Blogolj!

Szabó talán a legnagyképűbb ellenzéki jelölt

Az egyetlen jelölt, akinek esélye van újra legyőzni a Fideszt Csepelen és Soroksáron – írta ki szerényen magáról Facebook oldalára Szabó Szabolcs azok után, hogy a hét vége annak bűvöletében telt, hogy az MSZP Bangónét tervezi indítani a fővárosi 17. kerületi választókörzetében képviselőjelöltnek.

Ez persze nagyon nem tetszett Szabó Szabolcsnak, aki az Együtt és a DK megállapodása után biztosnak érezte a jelölti helyét a térségben. Sőt Gyurcsány Ferenc is rosszalló nyilatkozatot küldött az ATV-nek a témában. Íme: "Nincs rendjén, hogy az MSZP a Csepelen 2014-ben győztes Szabó Szabolcs (Együtt) ellen akarja indítani Bangóné Borbély Ildikót. Azt a körzetet az Együttnek tartottuk fenn a DK és a szocialisták megállapodásában. Ha Bangóné is indul, biztos, hogy a fideszes Németh Szilárd nyer."

Az előzményekkel kapcsolatban a Csepel.info beszámolt róla, hogy

2017 szeptemberében a csepeli MSZP egy közleményt adott ki, amelyben elfogadták és támogatták Szabó Szabolcsnak, az Együtt politikusának országgyűlési jelöltségét. Egyetlen kérésük volt, akkor már sokadjára: az Együtt és politikusa álljon szóba velük, tárgyaljon a csepeli ügyekről.

Négy hónap telt el azóta, de Szabó nem volt hajlandó fehér asztalhoz ülni saját szövetségeseivel. (Információink szerint az MSZP mellett a helyi DK-val sem.)

Ennél ideálisabb balliberális jelöltet el sem tudunk képzelni. Könnyen lehet, hogy Szabó Szabolcs a választókkal sem nagyon kommunikál, a parlamentben pedig arról ismerszik meg, hogy szirénával vijjogva zavarja meg a rendet, például a CEU-ról szóló szavazás elkezdését.

A csepeli MSZP pár nappal ezelőtt egy utolsó, kétségbeesett közleményt adott ki, hogy az önmaga zsenialitásától elalélt politikussal szóba állhassanak. Ismét hiába. Bangónénak tehát először Szabó Szabolcsot kell legyőznie a sikerrel kecsegtető indulásért. Szabó tavaly novemberben azt nyilatkozta, hogy „a csepeliek és soroksáriak most is kormányváltást akarnak, valamint normális, emberi hangon beszélő képviselőt”.

Hogy állítását miből szűri le Szabó Szabolcs, azt nem tudni, hiszen a „kormányváltást” akaró szavazók száma egyre fogy, a Fideszé pedig nő, ami jelzi, hogy Németh Szilárd nagyon emberi hangon tud beszélni a választóival. Egyenesen, korrekten, közérthetően, s ami a fő, a javukat akarva. Ellentétben a civil és migránspártoló Szabó Szabolccsal.  

Mint megírtuk, információnk szerint Bangóné indítására hétfőn rábólinthat az MSZP országos elnöksége is. Ők azt mondják, hogy a Csepelt és Soroksárt magába foglaló fővárosi 17. választókerület a szocialisták és a DK közötti osztozkodásban előbbieknek jutott, így gyurcsányi vétótól nem kell tartani.

Én a magam részéről szívesen látnám mind Bangónét, mind Szabó Szabolcsot a jelöltek között. Bangónét a szépsége és választékos öltözködése, multipártisága, Szabót szerénysége, migránsbarátsága és következetes magyarellenes filozófiája emelheti ki a jelöltek közül.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/46926/pics/lead_800x600.jpg
Bangóné Borbély Ildikó,Csepel,DK,MSZP,Szabó Szabolcs
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-01-11 14:18:50
Gyűrik magukat kegyetlenül a lehetetlen helyekért. És a szavazó?, ha színre lép, téphetik a hajukat, hogy utálják egymást is! Jobb lenne a békesség, amúgyis teljesen egyformák, csak a hatamat akarják, ország, nép sorsa számukra bagatell kérdés.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?