi olyat nem tartalmaz, amelyet a Jobbik ne tudna tételesen cáfolni.

Azt gondoltam, hogy amikor a parlamentben, meg a nyilvánosság különböző fórumain nekimentek az ÁSZ elnökének, aztán pedig Orbán Viktort gyanúsítgatták azzal, hogy ő utasította Domokos László ÁSZ-elnököt a Jobbik elleni eljárásra, hogy ez részükről csak előjáték. Arra jó, hogy jól felizgassák a közvéleményt a rájuk támadókkal szemben. Arra, hogy gigaközönséget toborozzanak a nagy mutatványuk közzétételére, hogy felkapcsolva a rivaldafényt minél többen láthassák a Jobbik igazának látványos beteljesülését.

Sajnos azonban tévedtem. A Jobbik ugyanis legfeljebb a rágalmak terjesztésére, a közvélemény félrevezetésére összehívott többpárti fórumukat volt képes minimalizálni a Lendvay utcában, a gigabírsággal azonban érdemben nem tudtak mit kezdeni. Legalábbis a helyzet jelenleg így áll.

Egyetlen okot tudok csak kipréselni magamból a helyzet magyarázatára. Azt, hogy nincs ilyen bizonyítékuk. Arra kell gondolni, hogy a Jobbik semmivel nem képes hitelesen meg nem történtté tetetni az ÁSZ megállapítását. Azt kell vélelmezni, hogy a párt azért kiabált a büntetés ellen, hogy minél nagyobb ellenszenvet gerjesszen a közvéleményben, amely aztán estleg meghátrálásra készteti a számvevőszéket. Azt a számvevőszéket, amely a törvények talaján állva képes csak eljárni, nem pedig bemondásra, utcai hangoskodásra, parlamenti acsarkodásra. Bár az is lehet, hogy Vona elleste az egyik amerikai filmsorozat korszakos megállapítását, mely szerint, ha valaki elég sokáig ismételgeti a hazugságot, az emberek kezdik elhinni. Ezért tarthat ki annyira a kormányfői odaszólás teóriájánál, noha ő is jól tudja, hogy ez nem igaz, és bevallottan nem is tudja bizonyítani. Ám azt reméli, hogy mennél többször mondogatja, az emberek annál inkább hajlamosak elhinni.

Nem árt azonban tudni még Vona Gábornak sem, hogy az a bizonyos sorozat sci-fi volt, amelyben olyan dolgok is megtörténnek, amelyek a valóságban soha. Azt pedig a romlott lelkű Vona Gábor fel sem tudja tételezni, hogy a dolgok nem úgy működnek, ahogy például közte és Simicska Lajos között, hogy Lajos odaszól neki és ő pedig e szerint cselekszik. Ezt a metódust csak az a pénz- és hataloméhes, köpönyegforgató világ ismeri és alkalmazza, amelyben Vona Gábor otthonosan mozog, s amelynek képviselői közül elmentek néhányan a korábban számukra vállalhatatlan politikai ellenséget jelentő Jobbik tüntetésére is.

Szóval, őszintén szólva nem tudom, miben reménykedik a Jobbik. Honnan lesz neki pénze a 660 milliós bírság kifizetésére és mellette eredményesen kampányolni a választásra?

Esetleg a Jézuskában bízik?

Lehet. S miután Simicska – mint mondták – nem ad pénzt a Jobbiknak, (mondani mindent lehet, ugye?) legfeljebb cégein keresztül üzletel vele, még az is lehet, hogy igaznak bizonyul az egy másik gazdag üzletember Jobbikhoz való közeledéséről szóló hír. Ezt onnan tudni, hogy a Jobbik egyik képviselője sarok nélküli cipőt akart vásárolni a minap. Mondták neki a boltban, hogy ez már nem divatos. – Mihez kellene? – kérdezték. – Alacsony, kövér milliomoshoz – hangzott a válasz.

Legyen szerencséjük!

Egy pártnak azonban mindenek előtt a törvényeket illene betartania. Ahogy a többi, ÁSZ által megszorongatott alakulatnak is. Minden demokráciában ez a rend. Az illiberálisban pedig különösen.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/46346/pics/lead_800x600.jpg
Állami Számvevőszék,Jézuska,jobbik,Vona Gábor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?