Napi Csintalan 1.

A „segg-részeg” Jean-Claude Juncker valójában nem is volt részeg, csak annak látszott.

 A „segg-részeg” Jean-Claude Juncker valójában nem is volt részeg, csak annak látszott.

A HírTv Szabadfogás című műsorában Csintalan Sándornak volt néhány meglepő megállapítása. Néhány részes Napi Csintalan sorozatunkat ezekből állítottuk össze.

Az első epizód Jean-Claude Junckerhez, az Európai Bizottság elnökéhez kapcsolódik. Ahogy az alcím is jelzi: a „segg-részeg” Jean-Claude Juncker valójában nem is volt részeg, csak annak látszott.

A történet alapja a fenti, interneten található videó, amely az alábbi beszélgetés tárgya volt.

Mint látható, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság első embere kiszáll a limuzinjából, kissé botorkálva lépdel, nehezen találja meg a vörös bársonyszőnyeget, amely az őt fogadó vezetőtársakhoz vezeti. A felvétel tanúsága szerint nehéz másra gondolni, mint arra, hogy részeg volt.

Nehéz, de – a jelek szerint – nem lehetetlen. A világéletében agymosásból és hazudozásból élő Csintalan Sándor ezúttal következőképpen oldotta meg az „ismeretlen, de annál befolyásosabb erők” által rábízott feladatot.  

„Műsorvezető: Hogy vezetheti egy ilyen ember az Európai Uniót? Jelent-e az valamit, hogy egy ilyen ember vezeti az Európai Uniót?

Csintalan Sándor: Öcsém, volt egy Churchill nevű pali, aki ivott, mint a gödény, ráadásul kábszeres volt és ezt az Európát megmentette. Az a hülye, alkoholista, drogos… A teljesítmény az egyetlen kérdés, semmi más. Itt a józanság trendi. Itt mindenki józan, ettől segg-hülye.

Pörzse Sándor: Azt szűrtem le, hogy kifejezetten trendi, ha valaki piál. Maradjunk annyiban, szerintem aggasztó, hogy Európa első politikusa segg-részegen megjelenik a közélet előtt.

Csintalan Sándor: Ezt honnan veszed? Azt, hogy segg-részegen jelenik meg?

Pörzse Sándor: Szerinted ő is rosszul volt?” (Utalás Horn Gyulára, aki már betegen jelent meg a sajtó előtt, s úgy beszélt, mintha ivott volna. Gyurcsány Ferenc kísérte el a pulpitustól – a szerk.)

„Csintalan Sándor: Az, hogy ez az asztal itt van, ennek is csak 98 százalékos valószínűsége van. Az, hogy egyébként vizuálisan mi van prezentálva és hogy van kommentálva, az ég világon semmit nem jelent. Én el tudom képzelni, hogy úgy volt, ahogy Te mondod, de azért ezt kijelentő módban és ilyen határozottsággal és ráadásul egy politikai prekoncepció jegyében végképp nem mondanám. Semmiképpen sem.

Pörzse Sándor: Meglepsz, Sanyi? Egyrészt nem hallottam semmiféle kommentárt, azon a videón, amit én megnéztem, még zenei aláfestés sem volt. Kiszáll egy ember és elkezd tántorogni…”

Szóval, tetszik látni? Csintalan szerint tehát az sem biztos, hogy az asztal, ami előttünk áll, az valójában ott van-e. Az sem biztos, hogy amit valaki ezen a felvételen lát, azt jól látja. Mert az „prezentálva és kommentálva” vagyon. Nem Csintalan prezentál és kommentál, egy fenét. Ő csak azt sulykolja, hogy amit te a saját szemeddel látsz, az hamis. Mert hülye vagy hozzá, hogy jól értsd a videó tartalmát. Ő viszont – veled ellentétben – nagyon okos és elmeséli Neked, hogy mit kellett volna látnod.

Például azt, hogy amikor ő az MSZP ügyvezető alelnöke volt, az csak 98 százalékban volt igaz, mert már akkor a Fidesz színeiben készült a Hír Tv-s műsorvezetői pályájára. Amikor látszólag Fidesz-elkötelezetten HírTv-s műsorvezető volt, akkor ez „prezentálva és kommentálva volt”, hiszen már valójában Orbán Viktor legnagyobb ellenségének, Simicska Lajosnak a cimboráját és médiumainak gazdáját, a HírTv és a Lánchíd rádió jelenlegi műsorvezetőjét kellett volna benne látnunk. A lényeg, hogy Csintalan Sándor eddig bármikor szólt hozzánk, nézőkhöz, még soha nem mondott igazat. És – nyugodtan bevehetjük rá a patkánymérget – ebben a földi létben már nem is fog.

Így aztán Csintalan szerint természetes, hogy Juncker esetében is a teljesítmény a fontos. Még akkor is, ha Magyarország romba dől tőle. Ha Juncker tehette volna, már évekkel ezlőtt nyakunkra hozta volna a migránsokat. Persze ez is 98 százalékban igaz…

(Folytatjuk)

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/46655/pics/lead_800x600.jpeg
Csintalan,HírTV,Horn Gyula,Jean-Claude Juncker,Szabadfogás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?