Molnár Gyula és a bika

Szánalmasra sikeredett Molnár Gyula MSZP-elnök péntek esti ATV-s szereplése az Egyenes beszédben.

Többek között azt találta mondani, hogy „Az emberek nem félnek attól, ha marad Orbán, akkor Európa távolodik. Pedig ettől kicsit kellene félni.”

Molnár Gyula ostobasága érthetetlen és felfoghatatlan. Az elnök ugyanis jól tudja, hogy a baloldal hosszú időn keresztül hiába riogatta a magyarokat azzal, hogy Orbán ki akarja léptetni az Európai Unióból Magyarországot, a kutya nem hitte el neki. Hiszen nem is akart tenni ilyet soha.

Néhány példa az agymosási kísérletre.

Róna Péter közgazdász, az LMP Ökopolisz Alapítványának társelnöke arra akart mérget vetetni a társadalommal, hogy Orbán Viktor felkészíti a magyarokat az Unióból való kilépésre. Ha megszűnnek a támogatások, a miniszterelnöknek már nem lesz szüksége jó kapcsolatokra az EU-val ­– mondta Róna Péter még májusban a Hír TV-ben.

A huhogók közül a mindig nagyon okos Ujhelyi István sem maradhatott ki, hiszen ő rendre az elsők között áll a sorban, ha szöget lehet verni Orbán általuk oly sokszor vízionált politikai koporsójába. Augusztusban közleményt is fontosnak tartott kiadni arról, amit a nagyon éles eszével észrevett Orbán Viktor júliusi tusványosi beszédében. Akkor, amikor a miniszterelnök azt mondta a gazdasági, társadalmi átalakításokkal kapcsolatban, hogy „…hosszú éveket áldoztunk erre az életünkből, nem is sikertelenül, jól állunk. Egy mozaikkocka nincs a helyén, ezt Brüsszelnek hívják. Ez a következő választás után megoldandó feladat.” Erre miről szól Ujhelyi közleménye? Ha hatalomban maradnak (Orbánék – a szerk.), Magyarország bizonyosan nem marad az Európai Unió tagja. Látható, hogy egyszerű szövegértési problémáról van szó. A miniszterelnök ugyanis nem azt mondta, hogy megfutamodunk a probléma elől, hanem azt, hogy az megoldandó feladat. Kívülről pedig nehéz ennek eleget tenni. De hát akinek csak kalapácsa van, az mindent szögnek lát. Mint Ujhelyi.

A Demokratikus Koalíció pedig októberben így fogalmazott: A Fidesz már hónapok óta hazánk Európai Unióból való kilépését készíti elő. Még internetes és óriásplakát kampányt is szervezett rá a következő felirattal: „A 2018-as választás tétje: Orbán vagy Európa”. Ami azt jelenti ugye, ha Orbán marad a választás után, akkor búcsút inthetünk az Uniónak. Ahogy mondani szokták, a dolog nem jött be. Nagyon nem.

A példák jól mutatják, hogyan sózták a választók agyát ezekkel az ostoba, minden alap nélküli riogatással. Nyilván azért, mert tudták, hogy a magyarok hetven százaléka elkötelezetten Unió párti, így a rémhírterjesztésükkel, hazugságaikkal esetleg szembe lehet őket fordítani Orbán Viktorral. A kísérlet nem sikerült. Ennek pedig egyetlen oka van: míg a magyarok elhiszik azt, amit Orbán Viktor mond, mert sosem csapta be őket, addig az ellenzéknek lényegében egy szavát sem. Vajh’ miért?

Tudjuk, a miniszterelnök számtalanszor letette a garast az Unió mellett. Most csak egy idézetet hozunk ide. „A magyar valóság az, hogy a magyar emberek népszavazáson döntöttek arról, hogy belépjünk az Európai Unióba, helyesen döntöttünk. Ezt semmilyen politikai döntés nem írhatja felül. Népszavazás döntött erről, tehát az unióból egyetlen kormány sem léptetheti ki Magyarországot, mert a magyar nép döntött úgy, hogy bent akar lenni, és ez jól van így.” Pont.

Ezek után jön a szánalmas Molnár Gyula és a televízió nyilvánossága előtt rosszallóan elrebegi, hogy „Az emberek nem félnek attól, ha marad Orbán, akkor Európa távolodik. Pedig ettől kicsit kellene félni.”

Kedvesen lecseszi a választókat, aztán hosszan sorolja, mi minden jót tett az Orbán kormány az emberek biztonságáért, jólétének növelésért.

Kedves Gyula! Többször megbizonyosodhatott már róla, hogy a magyarok nem hülyék. Maguktól is tudják, mi a jó nekik és mi nem. Nem szorulnak tanácsra.

Erről az a vicc jutott eszembe, amikor a székely bikát vág a fiával. Miközben a gyerek fogja a szarvakat, az öreg a bika helyett kétszer a fiát vágja fejbe. Erre a gyerek: – Édesapám! Ha még egyszer így fejbe vág, hát Isten bizony eleresztem a bika szarvát!

A szocikra nézve igencsak szomorú, hogy azokat a szarvakat – igazi vezér híján – már rég nem fogja senki. Még egy-két ilyen „bölcs” nyilatkozat, s jön a bika! Alig marad valaki, aki megvédi az MSZP-t a baloldal vezető szerepére áhítozó DK sikeres nyomulásától s a választók szociktól való mind nagyobb számú elfordulásától.

A politikai szemétdomb vészesen közeledik.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/46548/pics/lead_800x600.jpg
bika,Európai Unió,kilépés,Molnár Gyula,Orbán Viktor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?