Blogolj!

Még tart a Bangóné-Szabó Szabolcs csörte

Szabó Szabolcs leginkább rendzavarással , szirénázással hívta fel magára a figyelmet a parlamentben. Sok hasznuk nem volt belőle a csepelieknek.

Még mindig nem tisztázott, hogy a fővárosi 17. választókerületben Szabó Szabolcs, az Együtt parlamenti képviselője lesz-e a képviselőjelölt vagy az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó Németh Szilárd fideszes honatya ellenében. A két balliberélis versenyzős jellemzője, hogy még véletlenül se csepeliek. Bangóné Nádudvaron nevelkedett, Püspökladányban él, Szabó Szabolcs pedig Gyulán. Csepelen csak az országgyűlés által fizetett albérletében lakik. Így aztán hiteles csepeli lokálpatriota indíttatást csak Németh Szilárd tud felmutatni. Ez persze egyáltalán nem meglepő, hiszen a liberálbolsevik politikusok építeni sehol nem akarnak, sokkal inkább az a céljuk, hogy a politikai képviseletből húzható hasznot tegyék zsebre, a képviseltek pedig le vannak ejtve.

Nem árt tudni, hogy Szabó Szabolcs mindössze 0,6 százalékkal, tehát minimális előnnyel lett befutó 2014-ben, parlamenti jelenlétét pedig a csepeliek egyáltalán nem érezték meg. Szabó semmi olyan érdemi projekben nem volt benne, amely hozzájárult volna a csepeliek gyarapodásához. Annál inkább a Németh Szilárd képviselő-Borbély Lénárd polgármester tandem, amelynek munkája révén hihetetlen fejlődés ment végbe a „szigetországban”. Az egyébként balliberális fellegvárnak számító Csepel-Soroksár választókerület lakói már jó ideje szokják, mennyivel jobban járnak, ha konzervatív vezetőik vannak. Nyilván ezért is volt olyan minimális Szabó legutóbbi győzelme.    

Mint a Csepel.info beszámolt róla, Szabó Szabolcsnak most is a 2014-es megállapodáshoz hasonlót kellene kötnie a csepeli MSZP-vel. Akkor elfogadta, hogy az MSZP-Együtt-DK-Párbeszéd összefogásban a DK adja a polgármester-jelöltet. Elfogadta, hogy ő nem támaszt feltételeket, és vereség esetén nem tolja be egyetlen emberét sem az önkormányzatba. Ezen túl elfogadta és támogatta, hogy győzelem esetén Szenteczky János, a gazdasági és egyéb bűncselekmények elkövetésének alapos gyanújával vádolt MSZP-s politikus legyen Csepel gazdasági alpolgármestere. Szenteczkyt azóta már részben jogerősen is elítélték, gazdasági büntetőpereit azonban nyolcadik éve tudja húzni-halasztani.

A tavaszi közös jelöltséghez Szabó Szabolcsnak most azt kellene elfogadnia, hogy az MSZP színeiben indul – amit ő nagyon nem szeretne – továbbá, hogy az MSZP adja majd 2019-ben a polgármester-jelöltet. Amennyiben Szabó veszít az országgyűlési választáson, lehet ő is a jelölt – ez valószínűleg alku és eredmény kérdése. Szabónak azért jönne ez jól, mert biztos helye lenne és biztos lehetne abban is, hogy az MSZP nem áll majd ki mögüle olyan sunyi módon, ahogy ezt a DK-s jelöltnél tették. Amennyiben Szabó nyerni tud tavasszal, várhatóan Takács Mónika MSZP-s politikus lesz a polgármester-jelölt.

De nem MSZP-s színekben. A csepeli szocialisták már készülnek arra, hogy a választások után szétesik pártjuk. Ezért 2019-ben civil szervezetként szeretnének indulni. Ugyanez lehet igaz a többi szövetséges balliberális pártra, kivéve a DK-t.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/46985/pics/lead_800x600.jpg
Bangóné Borbély Ildikó,Csepel,MSZP,Németh Szilárd,Szabó Szabolcs,Szirénázás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?